Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rotans Finest träningslägrar i härliga Hälsingland
2018-04-20 22:29

Det har liksom surrat av förväntan bland killarna de senaste veckorna. Inomhusdammet och de tidiga söndagsmorgnarna är ett minne blott, träningsläger och uppstart inför Sanktan var nu på tapeten. Vi skulle åka till Söderhamn. Och vara borta i flera dagar. Och bo på hotell. Med POOL! Och träna, spela matcher, bada och hoppa från hopptorn, och sitta i bubbelpool, och spela bowling, och äta tacos, och till någon lillebrors lycka göra allt det som storebrorsan i P06 så orättvist fått göra inte en men TVÅ gånger för några år sedan…. Lyckan var liksom gjord när vi dessutom annonserade att vi skulle ha en extra resurs för målvaktsträning med oss! En hemlig sådan!

 

Vi packade in oss i bilarna fredag eftermiddag och gasade upp till Best Western i Söderhamn för att checka in. Efter rumsfördelning och en hamburgermiddag där vi presenterade vår målvaktshjälp Hugo från våra grymma P03:or för killarna, var det dags att dra på sig träningsställen och åka de få kilometrarna till Dina-hallen där vi fått hjälp av Söderhamns FF att hyra plan-tid. Alldeles för uppspelta men härligt glada var väl fokuset på träningen lite sådär, men vem bryr sig egentligen om sådant mitt i allt det bra! Efter träning blev det bad och bastu på hotellet, och vi avrundade kvällen med en nattmacka i det mysiga samlingsrummet på hotellet. Där kom vi också överens om att vi skulle vara på rummen senast kl 22, och lamporna skulle vara släckta kl 22:15. Det kanske inte låter så svårt, men med tanke på att klockan var 21:45 och alla satt i badbyxor när vi kom överens om det så var det nära nog en bragd att killarna faktiskt lyckades med läggtiden, för det gjorde dom, tro’t den som vill!

 

Lördag morgon. Väckning. Upp. Frukost. Träningsställ på och iväg till Dina-hallen. Hugo råddade i målvaktsträningen med två av våra mest intresserade målvaktskandidater. En fokuserad och lugn träning där vi övade passningsteknik både på långa och korta avstånd, och speluppfattning och rörelse i matchsituation. Efter träning var det till killarnas stora glädje dags för bad i Aquarena, ett löjligt bra badhus där det finns ett par vattenrutschkanor, hopptorn i olika nivåer, bubbelpool och ångbastu, förutom de vanliga bassängerna. En tränartant fick skipa rättvisa med historiska bravader även här, och stålsätta sig och glatt (nåja) skutta (läs tanthoppa med näsklämma) från femman. Vi överlevde allihop och efter lunch på badhuset som en spelares mormor hjälpte till med drog vi upp killarna och drog på dom matchställen. Allas våran Hugo stoppade pipan i munnen och tog på sig domarhatten. Bollnäs P07:or stod på match-schemat och det skulle visa sig bli tuffare än tuffast.

 

Bollnäs visar sig vara otroligt duktiga och samspelta, det märks när man spelar mot ett år äldre killar att mycket händer på ett år. Spelmässigt inte så konstigt då de spelat 7-manna ett helt år längre, men också fysiskt och tempomässigt. Vi skulle spela två matcher, 2*25 minuter varje match, och efter att ha tappat en spelare till pga sjukdom så var vi 11 spelare kvar. Första matchen börjar vi strålande, och vi spelar bättre än motståndarna under vissa perioder. Bollnäs tar dock ledningen ganska snart med 1-0, men sen kommer vi igång bra! Ett vansinnigt snyggt mål klappar vi in till kvittering, och vi har fler chanser som oturligt nog antingen går i stolpe, ribba, precis utanför, eller räddas av den duktiga Bollnäs-keepern. Första halvlek står och väger, men Bollnäs får in en till innan halvtid och vi ligger under med 1-2 när vi går ut till andra. Vi spelar jämnt med Bollnäs fem tio minuter in i andra, men sen orkar vi helt enkelt inte hela vägen ut; motståndarna är större, starkare, och fler till antalet än oss vilket också märks när vi spelar längre halvlekar än de 20 minutersperioder vi är vana vid. Med tio minuter kvar gör Bollnäs efter flera bra chanser 3-1 och 4-1, kanske blev det ett till så slutresultatet blev 5-1 till Bollnäs, men det kvittar egentligen för den här matchen tar vi med oss som ett styrkebesked! Grymt jobbat och fantastisk laginsats där de levererar det vi tränat på!

 

Andra matchen bara någon kvart efter den första, mot ett nytt, utvilat, Bollnäslag (även dom P07) blev förståeligt en övermäktig uppgift. Bollnäs fina killar från första matchen frågade en av oss ledare om ’’våra killar var trött då de redan spelat en match’’, och tappar hakan när de får reda på att vi tränat 1,5 h på morgonen, badat 3 timmar efter det, och SEDAN spelat en match. Det spontana svaret blev att ’’men att de ens står upp!’’. Och jo då, de stod upp och mer än det. De slet som djur trots onda fötter och diverse småskavanker. De är krigare våra Rotan-killar, och när Rotan-tröjan åker på växer hornen ut på många håll, men det blev en tung andra match och förlust 2-9 (?). Vi delar ut plaketter och godispåsar till våra motståndare efter matcherna och ledare konstaterar trots en del trötta sura miner att vi lärt oss en hel massa! Det gör ont ibland, och vet ni det får man tugga i sig; både fysiskt vad gäller diverse småkrämpor, men också mentalt så behöver man kunna dunka huvudet i väggen (inte bokstavligen utan mer metaforiskt) utan att ramla ihop.

 

Vi packar oss iväg till hotellet för att duscha, kamma oss, och byta kläder; dags för tacobuffé, biljard och discobowling på Söderhamns ungdomscafé Verkstäderna. Det är ett gäng trötta men härligt sprudlande Rotan-killar som tar så väl hand om varandra och ser till att alla är med, alla har en plats att sitta, alla har en tallrik och alla mår bra! En bättre middag eller middagssällskap kan man inte önska sig! Vi käkar tacos och blir väl omhändertagna av personalen på Cafét, vilket sjukt bra ställe det här är, fanns något hälften så inbjudande för ungdomar i krokarna hos oss hade man varit överlycklig. Vi bowlar, dansar, shufflar, skojar och slår den ena striken efter den andra (not) kvällen igenom. Hugo är en ny idol för många, och man blir alldeles rörd när man ser honom delta i det laget gör och hänga med övriga trots åldersskillnaden. Vid kl 20 var det dags att säga tack och hej och återvända till hotellet, där tänkte vi väl att de skulle vara trötta och vilja gå och sova ganska direkt, men icke… väl på hotellet badas det, tränas, spelas pingis och vi vuxna känner att vi nog kroknar innan det här järngänget. Men som vi bestämt; kl 21:45 var alla klara, kl 22 var de på rummet, och straxt därefter hörde vi inte ett knyst från någonstans, så trötta måste de varit även om de aldrig skulle erkänna det.

 

Söndag morgon. Det går inte att väcka Hugo målvaktstränare slash domare, vilket inte är så bra då han ska vidare till Gävle och spela innebandycup… Mamma Mia som kommit för att hämta honom bankar försiktigt på dörren, en av tränartanterna hjälper till. En extranyckel från repan blir lösningen, och Hugo och mamman är iväg. Frukost. Eller vänta; fantastisk frukost ska det vara, faktiskt bland de bästa hotellfrukostarna man ätit! Träningsställ på, prylar, prylar och prylar samlas ihop och vi checkar ut. Drar oss för sista gången den här helgen från hotellet till Dina-hallen för ett sista träningspass innan lunch, matcher, och så småningom hemfärd. Samma träningsupplägg som lördagens pass, och killarna sätter fler och fler av övningarna mer precist än vad man kan begära av så här unga spelare och efter den fysiska påfrestning de gick igenom under lördagen. Teknik, skott och speluppfattning/rörelse i fokus.

