Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Två helger, fyra matcher, ett gäng krigare
2018-06-03 19:49
Förra helgen började på lördagen i Vaxholm. 30 graders värme och steksol friterade killarna lagom till avspark, men det var ju lika för motståndarna så inget att orda om, och absolut inget killarna gnällde alltför mycket på. Vaxholm var ett välspelande motstånd, tufft men schysst, och det tog in till mitten av första innan vi lyckades få hål på dom. Vi hade visserligen skapat en handfull riktigt bra chanser men vi har lite, lite svårt att få till den sista sparken och måla. Vi blir ivriga, sparkar i backen, snubblar till lite, petar bollen precis på sidan, får felträffar och avslutar när den sista passningen ska till och tvärtom... Förståeligt bland 10-åringar, vem blir inte ivrig när det luktar mål liksom, men likväl något vi behöver komma till rätta med och öva på. Vi hade två avbytare med oss, och när en kille fick lämna efter första halvlek så var det dags att plocka fram en hel del umpf. Det där lilla extra som alla de här killarna har. Passningarna är fantastiska. De springer, gör sig spelbara, krigar i varenda närkamp och sätter till sist en förlösande tvåa. Det är i en av de närkamperna som det händer, en av våra killar glider på knäna ut över sidlinjen, och fortsätter till allas fasa ut över asfalten... Blodet rinner från båda knäna som är uppskrapade till oigenkännlig gegga, och mellan tårarna hulkar han fram att ”snälla gör rent mig annars har vi ingen avbytare”. Vad säger man om det... inte ett jota, man plockar fram verktygslådan, torkar, rengör, lappar och lagar. Samtidigt blir vi ordentligt tillbakatryckta på planen, och de sju vi har kvar där fightas desperat. Det är nån som ropar ”Byte, snälla!”, och får tyvärr svaret att lite, lite till, orka en minut till så har vi en ihoptejpad spelare att byta med. Och de löser det, de står upp och står emot länge och väl, men till sist, precis innan bytena kan ske, så reducerar Vaxholm. Vi tar dock över igen efter det, vi har en avbytare igen och det ger de små micropauser vi behöver, och vi spelar inget annat än fantastiskt! Vi skottar på mål, tar på en Vaxholmares hand och domaren som var jätteduktig i övrigt blåser (tyvärr) straff, det kändes hårt. Vaxholms-keepern räddar men vi slår in returen och signerar matchen med vinst 1-3. Den bästa matchen vi gjort med rådande förutsättningar.

Söndag och hemmamatch mot Bällsta. Bällsta är en sån där förening som bara har bra lag, så ett väntat tufft motstånd. Lika varmt och lika svettigt som lördagen, på och utanför planen. Det tar ett bra tag innan vi får grepp på den här matchen, det är tufft och fysiskt, skönspelet får stryka på foten och våra killar gillar inte riktigt det fysiska närspelet även om vi blivit betydligt tuffare sedan Sanktan började. Matchen står och väger. Det känns som om den den som sätter första målet också kommer få medvind. Och en bit in i första klappar vi äntligen in den! Phu. Vi börjar få igång spelet, passningarna hittar helt plötsligt rätt, och alla är delaktiga i spelet. Vi håller positioner och har tålamod, det ger resultat och vi sätter tvåan straxt innan halvtid. Vi trummar på, och några minuter in i andra smäller vi in ett till, och då går luften ur Bällsta och proppen är ur. Vi tröttar ut motståndarna och spelar fram till en massa fina mål, det blir nog nio tio stycken till slut innan Bällsta får in ett välförtjänt tröstmål som får avsluta matchen. Så ojämnt som målprotokollet visade var det inte, men det rinner lätt iväg när det blivit några stycken i baken, det har vi själva fått erfara i tidigare matcher. Good job!

Så helgen vi precis avslutar. Två matcher idag söndag och värmen var tryckande! Vi samlas i omklädningsrum för att värja oss mot solen så gott det går under genomgången. Väl ute på uppvärmning har några fortfarande nattmössan på, och nån gäspning senare var det dags att vända på steken och doppa nån i vattenhinken för väckning. Och jo då, det hjälpte. Lite :). 

Erikslund stod på andra planhalvan i första matchen på Skinnaråsen och det blev en riktigt jämn historia. Vi springer, offrar oss, och sliter ont. Men vi lyckas inte utnyttja kanterna tillräckligt så de två tappar tålamodet och börjar dra sig inåt banan. Det blir lite för grötigt, men vi skapar chans på chans, och bara Erikslunds keeper håller dom kvar i matchen. Vi spelar oss in i matchen och passningsspelet som vi är vana att få se vid det här laget från det här gänget sitter som en smäck. Vi sätter ettan på distans, väldigt pricksäkert och vackert. Killarna visar vilka stora små lirare de är. De två avbytarna gör att vi får flytta runt killarna på planen, i pågående spel, för att skapa lite andningsutrymme. Och dom bara gör det. Lyssnar på instruktioner, faller tillbaka eller kliver upp eller ut. Och levererar. På varje position, i varje situation. En för alla. På riktigt. Och efter ett gäng framvaskade chanser placerar vi in tvåan grymt snyggt bakom en chanslös Erikslunds-keeper. Killarna kliver av planen som segrare, och de är helt utpumpade. De ligger i princip utslagna på planen på den avslutande samlingen, klockan är 15:00 och det är brännhett på planen i solen. Vi hurrar för segern, och superlativen som vi öser över killarna är de väl värda! Världsklass!

Och så en avslutande kvällsmatch mot Norrtull. Stod i annan match med annat lag, men fick kommunicerat att ”de spelade fantastiskt!”, och det är det nog ingen som tvivlar på :). Vi vann den avslutande matchen också, med många mål mot två. Regnet föll på vägen hem, åskan mullrade hotfullt, och vi konstaterar återigen att oavsett väder skiner Rotans Finest ikapp med solen. Kan hända att nån trodde blixten slog ner, men det var nog bara fullt ös på fotbollsplanen av de blåröd-randiga...

Nu är det sommaruppehåll i Sanktan och efter de första snöpliga omgångarna får vi väl säga att vi revanscherat oss. Vi ligger nu i båda serierna exakt så som vi ska, med rätt mix av blandade delar förluster, oavgjorda och vinster. Vi har ett par cuper, sen byter vi matchställ mot badbralla ett tag innan Sanktan fortsätter i höst. Vilken grym första halva ni gjort grabbar, så imponerande!

Väl mött på veckans träningar, det är på dom matcherna börjar mina herrar...

Ledarna P08

Nyhetsarkiv
Samling vid pumpen 2019-10-13 22:49
Rallarbollen 20192019-08-09 09:36
UNT Cupen 2019 2019-06-08 18:51
Kanonhelg i Söderhamn!2019-04-07 18:47
Hektisk helg2019-03-26 22:52
Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15
Hej från Alicante!2018-10-25 22:30
Rallarbollen 20182018-08-14 13:20
Pilsbocupen 16-17 juni2018-06-21 19:26
UNT-cupen 9-10 juni2018-06-17 19:19
Sista S5 på hemmaplan!2017-08-26 13:08
Årets sista S5 2016-10-12 23:29
Vårens sista S52016-06-14 00:18
Sollentuna5an 29 maj2016-05-29 23:35
Kul med träning!2016-04-16 08:03
Aprilcupen Lidingö2016-04-10 23:48
Fotbollskul inomhus!2015-12-09 20:49
Superknattarna!2015-09-27 20:35
 
SPONSORER