P08
Vi är ett stort gäng energiska killar som gärna vill ha fler kompisar, välkommen att börja lira med oss!  

Rotebro IS vs Kalhäll FF
2017-11-25 22:55

Fler bilder (+18) >>
Rotebros pojkar -08 bjöd idag på ett bländande spel i Norrvikens nya innomhushall. När de spelar som bäst kan de slå vilket lag som helst!
Sista S5 på hemmaplan!
2017-08-26 13:08
Då var det dags! Sista Sollentuna5an på hemmaplan för järngänget, och dagen till ära sken solen från klarblå himmel. Tre lag anmälda, varav två skulle få spela på naturgräsplaner, en lyx få förunnade i Stockholmsområdet! När killarna en efter en rullar in, matchklädda och glada, liksom bubblar det på IP precis lika mycket som det bubblar av förväntan i oss ledare, och värmen sprider sig i hjärttrakten på oss som får äran att hänga med de här killarna på och utanför planen. 

Ena gänget startade trots en inte alltför tidig första match minst sagt lite sömnigt. Det kändes som att killarna på sina håll inte riktigt förstått att sommaruppehållet är slut sedan ett par veckor tillbaka, och att badbrallan skulle vara bytt mot matchställ. Vi hade svårt att komma någon vart, även om spelet till största delen hölls på motståndarnas planhalva. Vi verkade ha glömt att vi kan skjuta bättre än de flesta, bara varannan passning gick fram, orken tröt på sina håll, och dribblingarna slutade allt som oftast med att vi själva snubblade på bollen. Frustrerande. Med det så hjälpte det inte att motståndarna inte heller presterade någon strålande fotboll, en av de få gånger spelet förflyttades till vår planhalva, och den enda gången något av lagen kom till avslut, så dunkar en av motståndarna in ett distinkt skott på distans, och vi ligger under med 0-1. Vi får sedan en fantastisk chans att kvittera i slutminuten, en grym frispelning, men så är det det där med fokus och vara beredd när bollen kommer och bolluslingen hamnar utanför hellre än i mål. Vi förlorar med 0-1 och det är dags att ruska liv i killarna på riktigt. Efter ett ordentligt uppsträckningstal av Leo och Åsa, läggdags, pizza- och colaintag inkluderade i samtalsämnena, så är knappen intryckt och det är ett helt annat Rotanlag som kliver ut för andra matchen. Killarna passar, skottar, springer (YES!) som de kungar de är, och de fullkomligt radar upp chanser. Stundtals fantastiskt spel resulterar i många mycket bra avslut, men skotten tar i stolpe och ribba och frispelningarna slarvas bort med att skjutas rakt på målvakt hellre än att placera, och så får vi ändå orättvist stryk då motståndarna sätter sina enda två chanser medan vi bara lyckas måla på en. Grabbar; vi får inte bättre chanser än en mot en med målvakt... det blir drillning i placering av boll och kliniska avslut i veckan som kommer. Sista matchen är grabbarna i gasen på riktigt och urladdningen kommer förlösande efter de två första tunga matcherna. Vi får igång spelet på riktigt, alla är med i spelet, och det tar inte lång tid innan vi smäller in ettan. Det är långa sekvenser av fint passningsspel, ända från målvakt fram till avslut, och det är bara att plocka av sig hatten för killarna och applådera. Skönt att avsluta med en klar vinst även resultatmässigt (4-1) och inte bara spelmässigt, för den som menar att det förra inte spelar någon roll har inte sett våra grabbar i ögonen efter förluster; det spelar roll. 

Andra gänget som hängde på ena naturgräsplanen startade dagen betydligt piggare, nattmössan låg kvar hemma och det var gasen i botten direkt. Det långsammare spelet naturgräset bjuder på passar oss väldigt bra; killarna VILL få med alla i spelet, och det är lite enklare när det inte går riktigt lika fort som på konstgräs. Saman som var ledare för dagen i den här gruppen stod och mös på sidan, killarna levererade grym fotboll! Bollen gick emellanåt på det berömda snöret, det var distinkt, precist, och vi hade alla pannben påskruvade. Med dessutom ett grymt målvaktspel var det aldrig någon tvekan om vilka som skulle kliva av banan som segrare, vi vinner klart med 4-1. Andra matchen följde i den förstas spår, med ett ännu bättre fokus, och tempo och intensitet uppjackat till max. Det är ett sant nöje att se fotboll spelas på sådan här hög nivå, i så här låg ålder. Och nej, det är inte någon press på grabbarna från föräldra- eller ledarhåll, kvaliteten kommer från ren glädje och vilja att spela fotboll, kombinerat med enorma talanger på sina håll. Det ska vi ta vara på och utveckla! Trots ett inte alls dåligt motstånd dunkar killarna in den ena efter den andra, 8-1 står det i vår favör när domaren blåser av. Sista matchen för det här gänget blir jämn, men vi fortsätter att trumma på och drar även det längsta strået i den här matchen; 4-2 efter en rapporterat bra match, med stabilt spel över hela planen. Grymt killar!

