SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Rotebro IS Fotbollsförening
vs
IFK Bergshamra
Rotebro IS FotbollsföreningvsIFK Bergshamra

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 25 maj, 19:30
Plats:Skinnaråsens IP - Konstgräs
Ny seger för de rödblåa!
2022-05-29 11:18

Strax innan onsdagkvällens matchstart öppnade sig himlen och spred ohyggliga mängder regn, hagel stora som vetepuffar samt blixtar och dunder. Detta fick till följd att uppvärmningen avbröts, att Rotebro Ultras fick sig en moralisk törn och att matchstart sköts upp några minuter. När det väl lugnat ner sig och planen var vit istället för grön blåste så domaren igång. Vi hade i omklädningsrummet slagit fast att inte låta de yttre faktorerna vara en ursäkt till en sämre prestation utan att istället utnyttja att mattan blev betydligt snabbare. Vår beslutsamhet visade sig på plan och första kvarten dominerades fullständigt av oss och det kändes oroväckande att vi inte lyckats göra mål på någon av våra klara målchanser. Rickard, avstängd för dagen, kom likt en alv i dimman efter en kvart och missade således Holminhos inledande femton, men också Rotebros bländande spel. Därefter samlade sig Bergshamra, gjorde det svårare för vårt mittfält och gnagde sig långsamt och tålmodigt in i matchen samtidigt som vi blev mer och mer frustrerade. Utan att det blev särskilt farligt åt något håll under resten av halvleken var vi i halvtid klart missnöjda med utvecklingen. 

 

I halvtid pratade vi (mest jag) således om våra mål för matchen och vad vi gjort bra kontra mindre bra under matchens inledning och senare i halvleken. Vi bestämde oss för att fortsätta springa i djupled och spela ett försvarsspel med hög koncentration. 

 

Vi inledde den andra halvleken likt den första med mycket spring i benen, beslutsamhet i spelet och skapade ytterligare ett par halvchanser. Efter tio minuter spelade slog Hano en väl avvägd hörna som Boeing Brehme majestätiskt skallade in. Efter målet tog vi tag i bollen bättre, spelade anfallsspel i längre sekvenser och hotade på många olika sätt. Alex, väldigt duktig för dagen, kom efter ett fint anfall på passning från Hano runt på vänsterkanten och spelade in till en Tim, också han otroligt duktig, som löpt sig fri och rakade in bollen i öppet mål. Ett vackert fotbollsmål och 2-0-ledning. Vi fortsatte rulla boll fint och ledningen kändes trygg och solklar fram till att Hano tappade huvudet i frustration, sparkade bort en avblåst boll och fick sitt andra gula. Därefter blev vi alldeles för djupa i försvarsspelet men genom hårt arbete och noggrannhet skapades inga farliga chanser för Bergshamra.

 

Sammantaget vår bästa prestation för året där laget stod för en gedigen, energisk prestation. Bland väldigt många fina insatser stack återigen Fredriks försvarsspel ut, Alex länk- och anfallsspel samt Tims insats med en kombination av slit och finlir.

 

Ny träningsvecka börjar imorgon med fokus mot lördagens hemmamatch mot FC Baloch!

 

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER