Samling:19:00
Referat: Turebergs IF - Rotebro IS FF
Ny uddamålsseger!
2022-05-02 08:06

I solnedgången på Norrvikens IP sparkade på söndagskvällen Tureberg igång sin säsong medan vi spelade vår andra seriematch. Den första delen av den första halvleken präglades av lågt tempo, ett bollförande Rotebro och ett hemmalag som backade hem med många spelare. Vi hade svårt att göra något av vårt bollinnehav men spelade säkert och metodiskt. Allt eftersom halvleken fortskred tog vi över mer och mer och lyckades etablera mer spel på offensiv planhalva i längre anfallssekvenser. Framförallt Holm hittade fina ytor och vågade lugna ner tempot med boll för att sätta medspelare i bra lägen. Tim hittade flertalet gånger fri yta på högerkanten och var sånär på att sätta Wandel, Tobbe och Alex i målprotokollet. När klockan närmade sig 40 spelade minuter kämpade Tobbe till sig en i raden av flera hörnor. Wandel slog ytterligare en hörna med hög kvalitet och Mackan rakade in den med sin böljande kalufs. 1-0 otroligt välförtjänt. Resterande fem minuter av halvleken spelades klart utan att det hände något att skriva hem om.

I halvtid pratade vi om att höja kvaliteten i passningsspelet och vara noggranna. Vi kanske borde pratat lite mer om att fortsätta vara aktiva i vårt duellspel eftersom det var ganska väntat att Tureberg skulle komma ut med ny energi.

Tureberg sprang fortare, spelade snabbare och kämpade ytterligare lite till i jämförelse med de första 45 och vi hade några svettiga minuter där de var klart bättre än oss, utan att för den sakens skull skapa några farliga chanser. Arnel kom in efter en kvart och gav oss ett behövligt lugn med bollen, och Turebergs energi mattades av en aning. Stefan och Fredrik låg konstant bra i sina positioner och avvärjde flera intentioner till chanser. Jonas började ta tag i boll och hittade genom kombinationer med framförallt Alex en fin yta för Holm som skapade lägen för flera lagkamrater att sätta spiken i kistan. Som så ofta när så inte sker fick Tureberg en kanonchans genom ett inlägg och nick där Janne reagerade med en parad som både Courtois och Oblak hade imponerats av,

Sammantaget gör vi en första halvlek där vi spelar bra och har många fina anfall. Den andra halvleken präglas av att vi är gedigna i vårt försvarsspel, står upp och kämpar för varandra och där vi med ytterligare lite skärpa gör två-tre mål till. Extra beröm till Stefan och Fredrik i backlinjen, och till Janne i målet som räddade våra tre poäng med en fantastisk reflexräddning. På lördag tar vi emot Kilimanjaro på Skinnaråsen. Välkommen!