Matchnummer: 150007002
Samling:14:00
Seger i premiären!
2022-04-23 23:07

På ett emellanåt soligt men samtidigt väldigt blåsigt Skinnaråsen spelades idag herrarnas premiärmatch mot Danderyd. Danderyd, med ex-AIK:aren Mohamed Bangura som kaptenande mittback i laget, bjöd på tufft motstånd men fick se sig besegrade med 2-1 efter 90 minuter.

Matchens inledning präglades av ett spelövertag för Danderyd, men vi skapade farligare chanser genom skarpa kontringar. Ville hittade fina ytor och var inblandad i ett par chanser innan han tyvärr gjorde illa foten och tvingades byta med Hano. Efter att vi varit nära på ett friläge tog deras målvakt upp bollen och svepte iväg den i samma rörelse. En helt briljant utspark som möjligen tog fart i vinden damp ner bakom en något passiv backlinje och ett skickligt avslut senare var vi i underläge 0-1. Kort därefter lyckas vi dock kvittera efter att återigen hittat igenom i djupled på vänsterkanten och frispelat Tobbe. Ett skickligt avslut ledde till 1-1 på resultattavlan.

I halvtid pratade vi om att insatsen överlag inte var dålig men att vi samtidigt kunde göra många saker väldigt mycket bättre. Vi pratade t.ex. om att stänga farligare ytor på ett bättre sätt genom tydligare och bättre kommunikation.

I början av andra halvlek vinner vi fler dueller och hotar fortsatt i djupled. Danderyd spelar fler och ännu längre uppspel mot en skicklig anfallare som dock Rickard hade bra koll på i duellspelet och som Mackan ofta dubblade fint på. Samme Mackan satte i 60:e minuten iväg på en djupledslöpning med ett steg likt en gepards. Genom att komma först till boll blev han av en glidtacklande försvarare brutalt stämplad med en solklar straff som följd. Hugo Holm visade iskyla, lurade keepern att kasta sig mot city, och rullade in 2-1 i motsatt hörn.

Hano, Fredrik, Arnel och Andreas gjorde alla beundransvärda inhopp i ett frenetiskt kämpande hemmalag som visade stark moral och tog med sig tre välförtjänta poäng in i vårkvällen.

Vi kan mycket bättre sett till den spelmässiga insatsen, men å andra sidan lever varje match sitt egna liv och idag fanns det inte mycket övrigt att önska gällande inställning och jävlar-anamma.

Extra stort beröm till Rickard för styrningen och duellspelet i backlinjen, Jonas som tog tag i bollen och tempot på mitten samt till Tobbe som genom sitt slit skapar otroligt många chanser.

Nästa match spelas mot Tureberg på Norrvikens IP, på söndagen 1/5 20.00.