Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rallarbollen 2018
2018-08-14 13:20
Efter en rekordvarm sommar var det dags för delar av truppen att skaka liv i benen och byta badbralla mot matchställ och sommarlovslunk mot 100% slit på fotbollsplan. Kunde gått hur som helst efter ett par månaders träningsuppehåll...

Vi samlades lördag morgon för avfärd mot Gävletraktens pärla Furuvik. Där skulle vi spendera dagen bland karuseller, djur, och bad i strålande sol. Dessutom fick vi en (enligt någon gammal tant) bra konsert på köpet då Sveriges coolaste kvinna, Lena Ph, skulle uppträda i parken. Killarna hade inte setts i samlad trupp sedan innan sommaren, men underbart att se att de hittar varandra direkt och håller ihop som det sammanfogade lag de utvecklats till! 

Middag lördag kväll på Furuviks Havskrog blev grädden på moset, och efter en minigolfdrabbning och några karusellåk till stapplade vi i säng på Furuviks Havshotell. Tur det inte var långt dit, det var en rätt utpumpad grupp som trillade i säng, alldeles för sent, men roligt hade vi så det var det värt. Efter hotellfrukost i lugn och ro söndag morgon var det då dags att bege sig till Strömsbro och Rallarbollen. Fem matcher stod på schemat och det låg både förväntan och lite nervositet i luften, hur skulle vi stå oss i konkurrensen efter det långa sommaruppehållet? Regnet strilade dessutom ner, eller vräkte ner till och från, och vi hade fått fem helt nya motståndarlag i lottningen vi inte visste något alls om, så utgången var minst sagt spännande och oviss!

Först ut var Islingsby IK. Vi kliver ut på planen som den enhet vi blivit bortskämda med att se de här killarna formera sig till. Vi håller positioner, letar och hittar (rätt!) passningar, och det bara rullar på som om vi aldrig haft nåt uppehåll. Islingsby var duktiga, ett schysst, spelande lag, men när det rinner iväg målmässigt går proppen ur, och efter 2*15 minuter går killarna av planen som segrare med 11-0 i målprotokollet. 

Nästa match ställdes vi mot Huddinge, och efter lite check på vår distriktskompis såg vi att de har lag i högre serie i Sanktan än vad vi har, så att det skulle bli svårt var det ingen tvekan om. Vi börjar bra, det är helt jämnt spelmässigt, men en bit in i första får vi olyckligt ett mål i baken. En olycka kommer sällan ensam, och vi krockar tätt därefter med vår egen målis två gånger inom loppet av fem minuter, och det står helt plötsligt 3-0 till Huddinge. Det är rörigt, vi tappar byten och positioner, och Huddinges sylvassa mitt-mitt hinner också näta riktigt snyggt på ett långskott innan paus, och vi går till halvtidsvila med 4-0 i baken. En inte helt rättvisande bild då vi också haft flera bra chanser. I andra får vi en uppvisning av hur de här killarna vuxit och utvecklats mentalt. Det glöder i ögonen och brinner under skorna. Vi reducerar både en och två gånger innan Huddinge hinner samla sig och måla en gång till dom också då vi är tvungna att trycka på framåt. Vi har dock både tre och fem chanser att komma ikapp, vi sätter trean men sen står en stolpe, nån ribba, och en duktig keeper i vägen och slutresultatet blir 5-3 till Huddinge. En tuff, men schysst, och framför allt utvecklande match vi lärde oss massor från, och nog kändes det som om vi hade dom på kroken där på slutet, med fem minuters speltid till så :)....

Strömsbro stod på andra sidan planen i tredje matchen, tillika arrangör av cupen. De hade två vindsnabba forwards som fiskade bakom vår backlinje, och långbollar från deras vänsterback på dom två var deras tydliga spelide. Tyvärr var vi inte alls vakna. Någonstans. Och innan vi hinner få tag i de här långbollarna har vi abrupt väckts av två helt onödiga baklängesmål. Men vi kommer igång och återfår fattningen. Vi reducerar i första, och kvitterar och tar ledningen i andra. Vi för spelet och trycker på, men Strömsbros kontringar är livsfarliga. Vi hinner inte med riktigt, och hjälps inte direkt av att varenda domslut går emot oss; allt från inkast som solklart är våra döms till Strömsbro, det dras, slits, och rivs frenetiskt i våra killar på sina håll, men inga avblåsningar där utan de kommer så fort Strömsbro tappar bollen istället, då tilldöms de frisparkar. Märkligt och något som vi även tog upp med domaransvarig efteråt. Strömsbro kvitterar på en kontring, och vid 3-3 så kapas vår högermitt vid fotknölarna och vi borde fått en frispark. Det får vi naturligtvis inte utan när en Strömsbro-spelare istället direkt därefter skjuter på en av våra backar i straffområdet, mitt på kroppen på sidan där man normalt har handen, så tar den naturligtvis just på handen då det är svårt att hinna kapa av den, så döms det istället straff till Strömsbro. Våra killar blir ursinniga. Förståeligt. Men vi kan inte göra något åt det. Vår målis är på straffen men orkar inte hålla den, och det är matchens sista spark. Domarna (de var två vid varje match) blåser av direkt därefter och killarna går upprörda, ledsna och arga av planen. 4-3 till Strömsbro målmässigt, men 75-25 till oss i bollinnehav och spelskicklighet. Kom igen killar, vi var det bättre laget, det ska vi ta med oss och glömma resten, även om flera av oss betydligt äldre också gnisslade tänder under det påklistrade leendet.

