Samling:14:00
Referat: Rotebro IS FF - Rydbo IF
Boeing Brehmes Rotebro svävar vidare
2023-04-29 18:26

Efter en solid insats med stabilt försvarsspel och mycket spring i våra offensiva spelares ben skrevs slutresultatet i dagens match till 7-0. Bland många fina insatser var Tobbes prestation utomordentligt bra och en otrolig arbetsinsats kröntes med två fina mål. Rickards insats som höll ihop backlinjen och vårt försvarsspel föredömligt och även Robins och Niklas inhopp är värda extra beröm.

Undertecknad spenderade förra söndagen genom att i strilande regn sitta på en sten vid Helenelunds IP och studera dagens motståndare Rydbo. Den väl spenderade söndagskvällen bidrog inte bara till glada miner i casa Pinot utan också till en genomarbetad scoutrapport av den rödvita nykomlingen från division sju. Efter tio minuter av den första halvleken hade Alex Pergeman fint sprungit sig fri på vänsterkanten två gånger om och på returen av hans första avslut borrade Jonas fint in 1-0 i bortre hörnet och vid det andra tillfället hittade den kvicke AIK-supportern in till en Ville som positionerat sig klokt och enkelt kunde rulla in 2-0. Hugo Holm insåg att det kunde vankas gott om speltid även för avbytarna och konstaterade att det sannerligen "var två coachmål" vi skådat. Jag säger inte emot, utan att förta killarna på plans fina insatser...

Den första halvleken fortlöpte hackigt för vår del, där det kändes som att starten var för enkel varpå vi krånglade till vårt offensiva spel i onödan. Defensivt stod vi för en helgjuten insats och släppte inte till något annat än en farlig frispark och en halvchans efter en längre lyra. Nog borde ställningen i halvtid dock med lite mer skärpa varit närmare fyra-fem måls ledning.

I den andra halvleken började vi halvdant men i takt med att tiden gick kroknade våra motståndare och vi kunde utnyttja havet av ytor bakom deras backlinje och springa in ytterligare fem fina mål. Robins iver och vilja innan 6-0 personifierade dels hans insats men också glöden i ett för dagen sprudlande och skickligt lag.

På måndag börjar en ny träningsvecka som föranleder en B-lagsmatch mot FC Milano på Norrvikens IP på fredag kväll (20.00) och A-lagets nästa seriematch borta mot toppkonkurrenten Sthlm Cranes (fd Ultimate), på Helenelunds IP söndag kl 19.00.