Referat: Rotebro IS FF - FC Baloch
Seger mot Baloch!
2023-06-04 09:30

Matchen som avbröts tilldömdes som seger med 5-1 till oss.

Baloch gjorde tidigt 1-0 mot oss, jublade, skrek om energi och var allmänt glada. I takt med att den första halvleken fortlöpte blev det dock tydligt att de inte hade mycket att sätta emot vårt spel, vare sig kvalitativt eller orkesmässigt. Innan halvtidsvilan hade vi både kvitterat och tagit ledningen, med följden att ett gäng ungdomar i hörnet av anläggningen sköt fyrverkerier efter våra mål. Ingen på anläggningen gjorde en särskilt stor sak av det.

Tidigt i andra halvlek tog vi ledningen med 3-1, och nya fyrverkerier sköts utan att någon sa något. Vid 4-1 en stund senare knorrades det lite från någon enstaka spelare i Baloch men efter 5-1 var helt plötsligt hela Baloch, med spelare och ledare, överens om att det nu fick räcka. Domaren avbröt matchen, pratade med båda lagen och bad oss som hemmalag att be ungdomarna sluta använda pyro samt avlägsna sig från platsen de stod på. Detta gjorde vi men när vi kom tillbaka till avbytarbänkarna hade Baloch bestämt sig för att inte spela vidare och traskade således av planen, utan att vilja prata eller försöka nå kompromiss. Domaren var supertydlig med sin bedömning att det kändes helt lugnt att fortsätta men Baloch var oresonliga.

Känslan från vår sida och från de vi pratade med från publiken var supertydlig; Baloch tog en chansning att få en skrivbordsseger. Domaren har skrivit en matchrapport där det är tydligt att han gjorde bedömningen att matchen kunde fortsätta, och vi har svarat med vår bild av det hela. Senaste dag att svara i ärendet är på måndag 5/6 så vi inväntar beslut. Vår förhoppning är att få spela klart de återstående 18 minuterna av matchen i 5-1-ledning, då en 3-0 seger på WO känns som ett sämre resultat än vad vi hade kunnat nå genom spel.

Förbundet delade domarens och vår bild av att det var helt lugnt att fortsätta spela och tilldömde oss slutligen segern med 5-1.