SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF FF 10
4 - 4
Rotebro IS FF 2
Djurgårdens IF FF 104 - 4Rotebro IS FF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 april, 12:00
Plats:Östermalms IP 12
Tävling:
Matchnummer: 151213024
Samling:11:15
Spännande och jämnt!
2019-04-27 15:16
Soligt och varmt på Östermalms IP. Beväpnade med vattenhinkar och dextrosol var det dags att ta oss an Djurgården. Och oj vad spännande det skulle bli, vi är alldeles för många som är alldeles för gamla för det här!
Vi börjar matchen bra. Det är dock lite grötigt i mitten och vi har svårt att bredda, men ännu svårare att släppa ut bollen i tid till de som ändå lyckas göra just det. Men vi får igång passningsspelet, det finns flera fina sekvenser att se tillbaka på, och roligt att se att killarna vill få med alla i spelet! Vi spelar oss fram till ett par chanser men blir för ivriga i avgörandet, och mitt i det gör DIF 1-0 lite snöpligt på en halvchans. 

Andra 25:an börjar vi riktigt, riktigt bra! Alert, på tårna, alla kliver på, och den höga pressen resulterar i flera fina chanser. Bollarna frispelas från back, kantbyte när det behövs, och framåt via båda yttermittfältarna som levererar många fina inspel i mitten till forward och framåtstötande innermittfältare. Det blir dock ett i princip solonummer som leder fram till kvitteringen. Maxi stjäl bollen vid halva planen, och fullkomligt exploderar i tempoväxling och springer ifrån tre Djurgårds-försvarare innan han distinkt i farten dunkar in 1-1. Fantastiskt avslut. Efter fin rörelse och kvicka fötter, vansinnigt kul att se samspelet idag mellan ett par nya i truppen och några andra, oftast mer tillbakadragna, så bankar vi in också tvåan. Dock har vi svårt att få bort bollen framför mål de gånger DIF är och hälsar på, och det är dom oftast efter vi släppt igenom höjd- och långbollar. Vi måste ta tag i det killar! Rätt position. Rätt avstånd i djupet. Först! Bestämt! Innan studs! I den sista sparken i andra perioden kvitterar DIF efter en sån situation, på ett skott utifrån vi heller aldrig borde låtit någon ta, och det är 2-2 inför sista perioden.

Tredje och sista börjar vi bli lite, lite slitna. Det är varmt, kondisen är inte den bästa på sina håll, och det började bli tufft där ute. Några smärre småskavanker, men vi får bita ihop då vi spelade som planerat med två avbytare. Vi fortsätter trumma på med bra fart. Fina väggar emellanåt, och vi fattar oftast rätt beslut på planen. Skulle dock vara enklare om vi hjälpte varandra och pratade lite mer. Vi skakar fram ett par chanser till, men lyckas inte måla, spelet böljar fram och tillbaka, det är tuffa närkamper, och det börjar bli jobbigt nervöst. Efter bra kantspel får vi så chansen vi behöver, och vi sätter ledningsmål 2-3 väldigt snyggt. Där nånstans uteblir skönspelet, det blir en pannbenens kamp istället, och vi är inte riktigt på tårna! DIF kvitterar kort därefter, och sätter också ett ledningsmål med bara 8 minuter kvar. Kändes som luften gick ur, livet skulle vara så där jäkla orättvist, men då reser sig killarna, skakar av sig irritationen, och kliver resolut upp och lyfter upp bollen. Kevin småtrampade runt sin försvarare ett par gånger till, och det var så förbannat skönt när vi fick in kvitteringen! 

Matchen slutar 4-4, ett ganska rättvist resultat ändå, även om vi nog hade ett litet spelövertag och definitivt hade fler kvalificerade målchanser. En duktig DIF-keeper tog ett par han inte borde lyckats göra, och nån fantomblock av DIF:s försvar stoppade nåt mål framåt till för vinst, men fyra mål av tre olika målgörare ska vi vara väldigt nöjda med. Spelet över lag var bra, får vi spela ihop oss ett par veckor till kommer det här bli hur bra som helst.

Grymt jobb killar!

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER