Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sista S5 på hemmaplan!
2017-08-26 13:08
Då var det dags! Sista Sollentuna5an på hemmaplan för järngänget, och dagen till ära sken solen från klarblå himmel. Tre lag anmälda, varav två skulle få spela på naturgräsplaner, en lyx få förunnade i Stockholmsområdet! När killarna en efter en rullar in, matchklädda och glada, liksom bubblar det på IP precis lika mycket som det bubblar av förväntan i oss ledare, och värmen sprider sig i hjärttrakten på oss som får äran att hänga med de här killarna på och utanför planen. 

Ena gänget startade trots en inte alltför tidig första match minst sagt lite sömnigt. Det kändes som att killarna på sina håll inte riktigt förstått att sommaruppehållet är slut sedan ett par veckor tillbaka, och att badbrallan skulle vara bytt mot matchställ. Vi hade svårt att komma någon vart, även om spelet till största delen hölls på motståndarnas planhalva. Vi verkade ha glömt att vi kan skjuta bättre än de flesta, bara varannan passning gick fram, orken tröt på sina håll, och dribblingarna slutade allt som oftast med att vi själva snubblade på bollen. Frustrerande. Med det så hjälpte det inte att motståndarna inte heller presterade någon strålande fotboll, en av de få gånger spelet förflyttades till vår planhalva, och den enda gången något av lagen kom till avslut, så dunkar en av motståndarna in ett distinkt skott på distans, och vi ligger under med 0-1. Vi får sedan en fantastisk chans att kvittera i slutminuten, en grym frispelning, men så är det det där med fokus och vara beredd när bollen kommer och bolluslingen hamnar utanför hellre än i mål. Vi förlorar med 0-1 och det är dags att ruska liv i killarna på riktigt. Efter ett ordentligt uppsträckningstal av Leo och Åsa, läggdags, pizza- och colaintag inkluderade i samtalsämnena, så är knappen intryckt och det är ett helt annat Rotanlag som kliver ut för andra matchen. Killarna passar, skottar, springer (YES!) som de kungar de är, och de fullkomligt radar upp chanser. Stundtals fantastiskt spel resulterar i många mycket bra avslut, men skotten tar i stolpe och ribba och frispelningarna slarvas bort med att skjutas rakt på målvakt hellre än att placera, och så får vi ändå orättvist stryk då motståndarna sätter sina enda två chanser medan vi bara lyckas måla på en. Grabbar; vi får inte bättre chanser än en mot en med målvakt... det blir drillning i placering av boll och kliniska avslut i veckan som kommer. Sista matchen är grabbarna i gasen på riktigt och urladdningen kommer förlösande efter de två första tunga matcherna. Vi får igång spelet på riktigt, alla är med i spelet, och det tar inte lång tid innan vi smäller in ettan. Det är långa sekvenser av fint passningsspel, ända från målvakt fram till avslut, och det är bara att plocka av sig hatten för killarna och applådera. Skönt att avsluta med en klar vinst även resultatmässigt (4-1) och inte bara spelmässigt, för den som menar att det förra inte spelar någon roll har inte sett våra grabbar i ögonen efter förluster; det spelar roll. 

Andra gänget som hängde på ena naturgräsplanen startade dagen betydligt piggare, nattmössan låg kvar hemma och det var gasen i botten direkt. Det långsammare spelet naturgräset bjuder på passar oss väldigt bra; killarna VILL få med alla i spelet, och det är lite enklare när det inte går riktigt lika fort som på konstgräs. Saman som var ledare för dagen i den här gruppen stod och mös på sidan, killarna levererade grym fotboll! Bollen gick emellanåt på det berömda snöret, det var distinkt, precist, och vi hade alla pannben påskruvade. Med dessutom ett grymt målvaktspel var det aldrig någon tvekan om vilka som skulle kliva av banan som segrare, vi vinner klart med 4-1. Andra matchen följde i den förstas spår, med ett ännu bättre fokus, och tempo och intensitet uppjackat till max. Det är ett sant nöje att se fotboll spelas på sådan här hög nivå, i så här låg ålder. Och nej, det är inte någon press på grabbarna från föräldra- eller ledarhåll, kvaliteten kommer från ren glädje och vilja att spela fotboll, kombinerat med enorma talanger på sina håll. Det ska vi ta vara på och utveckla! Trots ett inte alls dåligt motstånd dunkar killarna in den ena efter den andra, 8-1 står det i vår favör när domaren blåser av. Sista matchen för det här gänget blir jämn, men vi fortsätter att trumma på och drar även det längsta strået i den här matchen; 4-2 efter en rapporterat bra match, med stabilt spel över hela planen. Grymt killar!