Tredje gruppen som också dom fick plats på naturgräsplan inledde dagen med bra fokus och fick med precis alla i spelet i första matchen. De som ofta tar ett steg tillbaka klev istället framåt, och naturgräset är grymt bra att utnyttja ALLAS styrkor på! Bra spel, och kul att många killar i den här gruppen fick visa vilka duktiga fotbollspelare de är. Roger och Linda på sidan fick stolta se hur passningarna satt och resulterade i många fina avslut, men framför allt visade det här gänget upp en kämpaglöd idag vi alla har att lära av, fantastiskt! Första matchen slutade med uddamålsförlust, men kunde gått precis åt vilket håll som helst. Andra matchen trummar killarna på, och det är återigen ett bra motstånd. Den här gruppen kändes nog jämnast av de tre vi var med i idag, varenda match stod och vägde, inte bara Rotans matcher, kul och spännande! Vi fortsätter spela riktigt bra, och alla killar levererar. Roligt att se hur de plockar ner höjdbollar; vi har en del kvar att träna på vad gäller det, men ett lägre tempo gör att de vågar lite mer, och när man får se hur de på planen tar steget fram, plockar höjdboll innan studs, och bollen är klistrad vid fötterna, då vet man att vi kommit en bra bit på väg in i något som är extremt viktigt när vi framöver ska börja spela 7-manna... efter oavgjort (?) i andra matchen avslutar gänget med att inleda sista matchen grymt bra. Vi tar ledningen och skapar en hel del chanser. Motståndarkeepern är dock på strålande humör, och räddar den ena chansen efter den andra. Vi leder under matchen med 3-1 som mest, men tyvärr är Fru Fortuna inte riktigt med oss ända in i kaklet. Några minuter innan slutsignal reducerar och kvitterar motståndarna i snabb följd, och bara någon minut innan samma slutsignal trycker de även in det som skulle bli matchavgörande; vi förlorar med 3-4, men grabbarna gör det allihop med den äran! 

Härlig dag på Skinnaråsen, med ett fantastiskt engagemang och arrangemang av våra familjer med bemanningsansvariga i spetsen. Ni är grymma, och era barn är var och en fantastiska! Det är underbart med ett sammansvetsat gäng, där fotboll mer och mer blir fokus i takt med att killarna växer och utvecklas. Det är en ynnest att få följa deras utveckling och vara med och påverka den. Det ryms många talanger i den här truppen, killar; ni kan bli precis så bra ni bestämmer er för att bli!

Tack för idag! Nu vill vi ha 100%-ig träningsnärvaro i veckan och framgent tills säsongen lider mot sitt slut. Vi kan mycket men vi har också mycket att lära och öva på. Nu kör vi, full fart framåt Rotans Finest!

Ledarna P08

Rotans P08:or - 100% inspiration!
2017-03-13 09:36
Vi har stretat på och försökt träna inomhus i den pyttelilla hall vi jagat tag på för att hålla igång våra P08:or under vintern, och oavsett var, när eller på vilken krympt yta man har att tillgå så dyker det upp runt tjugo glada killar med sprudlande energi! Parallellt har vi jagat större hallar, och lyckan är liksom gjord när vi får tag i en, och vi har då kunnat träningsmatcha mot flera lag i SFK och även haft besök av Lidingö, och igår senast Kallhäll. 

Förra helgen roddade vi ihop en turnering där vi spelade parallellt i båda Rotebrohallarna, där tio lag från sju föreningar träffades och hade fantastiskt roligt. Alla lag spelade fyra matcher var, och det var enormt hög kvalitet på fotbollen vi fick se. Välspelade, jämna, och stundtals ganska tuffa matcher där våra killar stod upp grymt bra. De tuffaste matcherna är de vi kan lära oss mest av där vi är för tillfället; killarna kan spela fotboll bättre än de flesta, men fotboll är ett fysiskt spel och det kommer att bli tuffare ju äldre killarna blir. Det sätter modet på prov hos våra snart nioåringar, och kommer att kräva en hög träningsnärvaro under säsongen så vi slipper bli förvånade vid match. Det är inte bara vi som utvecklas, våra motståndare gör det också, i rasande fart...

