Sollentuna5an 29 maj
2016-05-29 23:35
Andra sidan är ni klara!?
Vi är många killar som vill spela fotboll i Rotans P08 lag, till dagens drabbningar på Edsbergs Sportfält fick vi ihop tre lag så få avbytare och mycket speltid med det stod på schemat. Sköna första avsparkstider vid kl 9:25 gör söndagsmorgnarna lite lättare att hantera, så vi var i alla fall lite piggare och alertare än vi brukar vara när vi spelar på förmiddagarna. Glatt humör och taggade till tusen har blivit Rotans Finest varumärke, smittsamt är det också!

Röda gruppen fick tufft motstånd i sin grupp idag, men kämpade på i fantastisk Rotan-anda. Efter en knapp förlust med uddamålet i första matchen tappar killarna fokus lite mer än vanligt inför andra, som slutar i större förlust än vad vi är vana att åka på. Linda gör dock ett strålande jobb som coach, plockar upp de lite hängande huvudena och ser att killarna på några håll är lite för trötta redan efter två matcher, och kallar in ett par extra avbytare från vita gruppen. Väl coachat, för röda laget står upp föredömligt sista matchen och avslutar tredje matchen oavgjort, härligt jobbat! Röda gruppen slet så svetten lackade idag, vi krigade över hela planen och försökte peppa varandra när det behövdes som mest, grymt!

Blå gruppen fick ett bra flyt från första början och trummade på från start. Killarna var fokuserade, och alla jobbade för varandra och höll ihop laget jättebra. Stundtals fick vi se ett superfint passningsspel, men det som idag kännetecknade den här gruppen var den grymma inställningen och kämpaglöden! När bollen närmade sig motståndarnas straffområde skulle bollen bara in i mål, och vi gav oss inte förrän den satt där. Likväl var det fyra rödblårandiga killar som jobbade hem, varje gång, motståndarna tog med sig bollen till vår planhalva. Tre raka segrar och nöjda ledare Roger och Leo klappade om killarna som välförtjänt gick av planen till härligt föräldrajubel!

Vita gruppen ställdes också mot grymt motstånd i sin grupp. Första matchen fick vi verkligen jobba stenhårt, och trots tvåmålsledning med bara minuten kvar så tappar vi den till oavgjort, superduktiga motståndare! Andra matchen hade vi ett större spelövertag, och här visade killarna prov på mognad och emellanåt stor spelförståelse, även om vi ofta tappade främst backpositionerna i ivern att göra mål. Tredje matchen blev en rysare, oavgjort med sekunder kvar så smäller vi in segermålet som matchens sista spark. Det här gänget visade prov på fantastisk laganda idag, och grymt fokus. Vi sprang allihop, hade roligt, och gjorde varandra bra. Det vi skall träna mer på är att hålla våra positioner och inte frestas av att lämna samma kompisar längst bak hela tiden, viktigt att alla tar ansvar för den position man spelar på vid varje givet tillfälle.

Över lag så har vi igen sett att vi kan mäta oss med alla övriga Sollentuna-lag. Det är inte alltid man kan påverka omständigheterna, vi kan dela upp så jämna lag vi kan inför turneringar, men beroende på dagsform i 7-8 års åldern och hur motståndarna grupperat sig så kan det oavsett gå precis hur som helst. Viktigt är att komma ihåg att fotboll är som livet i övrigt; ibland vinner man och ibland förlorar man. Alla mår bra av att ibland får känna segerns sötma, och ibland dra lärdom av förluster på vägen. Så blir vi alla mer ödmjuka inför uppgiften, killarna växer, både på och utanför planen.

Framför allt hade vi lika kul som vanligt idag; spelare, ledare och föräldrar! En till underbar fotbollsdag, vi ser fram emot många fler! Bra jobbat!

Dagens behållning:

Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15