P 03 går mot säsongsavslutning
2017-06-11 14:02
Om drygt en månad går tåget till Göteborg och Gothia Cup !
Tror alla ser fram mot en vecka i Götet med fotboll på agendan dagarna lång men förhoppningsvis också en hel del kul andra aktiviteter.
Vad som är lite oroande är den svaga form killarna visar upp med idel förluster och taffligt spel. Vi tar förlust efter förlust med vetskapen om vad som brister men vi ledare har inte lyckats förmå killarna att vända trenden. Detta trots att vi för två veckor sedan tvålade till Hammarby med 7-1.
Annars har vi tagit stryk mot Bollstanäs, Kungsängen, Djurgården, Nacka och igår på Grimsta IP, Brommapojkarna.
Svagt passningsspel, onödiga enmansdribblingar, och bristande krigarhjärta är några av grundbultarna. Men också mängder av missade öppna målchanser.
I tre av matcherna skulle vi stått som segrare men just nu är uppförsbacken brantare än vad killarna, ledarna och föräldrarna är vana att behöva kämpa mot.
Finns bara ett sätt att ta sig ur en sån här negativ spriral och det är med ett sjuhelsikes hårt jobb. Det ska Väsby nästa helg och Bro Ik onsdagen innan Midsommar, få känna av !!
P03:s säsongsinledning
2017-05-01 22:17
Redan den 9:e april inledde P03 säsongen mot Bele/Barkarby i en målsnål tillställning. 0-0.
Helgen därpå var det påsk och på annandagen gästade vi Järfällavallen.
Här var det inget snack om saken utan vi förde spelet, gjorde målen och åkte hem med en solid 6-1 vinst.
På fredagen samma vecka tog vi emot Sollentuna i ett derbymöte hemma.
En första halvlek där vi stressade istället för pressade. I andra hittade vi lugnet och målet vilka ofta går hand i hand. När 1-0 kom vågade vi äga bollen och spela vårt spel, varför 2-0 kom logiskt och blev slutresultatet.

I Valborgshelgen blev vi spellediga för att en haltande tabell skulle jämnas ut och vi sökte motståndare till träningsmatch. En inbjudan från IFK Lidingö P03 Akademi 1 kom och vi åkte på 1:a maj till Lidingövallen i ett kanonväder.
På en till utseendet vacker arena hade killarna svårt att hantera ett strävt och knastertorrt konstgräs. Malek satte dock i 20:e matchminuten 1-0 på ett fint sätt.
Kvitteringen kom dock snart när vi inte fick igång spelet alls ffa på mittfältet. Därigenom kunde Lidingö komma i våg efter våg.
I andra hittade vi spelet och tätade till glappet mellan varje egen spelare.
Hugo sprintade ifrån sista backen och rundade målvakten till 2-1.
3-1 satte vår mittfältsmotor Nathnael (Natti) på straff efter att själv kapats i straffområdet, vilket blev slutresultatet. En prestigeseger att bygga vidare på och ett bevis på att på en bra dag kan vi slå vilket lag som helst.
P03 träningsmatchar flitigt!
2017-03-23 17:31
Under senvintern har vi spelat två matcher hemma och tre matcher borta.
Senaste helgen tog vi emot AIK:s utvecklingslag och gjorde en rel bra första halvlek. I andra tog AIK över när orken tröt hos våra killar och tappade spelet. AIK vann med 2-1.
Dagen därpå straffades Täby på fina Skarpängs BP för den förlusten och blev fullkomligt överkörda av ett spel som var närmast komplett på alla nivåer. Kul att se så tidigt på säsongen. 6-1 vinst.
Nu närmaste helgen tar vi emot Vallentuna på lördag och Bollstanäs på söndag.
Välkomna !
P 03 vinnare av Decembercupen !
2016-12-19 10:53
Söndagen den 18/12 i Kungsängens Sporthall arrangerade Vasalund en cup i five-a-side.
Efter tre raka segrar i gruppspelet mot Boo FF vit, Årsta och Enskede gick vi till kvartsfinal och ställdes mot Boo FF svart, vilka besegrades och i semi direkt utan vila och med funktionärs strul ställdes vi mot Tyresö. Nu blev motståndet svårare men vi vann rättvist.
I final blev matchen mycket jämn och våra grabbar verkade lite trötta mentalt ffa.
Vi tog ledningen men de kvitterade kort därefter. Matchen gick till straffar där vi var starkast och vann rättvist. Härligt sätt att gå på julledighet !! God Jul och Gott Nytt År !
P 03 har vänt en negativ trend
2016-10-02 15:52
Den långa matchserien tuffar på och ett trendbrott kom till slut.
Grabbarna har visat bättre form de sista fem matcherna och verkar äntligen förstått att det inte räcker med att ställa ut skorna på planen för att vinna, utan att det krävs ett hårt arbete i varje närkamp, varje halvlek och varje match. Just nu fyra i tabellen även om vi inte alls fokuserar på placeringen. Vi strävar efter, med risk för att låta "klychig" att kunna spela vårt spel, oavsett om motståndet är lättare eller svårt.
Vi har de den sista månaden använt onsdagsträningen till att bjuda in motståndare att spela 11 manna träningsmatcher.
I onsdags mot Väsby spelade vi kanske årets finaste fotboll i första halvlek.
Vi var etta på varje boll och tappade vi, stod vi upp för varandra och återtog den direkt.
Hela planen utnyttjades enligt värsta skolboken och Väsby fick sig en fin lektion i hur 11 manna spel ska se ut. Hugo Björk var på spelhumör men hela laget var briljant.
Igår var det i Sanktan kanske ingen skolbok men ändå fick Kungsängen åka hem med en 4-1 förlust i bagaget. Nu på fredag står Djurgården för motståndet på bortaplan.
Vi ska avsluta de sista matcherna med ett jäkla GO !
P03 har inlett hösten svagt
2016-08-22 09:37
Med ett späckat spelschema flyttades matcher för att undvika säsongstart mitt i semestern redan 31/7. Bromsten har blivit ett spöke för oss. 13/8 vann de med 3-1 på vår hemmaplan trots ett fint tidigt mål av Isak L. Ekerö dagen därpå blev för svåra borta eftersom spelet inte fungerar. Svaga på varje position. Ingen vilja i närkamper.
Så Spånga hemma igår. Bättre spel nu men brända chanser. 2-0 till Spånga.
Nästa helg väntar BP borta. Kan vi överraska serieledaren men ett disciplinerat och taktiskt bra spel ?