Pilsbocupen 2017
2017-06-19 16:43
Då var vi framme vid vårt sista deltagande i Pilsbocupen, tillika vårens sista cupspel, och vilken fantastisk helg det skulle bli!

Fredagens sedvanliga frenetiska jobb med tält, släpande av prylar och pryttlar toppades i år med dubbelt upp av allt då vi skulle grannskapa med Rotans P08:or på plats. Pappa T och mamma M tog täten direkt, och åtminstone ena tältet var rest fredag kväll så ett par av killarna kunde campa redan från fredag och vakna myggbitna och mindre utvilade till premiärmatch mot Håbo lördag förmiddag.

Strålande sol och helt vindstilla gjorde planerna till en kokande gryta, men första dagens spel är ändå hanterbart då speltiden är begränsad till 2*15 minuter. Vi får igång ett relativt bra spel på underlaget, flera bra passningssekvenser mot Håbo där vi får med alla i spelet. Vi får igång benen, alla jobbar på, men framför allt märks till vår glädje redan från början vilken inställning killarna har på planen. Det är fullt fokus, jobbet görs på alla positioner, och det ger resultat! Vi klappar in ettan och med självförtroende i medvind känns saken klar. Det visar den sig vara också och vi vinner med 3-1 i en bra, jämn och schysst match.

Andra matchen stod Knivsta på schemat, och de har vi mött tillräckligt många gånger förut för att veta att de är duktiga passningsspelare och brukar ha grymma målvakter. De har dessutom en väldigt jämn trupp där det kvittar vilka sju som står på andra planhalvan; det kommer att bli tufft. Det blev det också, både spelmässigt men också i flera närkamper där vi nog upplever en del frustration från motståndet emellanåt. Vi får ett mål i baken då vi inte får bort bollen, och uppförsbacken förutom den lutning planen bjöd på blev genast brantare. Vi sliter dock på, och det behövs bara just det; ett fortsatt malande, så kvitterar vi innan halvtidsvilan. Knivsta gör 2-1 i början av andra innan vi förstår att vi måste växla upp, och när hornen kryper fram efter ett par efterslängar så straffas Knivsta direkt. Vi fullkomligt trycker in bollen i mål, och minuten innan slutsignalen går så finns det ingen tvekan någonstans. Bollen ska in en gång till, punkt. 3-2 kommer halvminuten innan full tid, och tillfälligheter eller inte så var killarna välförtjänta segrare.

Ett par dopp i det blå senare och enorma mängder vätska var det dags för en helt ny motståndare; Bällsta. Kul! Trots att vi äger spelet till stor del, matchen spelad till 80 procent på deras planhalva och vi radar upp chanser, så står Bällsta upp bra och det tar en bra stund innan vi får hål på deras duktiga målvakt. Stolpen och ribban gjorde sitt också, men värmen, den begränsade truppen mot våra hittills tre motståndares är det som verkligen börjar ta ut sin rätt. Den sista lilla eggen försvinner liksom då, och det känns orättvist att Bällsta tar ledningen. Men då ser vi det igen, det som vi tidigare säsonger brottats med har killarna den här säsongen vänt till en styrka; den positiva attityden även i motgång. Det tar in till andra halvan på andra halvlek, men då sitter 1-1. Trots ett sista krafttag och forcering sista minutrarna förmår vi inte avgöra, matchen slutar 1-1 och båda lagen kan vara nöjda med det. Förmodligen lördagens bästa match för oss spelmässigt.

Bad. Grill. Utebio. Massa snask och andra nyttigheter. Mer fotboll på kvällarna. Alla lag i olika åldrar, tjejer, killar, tanter, gubbar, hundar, och annat löst folk blandas i härlig Pilsboanda! Vem bryr sig att klockan blir alldeles för mycket innan någon går och lägger sig? Det är sommarlov, myggor, fästingar, allt i en salig blandning. En av de lördagkvällar vi kommer sakna framöver.

Lördagens gruppseger resulterade i ett spelschema som satte skräck i vissa av oss. Det är en galen tur att vi ledare kompletterar varandra, om en del av oss skulle få härja fritt skulle samtliga vara uppjagade jämt. M måste naturligtvis lugna ner sig.

Hammarby inledde söndagens spel och det blev tufft och hårt. Det var tyvärr en hel del fula efterslängar, sparkar och spottande (!) som killarna fick hantera. Domarna i årets cup var bra, men tydligt är att de inte riktigt mäktar med de matcher med grövre incidenter, som faktiskt borde resultera i kort av valfri färg (ej grönt), även i den här åldern. Vi fick i alla fall några frisparkar, och i en jämn match blev de avgörande. Vi dundrar in den första från långt håll, sätter sedan den andra i ribban, och från en svår vinkel klämmer vi in den tredje. 2-0 och vi koncentrerar oss på att andas i värmen. Då reducerar Hammarby och det blir nerv i matchen igen, men samtidigt syns det tydligt, aldrig att killarna skulle släppa ifrån sig den här matchen, de tog all stryk och det fanns inget annat än att de skulle kliva av som de vinnare de är. 2-1 blev slutresultatet och nu var det liksom nog, det skulle krävas underverk av de nio killar av tio vi hade från lördagen om vi skulle klara att stå upp mot Bälinge och Wigör som stod på tur.

