P08
Vi är ett stort gäng energiska killar som gärna vill ha fler kompisar, välkommen att börja lira med oss!  

Rotans P08:or - 100% inspiration!
2017-03-13 09:36
Vi har stretat på och försökt träna inomhus i den pyttelilla hall vi jagat tag på för att hålla igång våra P08:or under vintern, och oavsett var, när eller på vilken krympt yta man har att tillgå så dyker det upp runt tjugo glada killar med sprudlande energi! Parallellt har vi jagat större hallar, och lyckan är liksom gjord när vi får tag i en, och vi har då kunnat träningsmatcha mot flera lag i SFK och även haft besök av Lidingö, och igår senast Kallhäll. 

Förra helgen roddade vi ihop en turnering där vi spelade parallellt i båda Rotebrohallarna, där tio lag från sju föreningar träffades och hade fantastiskt roligt. Alla lag spelade fyra matcher var, och det var enormt hög kvalitet på fotbollen vi fick se. Välspelade, jämna, och stundtals ganska tuffa matcher där våra killar stod upp grymt bra. De tuffaste matcherna är de vi kan lära oss mest av där vi är för tillfället; killarna kan spela fotboll bättre än de flesta, men fotboll är ett fysiskt spel och det kommer att bli tuffare ju äldre killarna blir. Det sätter modet på prov hos våra snart nioåringar, och kommer att kräva en hög träningsnärvaro under säsongen så vi slipper bli förvånade vid match. Det är inte bara vi som utvecklas, våra motståndare gör det också, i rasande fart...

Under träningsturneringen fick vi se prov på vilken fantastisk förening vi är en del av; vi hade föräldrar till våra egna spelare och syskon till spelare i andra åldersklasser som dömde, föräldrar till barn i andra åldersklasser och från innebandysektionen som stod i café, föräldrar och farföräldrar som fotograferade, ledare som ordnade med fik, fungerar som materialförvaltare året om, håller igång kontakter med ledare från andra föreningar för att göra sådana här ganska stora tillställningar möjliga, och framför allt fick vi se storheten i våra spelare när Lidingös spelare tröt i ork och energi; då hoppar fyra av våra killar in och hjälper Lidingö i två av matcherna, vid sidan av sina egna matcher. Det mina damer och herrar är inget annat än världsklass på alla plan!

Vi var flera vuxna som kroknade innan våra P08:or gjorde det. Vid den avslutande plakettutdelningen var det flera som frågade om vi inte kunde gasa på ett par matcher till... Nästan oroväckande mycket krut i de här killarna!

Fler bilder, från förra helgen och andra kul saker vi gör, hittar ni här:

Nu kör vi igång med uteträningen i veckan, häng med nu allihop så sätter vi igång säsongen på riktigt!

Ledarna P08
Nu är träningen igång igen!
2017-01-18 19:43
Hej,

Nu är inomhusträningarna igång efter julledigheten. Lite ringrostigt och inte alltid med samma kondition som i höstas, men snart är de tillbaka i matchform igen!

/Marcus
Årets sista S5
2016-10-12 23:29
Så var det dags för årets sista S5a på Helenelunds IP. Vi hade tre lag anmälda, och med några bortfall pga sjukdom så fick vi rodda om i lagen och hysteriskt lotsa spelare mellan planen för att ha fungerande lag med avbytare till alla nio matcher, men allt och lite till går med det berömda pannbenet påkopplat. 

Motståndet i S5 blir tuffare och tuffare, både bättre spel men också rent fysisk, så vi får jobba hårt för att se till att matcherna blir jämna. Av nio matcher gick vi segrande ur tre, vi förlorar två med uddamålet, två stort, och två slutar oavgjort. Spelet fungerar till och från fantastiskt, men lika mycket till och från tappar vi fokus helt; glömmer hjälpa varandra, missar positioner, och till och med lite basala saker som att backar tar inkast, att man inte ska fjutta framför mål och heller inte passa in bollen framför eget mål. Men sånt är livet litegrann när man är 8 år; upp och ner och ner och upp, så är det ju för oss vuxna också. 

Positivt var att se hur övningarna på träningarna vi nöter nu ofta sitter i matchsituation. Att bara stå och täcka ut en anfallare istället för att rusa på och gå bort sig, eller ännu värre sparka på motståndarens fötter och smalben, visade killarna flera gånger upp på planen i söndags att de klarar. Imponerande. Det vi nu ska träna på är att inte springa ifrån den som har bollen; nog har vi några fantastiska passningsspelare, men så fort back får boll av tex målvakt ska vi inte ha två anfallare som galopperar uppåt och gör avståndet mellan lagdelarna alldeles för stort, det finns helt enkelt ingen att passa då, det blir för långt! Så det blir nästa övningsmoment; hem och hämta boll, rörelse och göra sig spelbar betyder inte alltid spring framåt utan i sidled eller ännu oftare hemåt för att möta bollinnehavare och boll. Utan att för den skull stå i vägen för varandra hrm... Trixigt det här med fotboll, trixigt kul!

Roligt hade vi som vanligt, och med sista S5 för året delades också välförtjänta medaljer ut, bra jobbat Rotans Finest! Väl mött på veckans träningar, vi kör ett par veckor till då vi fortfarande har ett par matcher i kalendern.