Tredje gruppen som också dom fick plats på naturgräsplan inledde dagen med bra fokus och fick med precis alla i spelet i första matchen. De som ofta tar ett steg tillbaka klev istället framåt, och naturgräset är grymt bra att utnyttja ALLAS styrkor på! Bra spel, och kul att många killar i den här gruppen fick visa vilka duktiga fotbollspelare de är. Roger och Linda på sidan fick stolta se hur passningarna satt och resulterade i många fina avslut, men framför allt visade det här gänget upp en kämpaglöd idag vi alla har att lära av, fantastiskt! Första matchen slutade med uddamålsförlust, men kunde gått precis åt vilket håll som helst. Andra matchen trummar killarna på, och det är återigen ett bra motstånd. Den här gruppen kändes nog jämnast av de tre vi var med i idag, varenda match stod och vägde, inte bara Rotans matcher, kul och spännande! Vi fortsätter spela riktigt bra, och alla killar levererar. Roligt att se hur de plockar ner höjdbollar; vi har en del kvar att träna på vad gäller det, men ett lägre tempo gör att de vågar lite mer, och när man får se hur de på planen tar steget fram, plockar höjdboll innan studs, och bollen är klistrad vid fötterna, då vet man att vi kommit en bra bit på väg in i något som är extremt viktigt när vi framöver ska börja spela 7-manna... efter oavgjort (?) i andra matchen avslutar gänget med att inleda sista matchen grymt bra. Vi tar ledningen och skapar en hel del chanser. Motståndarkeepern är dock på strålande humör, och räddar den ena chansen efter den andra. Vi leder under matchen med 3-1 som mest, men tyvärr är Fru Fortuna inte riktigt med oss ända in i kaklet. Några minuter innan slutsignal reducerar och kvitterar motståndarna i snabb följd, och bara någon minut innan samma slutsignal trycker de även in det som skulle bli matchavgörande; vi förlorar med 3-4, men grabbarna gör det allihop med den äran! 

Härlig dag på Skinnaråsen, med ett fantastiskt engagemang och arrangemang av våra familjer med bemanningsansvariga i spetsen. Ni är grymma, och era barn är var och en fantastiska! Det är underbart med ett sammansvetsat gäng, där fotboll mer och mer blir fokus i takt med att killarna växer och utvecklas. Det är en ynnest att få följa deras utveckling och vara med och påverka den. Det ryms många talanger i den här truppen, killar; ni kan bli precis så bra ni bestämmer er för att bli!

Tack för idag! Nu vill vi ha 100%-ig träningsnärvaro i veckan och framgent tills säsongen lider mot sitt slut. Vi kan mycket men vi har också mycket att lära och öva på. Nu kör vi, full fart framåt Rotans Finest!

Ledarna P08


Nyhetsarkiv
Samling vid pumpen 2019-10-13 22:49
Rallarbollen 20192019-08-09 09:36
UNT Cupen 2019 2019-06-08 18:51
Kanonhelg i Söderhamn!2019-04-07 18:47
Hektisk helg2019-03-26 22:52
Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15
Hej från Alicante!2018-10-25 22:30
Rallarbollen 20182018-08-14 13:20
Pilsbocupen 16-17 juni2018-06-21 19:26
UNT-cupen 9-10 juni2018-06-17 19:19
Sista S5 på hemmaplan!2017-08-26 13:08
Årets sista S5 2016-10-12 23:29
Vårens sista S52016-06-14 00:18
Sollentuna5an 29 maj2016-05-29 23:35
Kul med träning!2016-04-16 08:03
Aprilcupen Lidingö2016-04-10 23:48
Fotbollskul inomhus!2015-12-09 20:49
Superknattarna!2015-09-27 20:35
 
SPONSORER