"Våga, vilja, tro - Rotebro"

Vilka är vi?

Rotebros flickor 00 är idag ett gäng tjejer som är födda 00-03. Vi kommer i år att spela i serien Flickor 16-19 och det betyder att även ni tjejer som är födda 98 och 99 är välkomna, gärna målvakter.

Vi har tillsammans har satt upp en tydlig målsättning, förutom att utvecklas som individer ska vi vara det lag som har roligast tillsammans! När vi inte tränar eller spelar matcher hittar vi på många andra saker tillsammans, cuper, övernattningar, pizzakvällar eller annat som stärker lagsammanhållningen.

Våra tränare har lång erfarenhet som tränare och spelare och har gått många utbildningar genom Stockholms fotbollsförbund.


Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, tel 070-6811550


Vilken supermatch tjejerna gör...
2017-06-20 22:56
Spektakulärt väder, det var inte bara Clara som drog fram som en tromb!
Vårens sista match spelas borta mot Djursholm, som för dagen ställer upp med sitt "elitlag" och utgången känns på förhand given. Rotantjejerna bjuder verkligen upp till match och det märks inte att vi ända in till strax innan matchstart trollar och bollar för att få ihop laget med inslag av sjuka och halvskadade spelare. Tjejerna krigar, hjälps åt och peppar varandra och idag är det ingen som hänger med huvudet, härlig inställning och det värmer ledarhjärtan. Hälften in i första halvlek så blir det mörkt som på natten, en trombliknande vind drar in samtidigt som det börjar regna och då passar Rotans egna tromb Clara på att göra matchens första mål och Rotan leder med 0-1. En stund i på andra halvlek kommer så Djursholms kvittering, det blir lite rörigt och luften går ur det trötta och lite slitna Rotanlaget som kämpat och jagat i drygt 60 minuter. Ett välspelande Djursholm utnyttjar detta och gör 4 ganska snabba mål men sen lyfter sig Rotan, kommer igen och fortsätter att kämpa och spela ända till matchslutet. Tack tjejer för ert spel och den insats ni gör utifrån dagens förutsättningar, ni gör en av säsongens bästa matcher sett till helheten trots att matchresultatet 5-1 ger en annan bild.
Nu blir det sommarlov från matcher fram till vi drar till Eskilcupen i Helsingborg i början på augusti. Det blir lite tomt att inte få hänga vid kanten på fotbollsplanen på ett tag men tiden går fort och snart är vi där igen. Njut av sommaren men glöm inte att kicka lite emellanåt.
/Annelie
Oavgjort i Viksjö
2017-06-10 15:55
Ytterligare en oavgjord och målsnål match. Vi bjuder idag på poängen då vi borde vunnit denna match. Viksjö får sitt mål i princip direkt i matchstarten efter en del strul och Rotanspelarna var inte riktigt med utan det kändes som om de inte börjat matchen än, klart förvirrat. Det blev ett bryskt uppvaknande men sedan ändras scenariot och vi tar för oss mer och det blir en ganska jämn fajt. Vi är för dagen förstärkta med två stycken inlånade 04:or Linette och Josina, de gör ett jättebra jobb och Josina blir den som håller sig framme och gör Rotans kvittering på hörna när det är ca 20 min kvar av 2:a halvlek. Vi hade bud på fler mål bl.a. så har Mathilda R en boll som går i ribban, ner på mållinjen och ut... Tjejerna spelar bra i värmen men det som framförallt saknades idag var lite inställning och det här lilla extra framför Viksjös mål.
Nästa match är tisdag 20/6 borta mot FC Djursholm kl 20:15
Vi var där!
2017-06-10 09:08
Taggade Rotantjejer innan match
Det finns inte mycket mer att säga än att "Vi var där" och bättre uppladdning till dagens seriematch mot Viksjö kan vi väl inte önska.
Lite sovmorgon kanske efter att ha tagit matchen med 48000 andra hem från Friends, lugnt och trångt i kön till pendeln hem.
Men den var värt det :)
Jämn match igen, knapp förlust :(
2017-06-03 16:30
Lördag eftermiddag på Skinnaråsen och hemmamatch, allt är som vanligt dvs lite sjukdomar och skador som spökar in i det sista, vilket inte är optimal uppladdning vare sig för spelare eller ledare. Tjejerna gör det dock bra och vi håller oss på Enebybergs planhalva första 30 minuterna av första halvlek tyvärr utan något mål som resultat. Spelet jämnar ut sig när tröttheten och småskadorna smyger sig på och Enebyberg lyckas göra matchens enda mål i första halvleks slutminuter. I andra halvlek lyckas vi till slut få ut 11 spelare på plan... puh det är kämpigt att både kunna räkna och coacha samtidigt. Tjejerna blandar bra och lugnt spel med frustration och hängande huvuden, vi glömmer ibland att vi är ett lag och inte ett gäng individer. Spännande match dock där vi hade mer stolpe ut eller ribba ut var det faktiskt på slutet, oavgjort hade känts mer rättvist. Vi får komma igen nästa match som är nästa lördag 10/6 borta mot Viksjö kl 13.15.
Ingen bild denna gång då coachandet tog all energi.
/Annelie
En spännande match ...
2017-05-19 21:25
Tom, lagets flaskbärare gjorde också ett toppenjobb :)
Årets första "sommardag" dessutom fredagkväll och vi drar till Vaxholm, tjejerna var svettiga innan matchstart och det svettades både här och där under hela matchen. Det blir en jämn historia där Vaxholm gör 1-0 i slutet på första halvlek på en snyggt slagen hörna. Rotantjejerna förlorade lottningen, därmed möjligheten att välja sida och fick därför kämpa framförallt i försvaret med den lågt stående solen. Vi stressade lite för mycket i första halvlek i stället för att lugna ner spelet, spela runt och ha tålamod, något som extracoachen för dagen Peter (Siris pappa) påtalade i halvlek. Tjejerna lyssnade och spelade både lugnt och runt mer i andra halvlek. Då var det dags för ledarstaben att börja svettas, först får Cornelia ont i sin fot, men det var ju lugnt för vi hade ju fortfarande en avbytare. Sen fick vi några tjejer ut på sidan som troligen led av ett för litet intag av vätska och mat under dagen men de kom ju inte samtidigt så det löste vi. När Nora kom uthaltandes så var vi glada för att dextrosolen och vattnet gjort sitt med Jackie och Amanda :) ... Så vinkar tjejerna och pekar på Siri som knappt kan halta vi tar ut henne på sidan och gillar läget för vi har ju faktiskt 10 tjejer som kämpar järnet för varandra ute på planen och det är ju bara 15 minuter kvar. Vi glömmer faktiskt bort stundvis att vi är en spelare mindre på planen för tjejerna spelar bra och anfaller nu mer än i första halvlek. Det ger resultat för i matchminut 87 så klipper Annika till och kvitteringen sitter, det känns rättvist. Nu är det 2 veckor till nästa match så vila nu alla fötter så kör vi igen den 3/6 då vi tar emot Enebyberg hemma.
Tack tjejer!
/Annelie
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/06 12:03 
Rotebro IS Fotbollsförening, 15/06 14:13 
Rotebro IS Fotbollsförening, 29/05 22:09 
Rotebro IS Fotbollsförening, 17/03 12:45 
Rotebro IS Fotbollsförening, 09/02 12:08 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/12 16:29 
 
SPONSORER