Under träningsturneringen fick vi se prov på vilken fantastisk förening vi är en del av; vi hade föräldrar till våra egna spelare och syskon till spelare i andra åldersklasser som dömde, föräldrar till barn i andra åldersklasser och från innebandysektionen som stod i café, föräldrar och farföräldrar som fotograferade, ledare som ordnade med fik, fungerar som materialförvaltare året om, håller igång kontakter med ledare från andra föreningar för att göra sådana här ganska stora tillställningar möjliga, och framför allt fick vi se storheten i våra spelare när Lidingös spelare tröt i ork och energi; då hoppar fyra av våra killar in och hjälper Lidingö i två av matcherna, vid sidan av sina egna matcher. Det mina damer och herrar är inget annat än världsklass på alla plan!

Vi var flera vuxna som kroknade innan våra P08:or gjorde det. Vid den avslutande plakettutdelningen var det flera som frågade om vi inte kunde gasa på ett par matcher till... Nästan oroväckande mycket krut i de här killarna!

Fler bilder, från förra helgen och andra kul saker vi gör, hittar ni här:

Nu kör vi igång med uteträningen i veckan, häng med nu allihop så sätter vi igång säsongen på riktigt!

Ledarna P08
Nu är träningen igång igen!
2017-01-18 19:43
Hej,

Nu är inomhusträningarna igång efter julledigheten. Lite ringrostigt och inte alltid med samma kondition som i höstas, men snart är de tillbaka i matchform igen!

/Marcus
Årets sista S5
2016-10-12 23:29
Så var det dags för årets sista S5a på Helenelunds IP. Vi hade tre lag anmälda, och med några bortfall pga sjukdom så fick vi rodda om i lagen och hysteriskt lotsa spelare mellan planen för att ha fungerande lag med avbytare till alla nio matcher, men allt och lite till går med det berömda pannbenet påkopplat. 

Motståndet i S5 blir tuffare och tuffare, både bättre spel men också rent fysisk, så vi får jobba hårt för att se till att matcherna blir jämna. Av nio matcher gick vi segrande ur tre, vi förlorar två med uddamålet, två stort, och två slutar oavgjort. Spelet fungerar till och från fantastiskt, men lika mycket till och från tappar vi fokus helt; glömmer hjälpa varandra, missar positioner, och till och med lite basala saker som att backar tar inkast, att man inte ska fjutta framför mål och heller inte passa in bollen framför eget mål. Men sånt är livet litegrann när man är 8 år; upp och ner och ner och upp, så är det ju för oss vuxna också. 

Positivt var att se hur övningarna på träningarna vi nöter nu ofta sitter i matchsituation. Att bara stå och täcka ut en anfallare istället för att rusa på och gå bort sig, eller ännu värre sparka på motståndarens fötter och smalben, visade killarna flera gånger upp på planen i söndags att de klarar. Imponerande. Det vi nu ska träna på är att inte springa ifrån den som har bollen; nog har vi några fantastiska passningsspelare, men så fort back får boll av tex målvakt ska vi inte ha två anfallare som galopperar uppåt och gör avståndet mellan lagdelarna alldeles för stort, det finns helt enkelt ingen att passa då, det blir för långt! Så det blir nästa övningsmoment; hem och hämta boll, rörelse och göra sig spelbar betyder inte alltid spring framåt utan i sidled eller ännu oftare hemåt för att möta bollinnehavare och boll. Utan att för den skull stå i vägen för varandra hrm... Trixigt det här med fotboll, trixigt kul!

Roligt hade vi som vanligt, och med sista S5 för året delades också välförtjänta medaljer ut, bra jobbat Rotans Finest! Väl mött på veckans träningar, vi kör ett par veckor till då vi fortfarande har ett par matcher i kalendern.

Ledarna P08
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 07/02 20:21 
Rotebro IS Fotbollsförening, 30/01 11:33 
Rotebro IS Fotbollsförening, 30/01 11:30 
Rotebro IS Fotbollsförening, 19/01 10:45 
Rotebro IS Fotbollsförening, 18/01 10:31 
Rotebro IS Fotbollsförening, 09/11 22:08 
 
SPONSORER