Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
UNT-cupen 9-10 juni
2018-06-17 19:19
Så var det äntligen dags att åka på äventyr till Storvreta och UNT cupen, och som vi sett fram emot det! Halva truppen åkte och representerade de rödblå-randiga färgerna, och det skulle bli åka av under de två dagarna!

Vi spelade först på Vretavallen, på några av de sämsta planer vi sett. Maskrosor, stenhårt underlag tack vare det grymma väder vi haft senaste veckorna, lutningar och gropar, och tyvärr hade arrangören valt att klämma in extra spelplaner lite huller om buller (kändes det som) så det var minimala planer och minimalt med utrymme mellan dom. Men, men, lika för alla, men tyvärr missgynnas ju fotbollen som sådan av sådana undermåliga underlag, lag som vill spela fotboll och prioriterar passningsspel körs lätt över av lag som kanske inte hänger med riktigt då det går att sparka, knuffa, och putta sig fram till åtminstone oavgjort. 

Först ut på andra sidan planen var UNIK i den stekande eftermiddagssolen, det måste varit 30 grader varmt och i den vindstilla solen känns det som det dubbla. Vi spelar väldigt bra trots att det är svårt att kontrollera bollen på underlaget. Killarna försöker få med alla i spelet, men lyckas inte riktigt få med våra kantspelare då bollen så fort den kommer dit rinner iväg i sluttningen mot ån, och ja, det blir liksom ingenting. Det grötas i mitten och UNIK gör sitt bästa för att stå emot, de sista fem tio minutrarna blir rätt fula med efterslängar, hårda knuffar i ryggen, och allmänt fult spel, men killarna reser sig upp även om det gör ont lite här och var, svarar med att straffa UNIK med en hel rad snygga mål, och vi vinner matchen rättvist med 7-3. Vi (eller nåja, killarna...) hoppar i ån och de är så uppenbart världens bästa gäng på och utanför planen <3.

Nästa match fick vi spela på samma Vretavall men på konstgräset. Om möjligt ännu trängre mellan de tre planerna man lyckats klämma in där... Men vi är ju smärta och smidiga både ledare och åskådare så det gick det med, med en boll stenhårt i pallet på en av oss under pågående match från planen bredvid som extra krydda.Tackar! Bälinge som är en grymt bra Upplandsförening med jättefin ungdomsverksamhet stod för motståndet, och det skulle bli en mer välspelad match än premiärmatchen. Bälinge försöker också spela bollen och få med alla i sitt passningsspel, men vi är helt enkelt numret för stort när vi dessutom får med våra kanter (som är i världsklass!) i spelet på ett fantastiskt sätt; det blir liksom turbon på motorn, och det levereras klapp klapp klapp väggspel i blixtsnabbt tempo, och det ultraduktiga Bälinge-keepern får det svettigt. Vi kliver av planen efter 2*20 minuter som segrare, 7-0 blev slutresultatet i den andra och sista matchen för dagen, men målen till trots gläds vi mest åt spelet vi fick se, grymt grabbar! 

Vi bokade in oss på Arenahotellet i Uppsala, några kilometer ifrån Storvreta och spelplatserna där, men den lilla logistik-knixen det innebar fick vi igen i kvalitetstid flera gånger om! Jacuzzin och bastun på åttonde våningen med utsikt mot Uppsala domkyrka och slottet var vår, med morgonrockar och tillhörande tofflor. Personalen på hotellet var inget annat än fantastiska, öppnade ett tv-rum i anslutning till spa-avdelningen åt oss så vi tillsammans kunde kolla Sverige - Peru och äta kvällsmacka samtidigt. Ett spelrum med PS4 fanns också, och där tilläts killarna spela en stund innan läggdags. Det fanns dessutom en fantastisk takterass i anslutning, och där hade man om man inte varit där i idrottssammanhang lätt ha kunnat sippa drinkar i solnedgången länge länge... den som har vägarna förbi det här hotellet bör göra sig själv en tjänst och checka in, en verklig treat! God natts sömn, god morgon, och god frukost senare återvände vi till Storvreta och fortsatte fotbollsfesten. 

Tillbaka på maskrosriket på Vretavallen. Enköping stod på schemat söndag förmiddag, och här fick vi se prov på hur olika regler och tillämpningar av dessa mellan Stockholm och Uppland kan påverka utgången av en match mellan två lag från de olika distrikten. Killarna uppträder schysst och backar hem som man ska i Uppland (kommer i Stockholm nästa år också). Vi säger också till våra grabbar efter att Enköpings tränare bett oss backa vid deras hörnor då de i sin förening bestämt att de inte ska slå långa hörnor utan korta, och det gör dom. Trots detta så har aldrig Enköping nån chans, vi spelar lugnt och fint, lyfter när vi behöver, och den individuella skickligheten som komplement till lagspelet syns tydligt i tillslagen, mottagningarna, och säkerheten i att medspelarna håller positionerna. Vi passar och spelar oss fram till lägen, Enköping försöker en och en. Kanske hade de varit hjälpta av att frångå det lite duttande spelet de bestämt sig för att spela som gjorde att de inte kom framåt, flera av spelarna blev förståeligt frustrerade, så hade de haft en chans mot våra killars tjongande (!) som en av Enköpings-ledarna kläckte ur sig efter matchen. Trist med en sån kommentar när alla närvarande då, och som någonsin sett våra killar, vet att de alltid väljer en passningslösning när den finns. Och den finns ofta med den spelförståelsen och fotbollskunnandet vi har i vårt gäng. Nåja, efter vinst 5-0 kan vi bjuda på den.

Nästa match stod Sirius för motståndet och förväntningarna var att det skulle bli en svår match. Vi spelade mot dom i förra årets upplaga av UNT-cupen när vi spelade 5-manna, och vi är rätt säkra på att vi fick stryk då. Men då var det morgonmatch, det var det (tack och lov) inte nu. Vakna, pigga i benen, och vattenpumpade var det gasen i botten direkt. Här var det inga korta hörnor eller liknande att ta hänsyn till, och Sirius var riktigt duktiga på kantspelet dom också. Hypersnabb vänsterkant som flög förbi ett par gånger, men killarna hjälptes åt föredömligt i hemjobbet och fångade in. Hemjobbet, när mittfältet direkt vid boll-tapp springer hem och förbi försvarare för att täcka upp och ge trygghet, är en nyckel i vårt spel. Det är magiskt när det fungerar, och backarna vågar agera resolut och bestämt, och blir i många fall spelmotorer. Det kräver en hel del av mittfältet, men där vi är nu i utvecklingen behärskar vi det till fullo. Det krävs bara påminnelse i bland, och i 30 graders värme kan vem som helst känna att man inte mäktar med den där ruschen hem helt enkelt. Sirius var ett schysst lag, och kul föräldrar som hejade liksom våra. Dock spårar det ur när motståndarlags tränare kommer fram i halvtid och diskuterar saker om våra killar. Framför våra killar. Så gör man inte. Vi spelar vårt spel och det är varken fult eller för tufft. Punkt. Sen spelar vi väldigt bra många gånger, och även om det icke ska förväxlas med fult kan det bli frustrerande för motståndarna. Så vi försöker vara lite generösa och inte svara på sånt här. Vi gör ett par mål till och signerar slutresultatet med 7-2 i stället.

Vi drar till Skogsvallen för sista drabbningen. Upsala IF. Här låg det något märkligt i luften sedan Ekebycupen sist i höstas. Ett år sen snart alltså. På den cupen blev vi inför match mot dom förvarnade av Upsalas tränare att han visste vi var duktiga så han hade handplockat ett gäng spelare som kunde spela fotboll. De vann då med ett par mål om vi inte minns fel, men efter det har vi inte ägnat just Upsala IF så många tankar, men de verkade härligt nog tänkt på oss :). 