Killarna badar, badar, och badar. Försöker hitta skugga och kyla ner sig. De var väl lagom ljumna när vi sneglade mot Bälinges camp, de såg ut att vara så väldigt många! Vi hoppades ju att det var två lag de hade med, men icke. När det var dags för avspark stod vi nio spelare mot Bälinges fjorton, och då var det dags att koppla in hjärna som komplement till umpf. Vi skulle aldrig slå Bälinge med det numerära underläget i spelare genom vårt vanliga spel. Vi skulle inte förmå att passa oss fram till tillräckligt många avslut för att sätta ett par på deras duktiga målvakter. Och samtidigt stå emot deras tryck. Så vi tänkte om, långa bollar, jaga på max var tredje, andas och vila de andra två där emellan. Få, samlade attacker kunde ha lyckats. Det såg länge ut som om det skulle bli 0-0, men till sist fick Bälinge chansen de behövde. Vår grymma målvakt tvekar en tiondels sekund, och samtidigt som han gör det syns det direkt i hans ögon att det var ett felaktigt beslut, det är den enda chans Bälinge behöver, och jublet från deras föräldrar, killar och ledare visar hur glada och lättade de är. Samtidigt blickar vår målvakt mot ledare med tårar i ögonen, tanten möter hans blick och ljudar genom jublet att "du tar den där nio gånger av tio, det där var den tionde, skit i den, det är nio kvar till nästa". Då ler han, och trots uddamålsförlusten, några ångrande sparkar på stolparna, så vet vi att innerst inne gjorde vi det omöjliga nästan möjligt. Ja, Bälinge hade tre (?) i stolparna, vi hade en som faktiskt såg ut som den var inne, man kan säga att det kunde gått hur som helst, men Bälinge förtjänade vinsten efter en välspelad och schysst match. Ett bra gäng killar, där en av ledarna berömmer våra killars krigarhjärtan efteråt; det tuffaste motstånd de haft i cupen. Respekt.

Sist på tur var Wigör och deras avbytarbänk var mer än knökfull. Var de 16 st? 18? Det var svårt att hålla räkningen, men tydligt var att våra skulle leverera och då kvittar antal. Och ålder. Vi kör, rakt fram, rakt på. Gör jobbet, tar smällarna, och passningsspelet sitter där det ska. Ja; vi var helt utmattade, men 2*15 kvar av Pilsbokarriären och det vara bara att ösa på. 3-1 blir slutresultatet och ett gäng killar får medaljer och diplom. Någon ledare blir rörd och får en tår i ögat. Vilken heroisk insats. Våra hjältar. 

Vi plockar ner militärtälten och allt annat. Vi konstaterar att äventyret i just Pilsbo är slut, men nog ska vi hitta nya sådana för de här fenomenala killarna framöver.

Tack Knivsta för grymt arr, tack killar för uppvisningen, tack familjerna för att ni är med oss. 

Nu kör vi sista träningen innan sommarlovet på tisdag, killarna ville grilla efter, och nej, vi kan inte neka dom det efter den här säsongen. Så grill får det bli!

Stolta Ledare P06

Nyhetsarkiv
Grym upp- och cupstart!2017-08-17 18:52
Pilsbocupen 20172017-06-19 16:43
UNT-cupen 20172017-06-07 10:31
Två helger - fyra raka!2017-05-21 23:23
Stockan cup 20162016-08-20 20:52
3:a i Pilsbocupen2016-06-20 14:43
2:a i Rimbo Junior Cup2016-06-11 21:54
Intersport Indoor Cup2016-03-12 07:28
Vi hann med en till!2015-11-29 19:42
Sturpen Cup 20152015-10-18 16:39
Fredagshäng med Runby2015-10-09 19:19
Sollentuna5an2015-09-27 20:11
SAIF-cupen 2015-08-22 21:47
Rotan rockar Pilsbo 2.02015-06-15 12:26
S5 på hemmaplan2015-06-07 22:37
Årets första S5:a2015-04-25 13:54
Trångt men kul inomhus!2015-03-10 22:27
Kamratcupen Vinter2015-01-04 17:38
Säsongens sista S5:a2014-10-10 16:21
Rotan rockar Pilsbo!2014-06-16 16:05
I alla väder...2014-03-23 16:01
 
SPONSORER