Ledarna P08
Full fart på Fotbollens Dag!
2016-10-12 23:01
Fotbollens Dag på Skinnaråsens IP bjöd på friskt höstväder, det var en bitande kyla som välkomnade våra gäster från Runby och Lidingö, men den värmande gemenskapen tog snart över och lagom till avspark var vi alla igång efter ett par koppar kaffe. 

Runby gästade oss även förra året på Fotbollens dag, och då liksom nu bjöd de på riktigt tufft motstånd och bra fotboll! Vi mötte dom i tidiga matchen i år, och vi var nog fortfarande lite i pyamas med ena foten i sängen på sina håll emellanåt, och sådant straffar sig direkt mot ett snabbspelande och bollskickligt lag som Runby. Vi förlorar matchen med 2-6, men killarna hade kul och gick glada av planen ändå.

Ett par bullar och lite jongleringsuopvisning senare spelade vi två matcher parallellt mot trevliga Lidingö. Grymt jämna matcher, stor spelglädje, och föräldrar och ledare som applåderade båda lagens fina spel; det kunde inte ha varit bättre! 1-1 i ena matchen och 3-1 till Rotan i andra, men passningarna och kämpaglöden är det vi minns bättre än slutresultaten i de här matcherna. 

En dag att minnas i år också! Tack till Runby och Lidingö för att ni kom, tack till dagens förnämliga General Sara Greberg, snyggt, väloljat och superservice med fikat!

Ledarna P08
Ekebycupen Uppsala - fyra raka mot grymt motstånd!
2016-10-05 21:43
Det var kallt. Kallt som eff faktiskt, frost fem mil norrut, tidigt i söndags morse när vi landade med ett taggat Rotanlag på Upsala IF:s hemmaplaner i Ekeby. Motståndare var i tur och ordning UNIK, Sollentuna FK, Upsala IF Svart och Upsala IF Röd. 

Nyvakna och frusna var det en sömndrucken första halvlek mot UNIK, men sedan rullade det på. 3-1 blev slutresultatet, och stolta Rotankillar steppade av som segrare i första matchen. 

Andra matchen mot Sollentuna blev jämn och hård även den, men här hade vi lite otur och det var mer än en bollusling som smet väldigt tätt utanför stolpen hellre än innanför. Men killarna trummade på, behöll kylan och fortsatte att föredömligt lita på varandra och smällde till slut in ettan som blev matchens enda mål, och 1-0 till Rotans Finest. 

Tredje matchen ställdes vi mot Upsala IF, en välrenommerad förening och vi skulle få en tuff uppgift. Vi tar ledningen med 1-0, och hade sedan fem sex riktigt vassa chanser, men bollen fortsatte vara en usling på naturgräset, och istället för något mål till upp för Rotan skickar Upsala IF fram sin uppenbara stjärna som transporterade bollen ända från eget straffområde och ända fram till vårt för att avsluta med att dunka in den i en egentligen omöjlig vinkel. Vad gör man åt sådant liksom? Vi får ett till i baken av samma stjärna, och våra killar började se trötta ut i andra halvlek. Förklarligt då motståndarna var tretton till antalet medan vi var åtta tappra killar. Då händer det. Högröda och egentligen helt slut sliter och jobbar vi fram bollen och lyckas kvittera, och bara sekunder senare klappar vi in ledningsmålet! Det var en nervpirrande avslutning, våra killar gick på knäna, men den som sett en av våra killar i match mode vet att det aldrig stoppat någon av dom tidigare; när en faller tar den andra vid, och när den tredje missar offrar sig den fjärde. Vi höll ut, och killarna stapplade av planen som vinnare med slutresultat 3-2, till välförtjänta applåder. Grymt!

Sista matchen mot ett annat Upsala IF lag kändes som den skulle kräva en till urladdning, och frågan var väl om grabbarna skulle orka en till. Det behövde vi tack och lov inte få reda på, då det var en betydligt enklare motståndare där grabbarna kunde spela ut trots den gropiga planen och trots att flera av dom fortfarande var trötta efter tredje matchen. Målen trillade in ett efter ett, slutresultatet blev 8-1 till Rotan. Med mersmak.

En lång dag som började kl 8 slutade kl 17 med medaljutdelning och trädklättring. Många trötta killar fick välförtjänt vila i bilarna hemåt. En fantastisk dag, med ett fantastiskt gäng! Det är ett privilegium att få vara med de här killarna och följa deras utveckling; de spelar fotboll på en hög, hög nivå, många av dom har en fantastisk speluppfattning och en underbar teknik. Det är små vrickningar, suldragningar, tempoväxlingar, och framför allt har ett par av dom en läskig förmåga att hitta passningsalternativ man bara skulle kunna förvänta sig av betydligt äldre killar. Klart det går upp och ner, idag gick det mest upp, och det skall vi njuta av och vara stolta över!

Väl mött på veckans båda träningar och föräldramötet på torsdag, sedan har vi Fotbollens dag på lördag där vi har tre matcher, och sedan avslutas veckan på söndag med Sollentuna5an. Phu! Nån som är trött redan innan halva veckan gått?

Rock on Rotans Finest!
Ledarna P08
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/06 12:03 
Rotebro IS Fotbollsförening, 15/06 14:13 
Rotebro IS Fotbollsförening, 29/05 22:09 
Rotebro IS Fotbollsförening, 17/03 12:45 
Rotebro IS Fotbollsförening, 09/02 12:08 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/12 16:29 
 
SPONSORER