Ledare som hälsar innan match är alltid trevligt, och båda lagen såg nog fram emot den här avslutande matchen som en battle of the best då Upsala också vunnit alla sina matcher. Vi börjar nervöst och Upsala är jätteduktiga. Inte ett dugg fula utan bara väldigt duktiga. Delar av deras gäng är mer än huvudet längre än våra killar, så vi får det kämpigt. Vi får ett mål i baken efter bara några minuter, uppförsbacken blev genast lite, lite brantare. Men då händer något. Det bara gnistrar till och helt plötsligt brinner det under dojorna på några av våra. De får med sig alla övriga, och vi kvitterar. Ursnyggt! Och av bara farten drar vi in tvåan, trean och fyran. Tempot är ursinnigt och ingen, INGEN, ska ta ifrån killarna en sista triumf. Upsala gör sitt bästa och det är väldigt jämt spelmässigt, men vi är vassare i avsluten, vi vill lite mer, och det är ingen tvekan någonstans på planen även om vi som satt på sidan av var nervösa långt inne i andra. Tyvärr fick vi i den här avslutande matchen se ledare som flyger in på planen vid en incident, ställer sig ursinnig och vrålar Är det ingen som ska säga något till honom?!, när en av deras spelare olyckligt fälls av en av våra och domaren blåst frispark. Det han inte såg, men blev upplyst om av en av våra föräldrar på sidan, var att vår kille DIREKT gick fram, la en hand på motståndarens rygg, sa Förlåt, hur gick det?, men fick ingen respons mer än ett surmulet muttrande och ett par fula ord från motståndaren, så han ställde sig bara metern bort i väntan på att motståndarledare skulle komma och se hur det gått med spelaren. Om vuxna är vuxna är det lättare för barn att vara barn. Att bete sig så i underläge 1-4 kändes väldigt genomskinligt. Hade reaktionen vid incidenten varit densamma om resultatet var tvärtom kan man undra. Anyway. Vi gör två till efter det, slutresultatet blir 6-1 till oss, och vi summerar UNT cupen 2018 som obesegrade! 

Vi avslutar med en böljande våg av röd-blårandigt över planen från ena sidan till den andra, stolta ledare med tårar i ögonen, utbuade föräldrar som inte svarade lika skarpt som killarna tyckte de förtjänade, ett fyrfaldigt leve för den femte segern, medaljutdelning, och myggflykt. Jäklar vad mygg det var! På hemvägen stannade några av oss till i Knivsta och badade i Särstabadet, nästa gång hoppas vi fler följer med och skuttar i, det var varmt och VARMT i vattnet!

En löjligt rolig helg till med Rotans Finest var till ända. Killar; ni är bäst, på och utanför planen, alla kategorier! 

Ledarna P08

Nyhetsarkiv
Samling vid pumpen 2019-10-13 22:49
Rallarbollen 20192019-08-09 09:36
UNT Cupen 2019 2019-06-08 18:51
Kanonhelg i Söderhamn!2019-04-07 18:47
Hektisk helg2019-03-26 22:52
Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15
Hej från Alicante!2018-10-25 22:30
Rallarbollen 20182018-08-14 13:20
Pilsbocupen 16-17 juni2018-06-21 19:26
UNT-cupen 9-10 juni2018-06-17 19:19
Sista S5 på hemmaplan!2017-08-26 13:08
Årets sista S5 2016-10-12 23:29
Vårens sista S52016-06-14 00:18
Sollentuna5an 29 maj2016-05-29 23:35
Kul med träning!2016-04-16 08:03
Aprilcupen Lidingö2016-04-10 23:48
Fotbollskul inomhus!2015-12-09 20:49
Superknattarna!2015-09-27 20:35
 
SPONSORER