"Våga, vilja, tro - Rotebro"

Vilka är vi?

Rotebros flickor 00 är idag ett gäng tjejer som är födda 00-03. Vi kommer i år att spela i serien Flickor 16-19 och det betyder att även ni tjejer som är födda 98 och 99 är välkomna, gärna målvakter.

Vi har tillsammans satt upp en tydlig målsättning, förutom att utvecklas som individer ska vi vara det lag som har roligast tillsammans! När vi inte tränar eller spelar matcher hittar vi på många andra saker tillsammans, cuper, övernattningar, pizzakvällar eller annat som stärker lagsammanhållningen.

Våra tränare har lång erfarenhet som både tränare och spelare och har gått många utbildningar genom Stockholms fotbollsförbund.


Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, tel 070-6811550


Vi avslutar säsongen med målrekord
2017-10-14 19:36
Ett spel i solsken :)
Uppladdningen för dagens match var för tjejerna att coacha och döma på Fotbollens dag och det känns som en bra uppladdning. Det finns nog inte ett bättre sätt att avsluta en dag på Skinnaråsen och säsongen än att vinna med hela 8-0. Vi fick som "vanligt" kalla in två tjejer från 04:a laget men de börjar kännas som en del av laget nu så det var inget konstigt och idag var det ingen kris och panik in i det sista. Vi har dessutom Sara F på plats i mål, vilket ger oss trygghet, nu ska sägas att Sara fick inte jobba ihjäl sig idag men hon kommunicerade bra och såg till att det alltid fanns ett alternativ hemåt. Tjejerna jobbar som ett lag och det dröjer inte förrän vi gör 1-0 och det är Johanna som förarbetar och Siri finns på plats framför mål och nätar. Det ger oss lite lugn och sen är det bara att köra på, Johanna sliter på topp som hon gjort i många matcher nu utan att själv få göra mål men vad gör det då hon ser till att laget gör mål. Idag så får hon till slut göra hela 3 stycken och det är i underkant. Alla tjejerna bidrar och vi får förutom Siri och Johanna, Matilda, Trinity och Mia i målprotokollet. Ingen målgörare kan själv vinna matcher så det är hela laget som är delaktiga i segern, från Sara i mål till gänget som kämpade och peppade från bänken. Tack för en härlig säsong tjejer och glöm inte allt kul som varit...
C-finalsegern i Helsingborg kommer att finnas kvar länge, alla matcher som spelats bra trots att vi in i det sista inte vetat om vi hade tillräckligt med hela och friska spelare, vem ska stå i mål idag etc. Det har varit värt allt slit för ni är supergoda tjejer allihop och toppen att hänga med.
/Annelie
Hemmavinst!
2017-09-30 16:17
Det är svårt att skriva ett referat från denna match, känns som den är delad i två perioder. Vi börjar matchen i solsken och äger vilket snabbt resulterar i 1-0, då Clara håller sig framme. Rotantjejerna spelar bra, backlinjen är trygg och laget spelar bra till varandra vilket ger fler chanser. 2-0 kommer till då Hilda klipper till och sätter ett långskott under ribban. Efter pausvilan så känns det som om matchen blir lite jämnare och när Vaxholm reducerar till 2-1 så får de energi och blir det laget som är mest på hugget. Rotantjejerna tappar samspelet, slutar snacka och det blir lite orkeslöst. Vi håller dock ut, vinner matchen och kommer ihåg de första 75 minuterna. Tack till 04:a tjejerna Trinity och Mia samt till Peter som missade inledningen för att hämta dem så vi slapp använda sjuka och skadade spelare.
Nu får vi fokusera på att träna, bli friska och hela till säsongens sista match som går av stapeln hemma på fotbollens dag 14/10 kl 14.00 men det är fotbollsfest från 09.00 den dagen.
/Annelie
Resultatet speglar inte alls matchbilden
2017-09-27 22:43
Målisen för dagen
Sen onsdagkväll och den flyttade Täbymatchen ska spelas, vi har dessutom fått ihop ett lag med målvakt, avbytare och allt. Rotan drar på redan från start och för spelet i stora delar. Johanna och Clara springer åttor runt sina spelare och skapar chanser men inget blir riktigt nära, Täby har en mycket bra målvakt som inte ger oss något gratis. Det blir Täby som spräcker 0:an i slutet av första på ett långskott. Ella, målvakten för dagen, kan inte klandras för något av målen idag. Täby gör 2-0 på frispark strax utanför straffområdet, 3-0 på ett friläge och 4-0 på offside. Dvs resultatet speglar verkligen inte matchbilden som var betydligt jämnare, Täby får mål på fler än sina chanser och vi lyckas med konststycket att missa öppet mål, tom Clara själv skrattar åt hur hon lyckades skjuta över i det läget. Det skulle inte bli något Rotanmål idag. Det är fantastiskt av tjejerna att hålla huvudet högt, vara positiva och spela vidare trots bakåtmålen, att Matilda blir skadad och Hilda mår dåligt. Bra lagmoral och inställning hos tjejerna, nu laddar vi för lördagsmatchen mot Vaxholm hemma kl 14.00.
/Annelie
Den vinsten satt bra...
2017-09-10 18:58
"Sjukt taggad målvakt", vinnarstället på och en hungrig coach!
Laget för dagen bör nog ändras till "just in time" dvs vi får ändra om in i det sista men vad gör det ... Rotans tjejer är flexibla. I och med Sara F´s hjärnskakning så var tanken att vi skulle spela med den leende Siri i mål även idag, men det fick vi ändra på då Hilda inte var frisk nog för att springa och därför fick stå i mål. Hon räddade oss inte mindre än tre gånger i början på matchen då Brommapojkarna får sina vassaste målchanser, tur då vi inte får till spelet, huvudena hänger lite och ingen snackar. Det ändrar sig och vi kommer in mer och mer i matchen. Brommapojkarna har några duktiga tjejer på mitten som vi inte riktigt får tag på men de kommer inte till avslut. Vårt första mål kommer till efter en frispark då Matilda A slår returen i mål. I och med målet vågar vi tro på det lite mer och det gör gott för spelet. Matilda A gör också 0-2 efter fint samspel mellan tjejerna, slutresultatet 0-3 gör Annika på ett långskott. Det är kul att se att våra spelare är flexibla och kan spela på olika positioner när det behövs. Jackie spelar mittback, Siri, Magda, Mia flyttas runt på alla olika positioner. Vanessa gör idag sin bästa match och det är kul att se hennes utveckling.
Tack alla tjejer för att ni fixar segern idag.
/Annelie

