Julbollen! en dag som avslutades med straffar
2015-12-23 11:02
Tjejernas dag med mycket spel, mys och spänning!
Tidig morgon, kl 7 samlades 7 tjejer (Amanda, Olivia, Magda, Madde, Jackie, Emma och Emelie) som tillsammans med Johan och Johnny drog till Kungsängen för att spela Julbollen. Det var lite nervositet i luften då det inte kändes helt vant att spela inomhus trots att några av tjejerna tränat på det dagen innan. De första två matcherna möter vi två lag som inte bara tränat dagen innan på att spela inomhus och det blir förlust i matcherna. Våra tjejer stretar emot samtidigt som de försöker få in känslan både för lite andra regler och ett betydligt snabbare och tekniskt spel. De två följande matcherna blir klart jämnare en oavgjord och en uddamålsförlust. Tempen stiger hos publiken och allt avslutas med vinstmatchen som avgörs på straffar där Rotantjejerna till slut står som segrare - Spännande!
Tack för en kul dag tjejer ser fram emot nästa år i 9-manna.
:) Annelie

Vi fortsätter att vinna!!
2014-09-06 12:24
Med ett mycket stabilt målvaktspel, försvarsspel och anfallsspel, såg vi till att ta vår 6:e vinst. I andra halvlek sköt Simran en av de snyggaste tåpajkanoner jag någonsin sett. Helt otagbart för målvakten och det dessutom i fart. Vem sa att tåpajskott skall förbjudas. Vi vill se fler, fler och fler...
Stark avslutning
2014-06-18 21:39
"...för vi är Rotans tjejer som alla hejar på..."
I tisdags kväll var det så dags för vårens sista Sanktan-match mot ett rejält revanschsuget Norrtull och ett glatt gäng gav sig iväg in till Bellevueparken. Vi provar en lite annorlunda laguppställning, 2-1-3, denna gång i ett försök att få stopp på NSK:s vassa nr10 (som denna gång spelade med #7) och kanske är det det som förvirrar oss lite i första halvlek.

Vi är vimsiga och ofokuserade och Norrtull gör också följaktligen två mål på oss. Vi har dock två jättechanser i form av två(!) långskott, först av Minna och en stund senare av Jackie, och det är med nöd och näppe NSK:s målvakt lyckas boxa bort dem från att gå in strax under ribban.

I andra halvlek är vi klart vassare och Klara gör två fina mål, det ena en lika tjusig som mästerlig lobb över en chanslös målvakt, som tar oss upp till lika. Vi är dock verkligen inte utan andra chanser, bland annat har Josefin en rungande ribbträff och Amanda en stolp-dito. Men, matchen slutar 2-2 och Norrtull får se sig snuvade på revanschen.
Vinst mot Norrtulls SK
2014-06-10 09:26
I Söndags så stod våra tjejer återigen för en stark insats då vi vann över ett spelskickligt NSK med 3-2 på hemmaplan. Återigen börjar vi dock matchen lite svajigt och känns inte helt taggade inför uppgiften och NSK har också en hel del farligheter i första halvlek. Storspel av Amanda i målet gör dock att det står 0-0 i halvtid. I början av andra gör så NSK 1-0 vilket verkar skaka liv i oss och när sen Klara iskallt sätter en straff efter en hands i straffområdet så är vi ikapp. Minna lyckas sen trixa in 2-1 via stolpen och Simran kan därefter göra 3-1 efter en stark solospurt från halva planen. Våra backar, med Magda i spetsen, gör sen ett mycket bra och stabilt jobb och NSK lyckas bara få till ett reduceringsmål och vi vinner med 3-2 i fulltid. Mycket bra jobbat av våra "nya" tjejer Linda, Ewelyn, Josefin och Emily som verkligen kommit in i laget!!
Spännande in i det sista
2014-05-26 11:43
Vi mötte ett duktigt och spelskickligt SollentunaFK i Söndags på hemmaplan och tjejerna fick jobba hårt i värmen. Stundtals spelade vi lite förvirrat och vimsigt, men lyckas ändå hålla siffrorna nere på 0-1 i halvtid. I början av andra så reducerar Klara till 1-1 med en mästerlig hörna som, via en lätt touch på ett Sollentuna-huvud, skruvas direkt i mål. Sollentuna gör sedan 1-2 efter en tämligen kaotisk situation med flera farligheter framför vårt mål. I de absolut sista sekunderna av matchen slår sedan Linda ett perfekt inlägg till Klara som skickligt petar in bollen precis vid stolproten och vi kan pusta ut med oavgjort, 2-2. Riktigt bra med tanke på att vi kanske inte kändes helt på topp idag.
Ännu en kämpaseger!!
2014-05-18 17:46
Litet vattenkrig efter segern
Det var en riktigt varm försommardag när vi mötte Stocksunds IF på bortaplan. Vi hade lite otur och kunde dessutom endast ställa upp med exakt sju spelare - inga avbytare således. Vi förberedde tjejerna på att det skulle komma att bli slitigt, varmt och jobbigt, men de tog sig an uppgiften med sedvanligt gott humör och en härlig inställning. Vi spelade jämnt mot Stocksund i första och 0-0 i halvlek kändes rättvist. I andra kom så sedan målen av först Amanda och sedan Minna efter en suveränt solidarisk kämpainsats av alla spelare och vi vinner matchen med 2-0. Mycket starkt jobbat ännu en gång och en helt rättvis seger!!