Anmäl er till Sommarfotbollsskolan 2023 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Rotebro IS FF
3 - 1
IFK Vaxholm
Rotebro IS FF3 - 1IFK Vaxholm

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 maj, 15:00
Plats:Skinnaråsens IP - Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 150007026
Samling:14:00
Seger mot Vaxholm!
2022-05-23 10:25

Inför matchen höll vi andan i spänd förväntan över vilka färger waxholm skulle komma ut till spel i, då det var information de inte ville delge oss inför. I vita tröjor kom de så ut till matchstart med mycket spring i benen och en högerkant som vållade oss problem initialt. Inspel av blandad kvalitet kombinerat med fint försvarsarbete av våra centrala försvarare och hemåtlöpande mittfältare höll nollan intakt och ju längre halvleken fortskred desto bättre kom också vi in i spelet. Efter ett avbrott på grund av skada (krya på dig) fick vi en chans att prata ihop oss och efter det var det inte något snack om vilket lag som var det bättre. Abel hittade i slutet av halvleken ut med en spelvändning på en för dagen mycket duktig Tim som gjorde sin försvarare och hittade in till il capitano Brehme som med vänstern rakade in bollen i mål; 1-0.

 

I halvtid berömde killarna varandra för det som varit bra och var överens om att fortsätta bidra med positiv energi, vara noggranna med boll och göra ett gediget försvarsarbete. Holm bytte med Arnel efter att ha mått illa under första halvleken men trots allt kämpat på bra.

 

Alex gick ner som kantspelare och genom honom fick vi i den andra halvleken längre anfall och lyckades etablera spel på vaxholms planhalva i längre, sammanhållande sekvenser. Hano visade prov på de kvaliteter han visat på träning men haft svårare att få ut på match och Tobbe fick fast boll. Efter en fin djupledsboll kom vår kapten före försvararen i straffområdet och ordnade straff. Rickard, mycket duktig mittback för dagen, fick inte chansen att åter sikta mot krysset utan Jonas fick och tog förtroendet från elva meter genom att lugnt och behärskat lura målvakten åt fel håll och rulla in 2-0. Tio minuter senare kom Arnel fri från halva plan, rundade målvakten, skickade in 3-0 och firade målet framför våra fanatiska, underbara supportrar som också ska berömmas för sitt stöd. Från matchens avslutande kvart kan rapporteras att motståndarna fick in ett tröstmål, drog på sig en solklar målchansutvisning och inte så mycket mer.

 

Fint att se att vi studsade tillbaka efter två sämre prestationer och bland många som gjorde det bra utgår extra beröm för lördagens insatser till Fredrik som var en bjässe i backlinjen, till Jonas på mitten och till Tobbe för matchavgörande insatser.

 

På onsdag möter vi Bergshamra hemma, väl mött!

 

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER