Anmäl er till Knatteskolan 2023 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Väsby FF
0 - 1
Rotebro IS FF
Väsby FF0 - 1Rotebro IS FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 maj, 16:00
Plats:Södervik 1
Tävling:
Matchnummer: 150007023   Tabell >>
Samling:15:00
"Ni var inte bra, men vi var sämre"
2023-05-14 20:19

Rubrikens ord yttrades av motståndarnas tränare efter matchen och även om jag håller med honom i delar av yttrandet så ska nog läggas till att Väsby var mycket sämre än oss och att segern utan det minsta av tvivel var rättvis.

På 2023:s varmaste dag valde halva Rotebros herrtrupp (kändes det som) att gå på derby men trots manfallet ställde vi ett mycket starkt lag på Söderviks usla plan. Nu vann vi och då slipper jag bli kallad en dålig förlorare men det är fan ofattbart hur det kan få spelas fotboll på plasten där. Med en (!) matchboll som aldrig slutade studsa och som efter varje missat avslut fick hämtas 100 meter bort blev det svårt att vare sig bedriva spel eller höja tempo, och trots det var det vi som under den första halvleken skapade chanser nog för att ta ledningen. Motståndarnas målvakt gjorde det dock bra och krävde bättre avslut från vår sida för att kapitulera. Det låga tempot och avsaknaden av spelkvalitet gav en energifattig känsla och vi gick i halvtid in i omkläd.. förlåt satte oss i gräset utanför det låsta (under renovering) omklädningsrummet utan dusch. Inte heller den separata toaletten (den enda) låstes upp för oss i halvtid. Under all kritik. 

 

Väl där i gräset satte vi oss, pustade ut och pratade om att få till längre anfall och noggrant försvarsspel.

 

Sagt och gjort, några minuter in i andra halvlek avancerade Jonas fram fint på mitten efter en längre sekvens bollinnehav, ett överlångt inlägg hittade Hano som med ett fint inspel nådde Daniel som kyligt tog ner bollen, halkade och med en strumprullare fick se bollen överlista målvakten och retfullt långsamt rulla in i bortre hörnet. Känslan var Henri Camara i Senegal-Sverige 2002 där Hedman tack och lov stod i motståndarmålet. Att vi under kommande kvart inte lyckades förvalta något av våra lägen hängde delvis ihop med den visseltombola domaren även i denna match spelade med gällande offside, men också till följd av bristande offensiv kvalitet (känns otroligt ändå...). Känner mig som en repad skiva men återigen visade sig missade chanser skapa huvudbry och i en hörnkavalkad för Väsby osade det lite katt på slutet, men på det hela taget "chanser" man får köpa att vi släpper till.

 

Idag är jag mycket nöjd med hela backlinjen och vårt kollektiva försvarsspel. Det kändes lugnt matchen igenom, men blev onödigt spännande när vi bara hade ledningen med ett mål. 

 

Nästa match är för B-laget hemma på lördag och för A-laget först om två helger; då hemma mot Baloch.

 

Tre poäng smakar riktigt gott, även om vi var "mindre dåliga" än våra motståndare.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 13:00
0 - 8  
Lör 16/9 15:00
4 - 4  
Lör 9/9 15:00
3 - 0  
Tor 7/9 20:00
1 - 0  
Sön 3/9 18:00
12 - 0  
Ons 30/8 20:00
0 - 3  
 
 
SPONSORER