Välkommen till Pojkar 09
Vårt yngsta pojklag som tränar på tisdagar 17-18.

Nya killar är välkomna till dessa träningar, tid och plats ser ni i kalendern

Vid frågor kontaktar ni vårt kansli på e-post adress: kansli@ris.se
Fotbollens dag
2017-10-08 19:45

Tack för en fantastisk fotbollshelg där vi hade ett bra pass på fredagsträningen, bidrog till nytt publikrekord och fick se svenskt rekord i ett kval på lördagen samt ett kvitto på att vi har både bredd och spets med stabila insatser på tre planer på söndagen! Det ger mersmak inför nästa säsong.

Inför kommande lördag - Viby kommer hjälpa oss att fylla två planer och som vanligt är uppslutningen från vårt lag god. Därför tänkte vi låta alla spelare spela varsin halvlek enligt nedan. Är Roberto spelklar får han hoppa in som avbytare där det behövs.

Plan 3 1:a halvlek Plan 3 2:a halvlek Plan 4 1:a halvlek Plan 4 2:a halvlek
Alvin Emrik Cakir Axel
Emil Fares Noah H Nils
Jinfan Philip Noah W Sixten
Niklas Theodor Sebastian Tom
Simon Viktor K Thehan Viktor L
Matchrapport 11/6
2017-06-11 20:09

Tre lag, hemmamatch, perfekt väder och 18 motiverade spelare. Efter ett nytt lagfoto var det dags för nio tajta matcher.

Först ut var killarna i det blå laget. Här stod vi pall bra mot Norrvikens lag. Vi körde stenhårt med en siste man och enda gången vi missade lite där straffade det sig, men över lag bra fart både framåt och bakåt. Här har det hänt grejer med defensiven och hur vi använder planen! I de andra två matcherna hade vi spelmässigt alla målchanserna, men inte millimetrarna på vår sida. Då det behövdes räddades vi av tre fantastiska målvakter.

Killarna i rött spelade sedan en böljande match där vi visade bra form i anfallsspelet, men defensiven inte funkade lika bra. På slutet straffades vi ordenligt av dålig inställning och här kommer det krävas samtal på vissa fronter... Tråkigt!

Slutligen hade vi tre spännande spel för de vita. Efter en lite loj start visade vi verkligen styrka i de två sista matcherna och killarna var helt färdiga efter att ha flugit fram över planen när dagen var som varmast. Många väldigt fina man-mot-man-insatser på alla delar av planen gjorde att killarna kunde åka hem riktigt, riktigt nöjda.

Som alltid finns det saker att ta med oss till nästa gång, men man märker också att samtliga lags lägstanivå har höjts. Detta talar för en verkligt spännande fortsättning i höst. Tack till alla föräldrar som hjälpte till att sköta alla stödjande uppgifter!

Vi tänkte köra på med träningar som vanligt till 11/7 för att sedan ta en paus över sommaren. Vi kör igång igen 8/8 med uppehåll vecka 33, då det är sommarfotbollsskola. Vi har dock tillgång till planen, så är någon sugen är det bara att köra på.

Trevlig sommar önskar tränarstaben!

Matchrapport 21/5
2017-05-21 16:26

Vi startade med två åttamannalag i ett härligt väder!

Det röda laget spelade en jämn förstamatch. I den andra hade vi trycket hela tiden, men Helenelunds målvakt var som en vägg och de lyckades utnyttja sina chanser på ett bra sätt. En eloge till spelarna som fortsatte att mata på med nära-mål-situationer. I sista matchen fortsatte de röda att hitta varandra bra, både vid vanligt spel och fasta situationer. Detta gav också ett bra resultat.

De blåa fick en smakstart i sina första två matcher. Samspelet fungerade väldigt bra. I den sista matchen lämnade vi många luckor bakåt, tyvärr mot ett starkt lag som visste att förvalta det väl. Flera spelare visar dock god utveckling sedan vi drog igång säsongen och visar att de vill ha boll.

Vi har blivit bättre på att följa med hemåt, men behöver attackera bollföraren och även tidigare jobba mot bollen efter att den har lämnat motståndarens målvakt. Vi lever också farligt då siste man börjar passa framför egen målvakt...

Samling Sollentunafemman
2017-05-16 20:25
Hej!

Spelschemat är klart för Sollentuna 5:an. Samling söndag 21/5 kl 08:30 på parkeringen vid Hemköp/Handelsbanken Rotebro centrum. Om någon önskar samåka så hjälps vi åt att hitta plats i bilarna. Väljer ni att åka direkt till planerna på Edsbergs sportfält uppskattar vi om ni meddelar det på 070 210 38 83.

Vi spelar första matchen 09:25 och sista matchen slutar 12:15 (http://www.sollentuna5an.se/default.asp?pageID=14).

Lag Blå spelar sina matcher på plan 2 med start 9:50, 10:40 samt 11:30 och består av: Emrik, Nils, Noah H, Simon, Sixten, Thehan, Viktor K och Viktor L.

Lag Röd spelar sina matcher på plan 4 med start 9:25, 11:05 samt 11:55 och består av: Alvin, Axel, Cakir, Fares, Niklas, Roberto, Theodor och Tom.

Välkomna och glöm inte matchtröja, benskydd och vattenflaska! De som har målvaktshandskar får gärna ta med dem.

Matchrapport 7/5
2017-05-07 16:06

Redan vid andra speldagen var killarna drillade på upplägget och förstås taggade. Även denna gång deltog vi med två lag. Reglerna satt bra och matcherna kunde börja!

Kul att se att de moment vi tränat på sedan förra gången gick mycket bättre - t.ex. inkast i anfallsriktningen, målvakterna vågade lämna mållinjen och var säkrare i sina insatser.

Det röda laget blixtrade till med upplyft blick och bra passningsspel. Ett par riktiga kanoner levererades, som antingen hotade målvakten eller nätet bakom dem. Laget var alert på att ettrigt attackera bollföraren och gick obesegrade genom dagen.

Det blå laget visade mycket god moral efter att ha haft väldigt lite att säga till om mot Norrviken 5:s starka lag. Inför sista matchen tryckte vi på tre saker: att målvakten spelar ut bollen till spelare närmare mål, bättre uppsikt på vem som är siste spelare samt att vara mer distinkta i tillslag och etta på bollen. På samtliga punkter lyfte sig laget markant till sista matchen och gick hem som stora segrar i mina ögon!

Vi tar med oss ökat speldjup och -bredd till nästa träning. Vi tränare trycker mycket på att vi inte klagar på domarens beslut och visar respekt för med- och motspelare. Här får ni föräldrar gärna vara med och stävja sådant beteende i sin linda.