 

Vi grillar korv i solen utanför Dina-hallen på lunchen. Vi sitter tillsammans och det är härligt att lyssna på killarna som pratar med varandra och höra hur de oavsett vem de pratar med hittar något att prata om. Det var något som faktiskt hotellägaren noterade, vilket trevligt gäng vi var och hur bra grabbarna lyssnade och uppförde sig! Han berättade att han hade en del att jämföra med då han ofta hade lag inkvarterade, och våra killar var bland de trevligaste han haft, man blir ju löjligt stolt av sådant. Vi tuggar ur korven och då dyker våra nästa motståndare upp, Stugsunds P08 lag. Ledare hälsar på varandra och roligt att känna att de som vi har en sund och glad inställning till vad fotboll ska vara. Vi kommer överens om att vi ska göra det här så jämnt och roligt för alla som det går, och det blir verkligen två bra, schyssta och spelmässigt jämna matcher även om det målmässigt drog iväg åt vårt håll både tack vare ett par riktiga lyckträffar och vår keeper som för dagen verkade ha murat igen totalt. Vi avslutar matcherna med plaketter och godispåsar som våra spelare delade ut till motståndarna, och det känns verkligen som vi fått nya vänner som vi hoppas få spela med även i framtiden.

 

Vi har ett gäng trötta men lyckliga Rotan-killar som vi samlar i solen utanför Dina-hallen. Vi delar ut glasplaketter och självklart en godispåse var även till dom. Vi summerar lägret lite snabbt, men det är trötta huvuden så vi släpper dom ganska snart efter ett avslutande mellanmål och en extra omklappning. Vi kastar in killar och prylar lite huller om buller i bilarna, klockan har blivit eftermiddag och det är dags att gasa hemåt mot Rotebro igen. Medan tystnaden lägger sig känner man själv hur trött man är, glad och tacksam över att få ha spenderat en hel helg med Rotans Finest, imponerad över killarnas energi och hur de tagit sig an alla uppgifter och axlat allt ansvar som vi lagt på dom under den här helgen. Fantastiska killar rakt igenom, världsklass på och utanför planen, och som dom har vuxit det senaste året!

 

Tack grabbar, ni är bäst alla kategorier. Tack ni föräldrar som åkte med och gjorde det här lägret möjligt. Tack Mormor och Morfar för hjälp med nycklar och lunch. Tack till Lars och Söderhamns FF för all hjälp med allt, tack Arne med personal på Aquarena, tack till er på Best Western, löjligt god frukost och trevligt bemötande. Tack till er på ungdomscafét på Verkstäderna, vi är galet avundsjuka på er fina verksamhet! Tack till Bollnäs P07 som vi lärde oss massor av, och tack till Stugsunds P08 för att ni ville spela med oss, vilket härligt sportsligt och trevligt gäng ni är och vilken fin fotboll vi fick till!


Fler bilder hittar ni här:

http://rotebroisff.sportadmin.se/galleri/?ID=115173

 

Vilken kanonhelg, det här gör vi om!

 

Ledarna P08


Nyhetsarkiv
Samling vid pumpen 2019-10-13 22:49
Rallarbollen 20192019-08-09 09:36
UNT Cupen 2019 2019-06-08 18:51
Kanonhelg i Söderhamn!2019-04-07 18:47
Hektisk helg2019-03-26 22:52
Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15
Hej från Alicante!2018-10-25 22:30
Rallarbollen 20182018-08-14 13:20
Pilsbocupen 16-17 juni2018-06-21 19:26
UNT-cupen 9-10 juni2018-06-17 19:19
Sista S5 på hemmaplan!2017-08-26 13:08
Årets sista S5 2016-10-12 23:29
Vårens sista S52016-06-14 00:18
Sollentuna5an 29 maj2016-05-29 23:35
Kul med träning!2016-04-16 08:03
Aprilcupen Lidingö2016-04-10 23:48
Fotbollskul inomhus!2015-12-09 20:49
Superknattarna!2015-09-27 20:35
 
SPONSORER