SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Åkersberga BK
1 - 2
Rotebro IS FF
Åkersberga BK1 - 2Rotebro IS FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 09 juni, 20:00
Plats:Margretelunds IP 2
Tävling:
Matchnummer: 150007043
Samling:19:00
Seger mot Åkersberga
2022-06-14 10:29

Likt ett tåg av strävsamma myror rullade Rotebros decimerade manskap i en bilkaravan mot Åkersberga på torsdagskvällen. Studenternas glädje, men också frånvaro, skapade grubblerier och i Lukas, Rickards, Stefans, Asps, Antons, Eriks och Daniels frånvaro ställde vi en backlinje framför Janne i målet till start bestående av Tim, Mackan och Fredrik. Mattias fick chansen till höger, Abel centralt, Arnel till vänster och Niklas ackompanjerades av Hano och Tobbe längst fram. 

Matchen inleddes med att vi spelade ett aggressivt och bra försvarsspel och genom detta kom till flera kontringslägen, främst genom Arnel och Niklas på vänstersidan. Mattias hittade också fina ytor till höger utanför Hano och slog en handfull inlägg som sånär resulterade i mål under den första delen av matchen. Utöver sina fina inlägg slog Mattias genomgående högkvalitativa hörnor och på den andra i matchen tajmade Boeing Brehme sin löpning perfekt, steg till väders och skallade in en välförtjänt ledning. Efter en inledning som kanske gick lite för enkelt blev vi bekvöma och slutade springa i djupled. Möjligen var det värmen som tog ut sin rätt, även om ingen av oss på bänken förstod någonting när domaren efter halva första halvlek beordrade vattenpaus i den 18-gradiga försommarkvällen...

 

Halvleken fortlöpte utan några större farligheter åt något håll och vi pratade i paus om att eliminera deras enda hot och springa mer i djupled. 

 

Åkersberga tycktes också ha snackat ihop sig och kom ut med energi och tydlighet. De anföll konsekvent på sin vänsterkant, med relativ framgång och det var också därifrån de fick fast en längre boll, och sen spelade sig över på högerkanten där ett fint avslut borrades in i det bortre hörnet och matchen var utjämnad.

 

Mattias såg vartåt det barkade, sprang ur sina sista krafter ur kroppen innan han tog ett byte med Wandel som efter ett fåtal minuter på plan fick en magnifik passning av Jonas De Bruyne som han förvaltade på bästa sätt genom att rulla in 1-0, under den i sidled flygande målvakten...

 

Avslutningen av matchen var spänd men aldrig riktigt orolig för vår del. Visst hade Åkersberga ett gäng halvlägen men vi hade likväl flertalet kontringslägen som vi kunde förvaltat bättre med större skärpa.

 

Sammantaget inte en match vi minns för dess fina spelkvalitet, men en seger som smakar otroligt gott med tanke på omständigheterna. I ett lag som kämpade fantastiskt för varandra utmärkte sig Niklas genom inställning och attityd, Mackan med ett Beckenbauerskt lugn och Jonas som utöver en gedigen insats också stod för en matchavgörande sekvens genom sitt avancemang på mitten plus efterföljande assist.

 

Nya tag mot vårsäsongens sista match på lördag, då Dynamo Täby kommer på besök.

 

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER