Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vinst då alla körde laget före jaget!
2018-06-09 18:47
Vilka börjar på bänken...? Glada tjejer som gjorde det tillsammans :)
Ytterligare match på Stadshagen men denna gång några timmar tidigare (mycket varmare) och två spelare mindre. Vi möter Tekniska Högskola och de tjejerna kör första halvlek även dem med 10 spelare på plan trots att de hade 4 spelare till... det kallar jag fair play. Vi tackar genom att leda med 0-2 i halvlek, första målet gör Moa när hon kommer fri och lägger in bollen förbi målvakten. 0-2 görs av Linda på egen retur efter nick. Ett snyggt mål berättade alla för mig efter matchen då jag också fick veta att vi vann med 1-2 dvs det blev inte 1-1 som jag trodde, jag var ute och fyllde på vattenflaskor vid 0-2 målet... ibland blir det roligare än man tror. Tekniska Högskolan nyttjade i andra halvlek att de hade tre avbytare när de spelade med 11 spelare och pressade oss men Rotantjejerna kämpade för varandra och höll emot. Ett mål i baken bara, Sara storspelade även idag men det gjorde även de andra 9 spelarna. Linda drar upp baksidan ytterligare när hon gör målet och kan mest bevaka en plats på planen efter det, men det hindrar inte henne från att försöka springa... Moa springer desto mer, överallt på planen. Jag vill fortsätta att rada upp spelare för spelare och berätta om allt de bidrog med för att fixa vinsten men nöjer mig med att tacka: Sara, Amanda, Nicki, Hilda, Rebecka, Elin, Magda, Linda, Mathilda R och Moa för att vi avslutar vårsäsongen med Vinst och dessutom en kämpavinst där tjejerna visar på en inställning som gör att jag längtar till hösten.
/Annelie
Sen match med liten trupp...
2018-06-07 22:50
Torsdagskväll på Stadshagen och vi kör regnet på uppvärmningen även idag. Vi var idag en decimerad och lite halvskadad skara som kom till spel. Vi måste rikta ett särkilt tack till 04:ornas Julia Dahlberg som ställer upp och gör premiär i damlaget, hon gör det toppenbra. Med Paula borta så försvann spelstrategin med hög backlinje och det gagnade faktiskt vårt spel då vi fick med mittfältet mer i spelet, kanske något att fortsätta med även om vi har en snabb mittback på plan. Sara storspelar i målet och kommunicerar mycket med utespelarna vilket är toppen. Vasastan är ett mycket välspelande lag som rullar runt bollen mellan varandra som ett väloljat maskineri. I första halvlek så stör vi dem så att det inte lyckas resultera i mål på alla de fina uppspelen som borde resulterat i mål. Matchen slutar 6-0 efter 2-0 i halvlek. Siffrorna kunde ha varit mycket större men våra tjejer gör en bra match sett utifrån förutsättningarna, många rutinerade spelare borta och med bara en avbytare så får många spela på ovana och nya positioner. På lördag är vi tillbaka på Stadshagen för att möta Tekniska Högskolan FC.
/Annelie
Vi förlorar en mycket jämn match
2018-06-03 21:27
Trångt på plan ibland, straffen som gav IK Frej Täby ledningen ...
Regnet kom på uppvärmningen och kylde av lite vilket behövdes. Rotantjejerna kör igång bra spelar bollen mellan varandra på marken vilket gör att laget håller sig till en början mycket på IF Frej Täbys planhalva. Det resulterar också tillslut även i ett mål då Tove trycker in bollen då det är struligt framför mål och det är flera Rotanspelare där och hugger, kul. Vi trycker på och får ett helt gäng hörnor men lyckas inte utnyttja dem utan det blir våra motståndare som utnyttjar sin första hörna och kvitterar. Frej kommer in mer och mer i spelet efter det och är lite snabbare till boll vilket stressar oss. Vi börjar mer och mer att slå höjdbollar istället för att spela till varandra på marken, lite pingpong över det hela då lagen slår bollen fram och tillbaka och tyvärr så är det Frej som oftast är det lag som tillslut har bollen. Frej får en straff på ett friläge och tar ledningen, stressen ökar lite till hos oss men så fort som laget försöker lugna ner tjongandet och spela istället så kommer vi framåt och skapar chanser. Rebecka gör en toppenmatch idag, hon krigar inte bara på backen utan kliver fram på kanten och deltar även i anfallet. På slutet så gör Frej 1-3 då en av deras tjejer får gå hela vägen över planen för att tillslut själv sätta bollen i mål.
Dagens match bjöd på mycket bra men vi gör det lätt för motståndarna när vi stressar och inte använder varandra, för det kan vi.
Nu tar vi med oss det bra och laddar för torsdagens match mot Vasastan (hemmamatchen som vi nu byter och spelar borta)
/Annelie
Serieledarna fortsatt obesegrade ...
2018-05-18 22:13
Henke och Martin lägger upp taktiken och publiken var med på plan...
Solig fredagkväll på Skinnaråsen och damlagsmatch, det är som det ska vara. Ikväll var det serieledande Karlberg som kom på besök och lämnade också Skinnaråsen fortfarande obesegrade. Karlberg var snabbare till boll och var det bättre laget men Rotan stretade emot bra, trots det drog siffrorna ändå iväg till 0-7, 0-3 efter första halvlek. Rotan gör det bra och när vi lugnar ner spelet, håller bollen på marken och spelar till varandra så ser det riktigt bra ut. Det blir dock svårt när det spelas mycket långbollar och Karlberg kan möta dem rättvända, vända spelet och kontra, då det inte blåses för offside så är det inte mycket för Sara att göra.
Bra jobbat tjejer, nästa helg är det ny match.
/Annelie
 
Förlustsiffrorna ger inte matchen rättvisa
2018-05-04 22:01
Linda stretchar, Rebecka stukar foten på uppvärmningen :( och kunde inte delta alls i spelet
Vi tar emot Kungsängen på Skinnaråsens naturgräs och allt är som gjort för en fotbollskväll. Tjejerna värmer upp till musik som dunkar ur högtalaren, den positiva känslan grusas lite på gräset när Rebecka redan innan matchstart stukar foten. Undertecknad får det ärofyllda uppdraget att linda om efter visst antal minuter och med viss procents hårdhet av Lisa som vet vad hon pratar om (jag visste knappt vad jag gjorde, men procent och minuter var det). Matchen kör igång och Rotan tar ledningen då Linda gör mål på schysst pass av Vanessa. Inte långt efter är det bara en liten del av ribban emellan från att Jenny sätter en frispark för 2-0 men istället kvitterar Kungsängen till 1-1. Kungsängen har några snabba forwards som tyvärr får komma fram till mållägen lite för enkelt, bl.a. för att vi missar i markeringen av Kungsängen spelarna lite överlag dvs vi ligger lite för långt ifrån dem. Matchen slutar 1-6 men det resultatet speglar inte matchbilden då vi flera bud på mål men Kungsängens målvakt var både lång och duktig dessutom hade vi inte riktigt marginalerna på vår sida.
/Annelie
Tråkig match...
2018-04-25 22:37
En sen onsdagkväll i slutet på april på Enebybergs IP, lite kyligt, lite regn och bortamatch. Enebyberg får utdelning direkt i början på matchen när de snyggt sätter en hörna direkt i mål, men där slutar det snygga. Matchen är fylld av offsideavblåsningar och ganska fult spel som det tyvärr inte blåstes för, t.o.m. Paula morrar och hon är ju alltid positiv. Enebyberg vinner tillslut med 6-0 och vi lägger den här matchen bakom oss. Till nästa match hoppas vi att värmen kommer både i luften och i fotbollsspelet.
/Annelie
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 9/6 16:00
1 - 2  
Tor 7/6 20:20
6 - 0  
Sön 3/6 19:00
1 - 3  
Sön 27/5 18:00
10 - 0  
Fre 18/5 19:30
0 - 7  
Fre 4/5 19:30
1 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/06 12:30 
Rotebro IS Fotbollsförening, 11/06 18:26 
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/04 22:11 
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/03 19:58 
Rotebro IS Fotbollsförening, 14/03 10:22 
Rotebro IS Fotbollsförening, 08/03 21:14 
 
SPONSORER