Anmäl er till Knatteskolan vinter 2023/2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Rotebro IS FF
4 - 4
Stockholm Cranes IF (fd Ultimate)
Rotebro IS FF4 - 4Stockholm Cranes IF (fd Ultimate)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 september, 15:00
Plats:Skinnaråsens IP 1
Tävling:
Matchnummer: 150007074   Tabell >>
Samling:14:00
Boeing Brehme höll drömmen vid liv!
2023-09-17 12:02

Den ugandiska diasporan Sthlm Cranes (eller kanske Innocent Kakooko FC) började tidigt i matchen att maska och det fick konsekvensen att domaren adderade ett gäng minuter efter 90 spelade. I den 95:e matchminuten, i matchens absolut sista sekvens steg capitano Tobias till väders och knoppade in bollen för en livsviktig kvittering som gör att vi nu har avgörandet helt i egna händer inför våra tre sista matcher!

Vi började lördagens seriefinal på ett övertygande sätt och rullade boll fint och hittade öppningar i tranornas spretiga lag. Alex hittade som vanligt fina ytor och Fredrik pangade in några öppnande bollar dit. I efterspelet av en sån sekvens fick vi en hörna som Niklas slog in med kvalitet och som vår skyttekung Daniel kraftfullt knoppade in med skallen. Därefter åt sig våra motståndare in i matchen men snarare som en följd av våra misstag än av egen skicklighet. Planens beskaffenhet spelade Tobbe och Patrik ett spratt och ett ögonblick senare var motståndarnas bästa spelare fri med öppet mål. Frustrerande, men ändå inte uppgivet; vi kändes ju klart bättre. Vi svarade dock inte alls bra på det baklängesmålet utan fortsatte slarva och förlora dueller och en handfull minuter senare slarvades det på nytt och Cranes kunde återigen utnyttja en omställning. Vi tappade koncepten, började spela en och en, gnälla och halvleken fortlöpte utan särskilt mycket att glädjas åt. 

Något som däremot gladde (med facit i hand) var den unisona besvikelse som präglade omklädningsrummet i halvtid. Killarna själva ville ha en chans till att ta revansch så vi lät samma manskap fortsätta och som de gjorde det.

Första kvarten av den andra halvleken spelar vi väldigt bra. Mittfältarna kom mer rätt och fick fast boll, vår backlinje vann dueller tidigt och vi hotade med längre anfall. Tim bytte av Dani efter ungefär tio minuter spelade och i en av sina första aktioner frispelade han Nico som lättade bollen över målvakten till en välförtjänt kvittering. Kort därefter fick Samuel betalt för sina många fina sekvenser när han vände bort en försvarare och pangade in ett snyggt skott i samma maska som senast. 3-2 och med känslan av att vi var starkare och bättre. Cranes var dock farliga i sina kontringar med sin vindsnabba och tekniska forward, och på en skapad hörna stod vi på hälarna, var tvåa på bollen i upprepade situationer med en kvittering till följd. Onödigt och enormt frustrerande. Med tio minuter kvar var känslan att vi hade kontroll utan att skapa jättemånga heta chanser. Besvikelsen visste därför inga gränser när då tranorna på ett offensivt inkast lyckades skapa ett friläge och göra 4-3. Ut med Rickard och in med Daniel för en forcering framåt. En forcering som vi faktiskt lyckades åstadkomma genom flera längre anfallssekvenser. På övertid hittade Hano in med en fin boll mot Daniel som patenterat tog ner den på bröstet bakom försvararen, peggade upp den fint för sin vänster men med avslutet strax över ribban. I ärlighetens namn tänkte jag att det där och då nog var CHANSEN vi hade. Tji fick jag. Samuel vaskade fram en frispark. Hugo "Juninho" Wandel stegade fram för att slå den, lättade den in med höstsnö på och i röran vid bortre stolpen svävade Boeing Brehme högst och rakade in den i mål innan han fortsatte in i stolpen. Jublet och glädjen visste inga gränser då poängen som målet innebar ger oss avgörandet i helt egna händer. Från dagens match kvitterar Fredrik, Samuel, Niklas och Daniel ut höga betyg.

 

Tre finaler kvar; den första borta mot Rydbo nästa helg! Nästa hemmamatch är mot Kilimanjaro lördagen 30/9 kl 15.00. Väl mött!


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 28/10 13:00
3 - 10
Ons 11/10 20:00
4 - 2  
Sön 8/10 19:00
2 - 0  
Lör 7/10 16:00
6 - 8  
Lör 30/9 15:00
4 - 1  
Lör 23/9 13:00
0 - 8  
 
 
SPONSORER