Härlig inramning på grym match!
2018-05-13 23:17
Tänk så roligt det kan vara ibland! Sådär härligt, bubblande skoj så det liksom känns i luften och man nästan kan ta på det.

Vi har ett par nya killar, ett par nygamla killar som vi inte sett under vintern på träningarna, någon hemvändare, och så har vi har några gamla godingar som har diverse saker att utveckla. Vi är med det en brokig skara, och glädjande nog en lite större trupp än vi trodde när vi faktiskt drog tillbaka ett av tre anmälda lag från Sanktan i vintras och nöjde oss med två. Det betyder också en del trixande och fixande med laguttagningar, och speltiden behöver utökas för att alla ska få spela, och spela mot rätt motstånd för att utvecklas och komma till sin rätt.

Efter lite letande på förbundets Sanktan-sida hittade vi kontaktuppgifter till Järfälla som också verkade ha en bred trupp, med anmälda lag i Sanktan i alla nivåer. Vi har nog stött på dom någon gång i Järfälla-ligan vi gästade för ett par år sedan, och jag kommer ihåg hur vänligt bemötta vi som utbölingar blev där! Ledarna i Järfälla svarade på mailförfrågan om träningsmatch snabbare än blixten, och med ledig tid på Skinnaråsen nu under söndagen var det befriande enkelt att få till en träningsmatch på en annars spelledig helg. Och vilka underbara killar från Järfälla vi fick träffa!

I strålande sol började matchen i högt tempo, med alla killar i båda lagen taggade från tårna. Vi provade killarna på olika positioner, och glädjande nog så anpassar dom sig väldigt väl och lyssnar väldigt väl på instruktioner. De letade passningar, och vågade utmana, både sig själva och motståndare. Järfällas keeper var fantastiskt säker och orädd, och trots att vi hade flera chanser både från distans och på närmare håll så blev det bara två mål i första perioden av de tre vi skulle komma att spela. Ett spelmål och ett distansskott som letade sig in, båda snygga avslut.

Järfälla hade ett par duktiga spelfördelare med sig och det var både en och två gånger bollen var farligt nära vårt mål, men det är som bekant väldigt hög klass på våra målvakter också. I början av andra fick vi vara väldigt tacksamma för vår tvåmålsledning då Järfälla trycker på ordentligt. De fick igång sina spelmotorer och vi fick torka svetten ur pannan flera gånger i rad när bollen smet precis utanför stolpen. I ett av de lägena när Järfälla pressar som hårdast får vi lite panik och tappar lite fokus, och det resulterar i ett självmål, men det kunde lika gärna smällts in av Järfälla på en av de många klara chanser de hade under en intensiv period. Vi gör 3-1, och Järfälla reducerar straxt därefter till 3-2. Efter det är matchens 2*20 minuter egentligen slut, men det finns mer krut kvar i killarna på båda sidor så vi kör 20 minuter till.

Under den sista perioden tar vi över och får till ett par fina anfall där passningarna vi letar hittar fram. Det rinner iväg lite målmässigt men speglar inte matchbilden som var jämn spelmässigt, och matchen slutar 6-2 till Rotan. Vi tackar våra motståndare, och de oss med en tjusig dabb (stavas det så?). Vi berömmer båda lagen och alla verkar ha haft kul. Vi bjussar på grillad korv, dricka och glass och pustar ut i värmen. Vilken härlig kväll vi haft och vilken fin fotboll och kämpaglöd vi fått se!

Bra jobbat Rotans Finest, världsklass på denna (också)!

Vi ses på träningarna i veckan!

Sista S5 på hemmaplan!2017-08-26 13:08
Årets sista S5 2016-10-12 23:29