P14 laget, är ett fantastiskt härligt gäng på 20 killar som tränar 2 gånger i veckan; tisdagar och söndagar.

Om du är intresserad av att börja träna med oss, ber vi er att kontakta kansli@risff.se för mer information.

Lagledare P14

Träningsmatch 7 april mot Sigtuna IF
2024-04-08 10:03

Rotebro Blå mötte idag Sigtuna IF i en sista träningsmatch innan St: Erikscupen. Ett lag som vi mött ofta och alltid varit jämna matcher, så även idag.

Första halvlek, som slutade 0-0, var en bra tillställning där vi visade up en bra kämpa anda och jobbade för laget, med fint passningsspel.

Andra halvlek började som första, men en jämn kamp, men under en 5-10 min period, tappade vi lite fokus och Sigtuna gjorde 4 snabba mål. Med en bra inställning så tog vi åter tillbaka spelet och avslutade med 3 mål (3-4 efter andra halvlek).

Inför sista halvlek var killarna "peppade" och fortsatte visa sitt fina spel och kämpa anda och vände matchen till ledning, men Sigtuna lyckades göra 2 mål till slut, så att de vann  till slut med 6-7.

Elton och Hannes i mål stod för bra insatser.

Trots förlusten, visade vi upp ett mycket bättre spel än förra matchen och en "fighting spirit".

Var kul att se insatsen idag killar!

Bra kämpat!

/Christian

Träningsmatch 7 april mot Ursvik IK
2024-04-08 09:50

Rotebro Röd mötte på söndagsmorgonen Ursvik IK i en sista träningsmatch innan St.Erikscupen som startar om 2 veckor.

Innan match talade vi mycket om att vårda bollen inom laget och spela runt bollen med ett bra passningsspel och där forwarden kom ner och mötte uppspelen, och det tyckte jag vi hittade under första halvleken. Många fina kombinationer och uppspel, som resulterade i mål och målchanser. Ursvik var ett bra spelande lag, men tyckte vi hade ett litet övertag.

En mycket bra halvlek där vi visade tendenser som vi vill spela.

Första halvlek var en jämn halvlek som vi vann med 4-3.

I andra och halvlek kom vi ut som ett helt annat lag, där vi började dribbla istället för samma spel som i första halvleken. Vi gick inte in i kampspelet utan Ursvik kom genom väldigt lätt där vi tittade på bollen istället. Ursvik vann halvleken med 0-2. Sista halvleken var inte bättre utan vi förlorade med 5-9 matchen totalt.

Benjamin i mål stod för ett mycket bra insats.

Vi tar med oss det positiva från första halvleken och bygger vidare på detta och tar nya tag.

Man brukar ju säga att "dåligt genrep ger en bra premier".

Bra kämpat killar!

/Christian

Träningsmatch 24 mars mot Ursvik IK
2024-03-24 15:11

Rotebro Blå mötte idag på Skinnaråsens IP, Ursvik IK som vi tidigare har mött och spelat jämnt med. Första halvlek var 2 jämna lag på plan och båda lagen skapade målchanser, tyvärr gjorde Ursvik 2 mål och vi lyckades inte få in någon. 0-2 efter första.

Andra halvlek kämpade vi oss in i matchen igen, som slutade 2-2. Inför tredje tappade vi fokus och Ursviks fick in 4 snabba mål och då kände man att killarna gav upp lite och blev lite gnälligt. Viktigt att fokueserar på vårt spel och inget annat. Vi fick in 2 snabba mål som gav lite hopp, men tyvärr blev det inga mer mål och matchen slutade 4-8 till Ursvik. De 3 målvakter (Elton, Joaquin och Victor) stod för en bra insats.

Tyvärr så glömmer vi bort det vi talar om på träningen och försöker spela, att hitta enkla passningar och inte bara "tjonga" upp bollen och hoppas den kommer rätt. Blev ganska mycket så idag, men när vi väl gör det så gör vi det mycket bra!

Men som alltid är detta en utveckling som vi tränar på och kommer träna mer på och en dag kommer det bli på match igen, och då blir vi svårslagna!

Bra kämpar killar och nu tar vi nya tag igen!

/Christian

Träningsmatch 24 mars mot AIK
2024-03-24 15:02

Söndagsmorgon på Skinnaråsens IP spelade Rotebro Röd mot AIK, i ett mulet och halvkylig dag.

Men spelet värmde stundtals. Vi började i ett högt temp och spelade stundatals väldigt fint. Vi var aggressiva i vår press som gav utdelning. Ledning med 5-0 efter första halvlek.

Bland annat efter en fint anfall där högeryttern passade snett bakåt-inåt med mål (effektivt).

AIK var duktiga i sitt passningsspel, men hade stundtals svårt att hantera det.

Inför andra var det viktigt för oss att hålla fokus på vårt spel och inte köra eget, utan jobba för laget. Tyvärr var inte andra lika bra, utan en del hafsiga uppspel, där vi inte vårdar bollen och gör det enkelt, utan hittar det svåra alternativet. Vi vann även andra halvlek med 5-0.

Sista halvlek hade AIK 8 spelare på plan och det gav utdelning där de gjorde 2-3 snabba mål, men vi kämpade oss in i matchen igen och vann med 4-3. Totalt 14-3!

Stundtals väldigt fint spel och vi kämpade för laget.

Benjamin i mål räddade många bollar och styrde sitt område.

Alla gjorde en mycket fin insats idag.

Bra spelat killar!

/Christian

Träningsmatch 16 mars mot IK Frej Täby
2024-03-16 13:55

Idag spelade vi med 2 lag borta, Vikingavallen (Täby IP) mot IK Frej Täby.

2 tidiga matcher (2x25 min), där det duggregnade under första matchen, men blev uppehåll till den andra matchen.

Rotebro Blå spelade den första matchen och det blev vinst med 8-4 efter stor ledning efter första (5-1). Vi spelade en bra fotboll och fick igång ett relativt bra passningsspel, men på slutet blev tappade killarna spelet och blev istället lite egoistiska istället för passa en lagkamrat som var i en bättre position. Bra kämpa inställning i första.

Andra halveleken blev lite som slutat av första, där IK Frej dominerade och vi inte kom igång med vårt spel. 3 snabba mål av IK Frej, men efter lite justeringar så kom vi återigen igång med vårt spel och kämpade oss in i matchen och fick in 3 mål så sista halvleken blev oavgjort. Bra av killarna att inte ge sig och kämpa sig åter tillbaka.

Theo i mål räddade oss ett flertal gånger.

Bra kämpat och spelat killar!

Rotebro Röd spelade direkt efter och där startade IK Frej med ett tidigt mål, där vi inte hängde med. Sedan tog vi tag i taktpinnen, även om IK Frej inte var ofarliga (många bra räddningar av Hannes). Stundtals spelade vi en riktig fin passningsspel och skapade flertalet chanser och även en del mål. Ledning efter första med 7-3. Andra halvleken var en jämn match som slutade 4-4, där vi kämpade oss tillbaka efter 2-4. Bra gjort killar.

Bra med dessa matcher är att se vad vi behöver träna mer på och vi behöver vara tuffare, men schyssta i närkamperna, ta jobbet hem när vi tappar boll till exempel.

Men i det stora hela genomförde killarna en mycket bra match och insats. Vinst med 11-7.