En fantastiskt välspelad och schysst match!
2019-01-26 20:12
Vi har haft en grymt kul vintersäsong hittills, trix och fix med allt från träningstider till matcher och kombination med the thing called jobb har gjort det till en intensiv och utvecklande period. Fredagsträningarna på halvplan, klockslaget innan killarna tappat orken för veckan, bra närvaro med fullt fokus och bra disciplin känns som om de tagit oss ett stort steg i rätt riktning. I de matcher vi spelat lördagkvällar har vi alltsom oftast sett ett mycket gott resultat spelmässigt.

Ikväll spelade vi med Mälarhöjden, en enormt trevlig och schysst ny bekantskap. 2*25 minuters växelvis grymt bra fotboll bjöd båda lagen på! Roligt att se hur matchen tydligt svängde och spelet böljade fram och tillbaka. Första 10 minutrarna hade vi ett spelmässigt övertag, bara för att tappa det sista delen av första halvlek, och målmässigt har vi bara vår keeper att tacka för att vi klev av planen efter första halvlek med något måls ledning. Andra halvlek började som den första slutade, lite rörigt och vi glömde helt att bredda, och killarna hade svårt att hålla sina positioner, och då blir det svårt att få till det lugn som krävs för ett bra passningsspel. Tur som var fortsatte även vår målis i samma igenmurar-anda! Samtidigt spelade Mälarhöjden en härligt positiv och offensiv fotboll, där vi fick se några vindsnabba, sjukt tekniska spelare, trolla med bollen och leverera ett högklassigt passningsspel framåt. Det var så roligt, nästan som att se oss själva i spegeln! En bit in i andra fick vi ordning på pinalerna igen, kom tillbaka in i matchen och vi började känna igen våra killar. Vi började lägga ut på kanterna, vi spelade osjälviskt och fick med alla i spelet, vi började om när vi skulle och hjälpte varandra föredömligt. Timingen i allt fungerade, det var klapp-klapp-klapp spel antingen direkt eller med två touch. Det är tydligt (i alla fall från sidan) hur mycket enklare det är att spela (bra) fotboll när man håller positioner, per automatik gör man varandra bra då!

Det var under matchens sista del som den avgjordes, och tyvärr rann det iväg lite målmässigt trots den duktiga Mälarhöjden-keepern. Dock var matchen spelmässigt jämn, och härligt att se hur killarna i båda lagen klappade om varandra och bara spelade på. En domare hade inte behövts, men när han nu var där gjorde han ett gott jobb han också.

Från kvällens match tar vi med oss tryggheten vi hittat i att våga hålla i bollen även i pressade lägen, att spela hem, börja om, och använda vår målvakt som spelvändare från kant till kant. Oftast är vi rättvända nu i de lägena när vi tar emot boll, oerhört bra! Skotten satt där dom skulle, och avlossades varierat med den sista passningen, också väldigt bra! Att tänka på är breddandet, funkade sådär stundtals, likaså hemjobbet där mittfältare SKA förbi våra egna backar i det defensiva jobbet när spelet vänder mot oss. Idag stannade ni någon meter INNAN ni var framme hos back-polaren. Ni ska förbi! Med det sagt, kanske är det lite orättvist att vara lite kritisk, men har man sett grabbarna på fredagsträningarna så förstår man att kraven ökat och ribban nu ligger lite, lite högre...

Bra jobbat idag killar, vi tackar ödmjukast för underhållning och gemenskap! Tack också till Mälarhöjden, välkomna tillbaka, hoppas vi kan ses snart igen!

Väl mött på fredagens träning, kallelse kommer snart.... eller nu faktiskt!

Hej igen från Alicante!2018-10-26 20:15
Hej från Alicante!2018-10-25 22:30