Ny ordförande i RIS FF
2016-04-06 16:43

På årsmötet den 14 mars valdes Fredrik Käck som ny ordförande i föreningen, han efterträder Anders Käck som slutar efter en period på 2 år.  Vem är egentligen vår nya ordförande?

Du blev i veckan vald till ny ordförande i Rotebro IS FF, hur känns det?

Hedrande och utmanande. Vi ska dock inte lägga för stor vikt på vem som är ordförande, att driva klubben framåt är alla medlemmars ansvar.

Berätta lite om dig själv.

Idrott

Jag har varit delaktig i styrelsen i 2 år och som tränare i föreningen ca 7-8 år. Har varit ledare för knatteskolan, sommarfotbollsskolan, P04 och är nu tränare i F00/01.

Min karriär inom fotbollen har jag mest bedrivit i dom lägre divisionerna men även några år i Div 2 samt spelat för AIK:s B-lag och utvecklingsgrupp som 19-20 åring.

Privat

Jag är gift med Lena och har två barn som båda spelar fotboll och innebandy i Rotebro (Oskar & Johanna). Som person är jag en ganska driven och ordningsam, gillar helt enkelt att ha koll på vad som händer och att det händer! Detta gör att jag ibland tar åt mig alldeles för mycket men då har jag många vänner och en fru som backar upp mig (Tack).

Vilka styrkor har föreningen, tycker du?

Skinnaråsen och sammanhållningen. Att alla våra lag kan träna på samma ställe och att vi känner varandra och kan samarbeta över åldersgränserna. Fotbollensdag som återuppstod 2014 är årets höjdpunkt, där umgås alla lag i föreningen under festliga förhållanden.

Tycker det är väldigt kul att vi efter några turbulenta år fått ordning på både ekonomi och struktur i klubben. Vi ökar även på medlemssidan och kommer ha fler lag anmälda i seriespel än förra året.

Vad blir styrelsens viktigaste punkter framöver?

Att fler medlemmar engagerar sig i klubben, vi behöver bli fler i både styrelse och på ledarsidan. Klubben ska under 2016 starta upp projektgrupper som ska jobba med tex fotbollensdag, bygg & städ, knatteskolan, sommar fotbollsskolan, inspiration och utveckling etc. Jag hoppas att många tar chansen att bidra, det är både kul och ger våra barn och ungdomar bättre förutsättningar.

Ledarutbildning står också högt på agendan och är något som ska prioriteras 2016.

Var är Rotebro IS FF om 10 år.

Jag tror att vi är betydligt fler medlemmar men fortfarande en breddförening. A-laget spelar i div 4 och vi har massor med spelare från dom egna leden.

Hoppas och tror också att vi har ett dam-lag och att vi har flicklag i alla åldrar.

Styrelse 2016

Ordförande – Fredrik Käck