Äntligen kom vinsten!
2017-09-06 20:55
Solen sken på Skinnaråsens långhåriga gräsplan
Uppladdningen för match blir som vanligt, dvs vi jagar spelare in i det sista. Vi behöver en målvakt och Siri ställer återigen upp för laget och står i mål matchen igenom med ett leende på läpparna. Vi får idag också stöd av 04:a laget, Linette och Mia kommer och inte bara hjälper oss Mia är en av planens bästa spelare idag. Det blir en jämn och tight match som alltid när vi möter Viksjö. Vi vinner dock rättvist men det är Viksjö som tar ledningen då vi inte lyckas slå hål på 0:an. Johanna är synnerligen inblandad i målen då hon snyggt spelar fram till Sara L som kvitterar och sedan är det Johanna som fälls och vi får en straff som Annika sätter. Vi har bud på flera mål men det vill sig inte riktigt. Rotantjejerna vinner också matchen vad det gäller positiv anda på planen, idag peppas det från alla tjejer och det är så kul att se dem le och ge varandra tummen upp matchen igenom. Det är roligt att vara publik en sån här kväll när vi äntligen har stolpe in...
/Annelie
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/10 16:46 
Rotebro IS Fotbollsförening, 15/06 14:13 
Rotebro IS Fotbollsförening, 17/03 12:45 
Rotebro IS Fotbollsförening, 09/02 12:08 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/12 16:29 
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/04 16:43 
 
SPONSORER