Vi tröstar killarna och plockar upp deras hängande huvuden. Ilskan går att vända till beslutsamhet. Två matcher kvar, och det skulle bli två tuffa sådana, det hade vi sett på närliggande planer när vi tjuvkikat. Kvarnsveden var näst på tur, och vilka trevliga ledare och spelare de hade. Därtill riktigt duktiga, så det blev jämnt, hårt, men schysst. Det tog till slutet av första halvlek innan vi fick hål på dom, och halvtidsresultatet 1-0 till oss var enbart tack vare att vår målvakt gjorde två fantomräddningar första kvarten, annars hade vi lika gärna kunnat ligga under med 1-2. Andra halvlek såg ut ungefär som den första, båda lagen spelar riktigt bra fotboll, har bra passningsspel, alla är med i spelet och på varje position utmanar vi varandra, det krävs att alla gör sitt bästa för att vinna boll, och det gör vi. Alla sliter, hjälper varandra föredömligt, och vi lyckas få till både tvåan och trean så att slutresultatet blir 3-0 till oss. En fin uppvisning av båda lagen som var grymt kul att se!

Avslutningsmatchen var mot Sandviken och killarna började bli tröttare än tröttast. Regnet gav sig inte även om det lättade, och på härliga naturgräsplaner blir det extra tungt att springa då naturligtvis. Dock är det lika för alla, så bara att tugga i sig en dextrosol och kriga på. Och vilken match våra hjältar gör! Man bara ryser när de är på det här humöret! De rör sig fantastiskt, letar passningar som borde vara omöjliga i den här åldern men de får fram dom, det kvittar vilken spelare man skickar in på vilken position för de bara levererar, och när de gör sitt yttersta, ger sin sista lilla energi, visar vilket umpf och stort hjärta de har, då är cirkeln sluten, kvittot på all träning och all nedlagd tid sitter som en smäck i handen och man blir så otroligt stolt så man faktiskt får en tår i ögat! Sandviken är en erkänt bra klubb, och vi slår dom med 7-1. Det var inte motståndet som var för klent här, det var den där inställningen hos våra som helt enkelt blev Sandviken övermäktig i den här matchen. Grym avslutning på en fantastikt bra genomförd cup!

Vi äter lite korv med bröd vid sidan av planerna och summerar helgen. Vi hurrar för grabbarna och påminner om allt bra de presterat i matcherna. Det som de tydligast vuxit i är det mentala, de VET att de kan plocka upp ett underläge. De VET att de kan kriga sig till vad som helst. Och de VET att när passningsspelet sitter så kommer de alltid att skapa målchanser. De ska vi öva på att sätta lite mer distinkt framöver. VI vet att vi kommit killarna ännu lite närmare, och vi vet också att trygghet och delaktighet, med 100% fokus på fotboll och träningsnärvaro kan göra de här killarna hur bra som helst. Ihop. Men det är upp till er killar, vi kan bara guida...

Nu kör vi igång träningarna igen, och vi vill se hela truppen på plats, i tid, med rätt utrustning, kl 17 sharp på tisdag.

Rock on Rotans Finest!

Ledarna P08

Nyhetsarkiv
Samling vid pumpen 2019-10-13 22:49
Rallarbollen 20192019-08-09 09:36
UNT Cupen 2019 2019-06-08 18:51
Kanonhelg i Söderhamn!2019-04-07 18:47
Hektisk helg2019-03-26 22:52
Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15
Hej från Alicante!2018-10-25 22:30
Rallarbollen 20182018-08-14 13:20
Pilsbocupen 16-17 juni2018-06-21 19:26
UNT-cupen 9-10 juni2018-06-17 19:19
Sista S5 på hemmaplan!2017-08-26 13:08
Årets sista S5 2016-10-12 23:29
Vårens sista S52016-06-14 00:18
Sollentuna5an 29 maj2016-05-29 23:35
Kul med träning!2016-04-16 08:03
Aprilcupen Lidingö2016-04-10 23:48
Fotbollskul inomhus!2015-12-09 20:49
Superknattarna!2015-09-27 20:35
 
SPONSORER