Bra spel mot nya bekantskaper
2019-05-25 23:21
Mer än halvvägs in i helgnöjet konstaterar vi att vi också är halvvägs till himlen gällande underhållningen. Med strukna Sanktanmatcher ville vi inte gå matchlösa en helg, så fredagens tidigarelagda och förlängda träning igår följdes idag av tre träningsmatcher i lika många olika nivåer. Täby United, Hammarby, och så Täby United igen stod i tur och ordning på andra planhalvan, och vilka fina och välspelade matcher vi fick se av alla lag!
Både Täby United och Hammarby är nya i bekantskapskretsen, så det var förväntansfulla killar som slöt upp till samlingen i morse. Först ut Täby United på liten 7-mannaplan, och de hade med sig ett par riktigt vassa killar som hjälpte lagmaskinen att fungera väldigt väloljat spelmässigt. Det hade dock svårt att få stopp på våra taggade killar, som emellanåt drar fram som ångvältar på de mindre planerna vi i år blivit förpassade till. Under matchen får vi se variation och kreativitet, flera hörnvarianter överraskar även oss på sidan och resulterar i tre fyra mål! Fint passningsspel, ofta med början ända ifrån målvakt med kantbyte, i mindre trianglar och snabba väggar resulterade i en hel del välförtjänta mål, och vi kliver av dagens första som segrare. En bra start på dagen!

Hammarby rullade i och med slutsignal i Täbymatchen in på Skinnaråsen, och vårt gäng kompletterades med ett par nya killar för att matcha nivån. Ett väldigt, väldigt trevligt Hammarbylag, glada, vänliga och lättsamma spelare och ledare. Vi justerar planen till stor 7-mannaplan med baktanke att de skulle få springa sig trötta för en lugnare lördagkväll när det väl var dags för den. Och nog sprangs det alltid. Vansinnigt mycket, fort, och överallt. En relativt jämn match spelmässigt, men även här var vi det starkare laget, och trots en mycket, mycket duktig Bajenkeeper så drar det i tre perioder gånger tjugo minuter iväg målmässigt. Lite enklare för killarna att spela loss bollen, och variera det korta snabba med längre bollar, när planen liksom inte tar slut helt plötsligt ungefär halvvägs in i lyftet. Då är de svårstoppade och de tog alla chanser de fick och förvaltade de flesta på ett väldigt klokt och vackert sätt. En match där solen lös med sin frånvaro, men där killarnas spel värmde gott i den isande vinden som drog in över IP. Vi fick hålla nollan, alltid roligt när det innebär ett antal fina räddningar hellre än att det inte avslutats tillräckligt mot vårt mål. Bra jobbat!

Tredje och sista stod nästa Täby United gäng för motståndet. Och vilken sjukt jämn, kul och spännande match vi bjöds på! Herregud man hade velat spola tillbaka den här och se den igen och igen och igen! Och hade man vetat hur galen den skulle bli hade man ställt sig i grinden innan avspark och tagit en tjuga (minst) i entréavgift. Täby spelade snabbt, precist, lugnt, säkert, och bra på alla sätt och vis. De rullade boll, släppte till medspelare i rörelse, vågade ta för sig utan att vara det minsta ojusta och deras spel bara flöt fram över planen. Men vet ni, det hade lika gärna kunnat vara vårt spel som precis beskrevs, för vi spelade minst lika bra. Minst! Därför kändes det lite onödigt när vi inte får bort bollen på fem sex försök framför mål, i utkanten av straffområdet, och till slut ramlar då Täbys ledningsmål in bakom en haltande Kevin i mål. Vi kvitterar efter att ha stulit bollen i Täbys ibland för omständliga uppspel. Matchen är helt jämn. Då får vi en frispark i bra läge utanför Täbys straffområde, men Täby är först på den frisparken hur knäppt det än låter, och vänder blixtsnabbt. Tio sekunder senare får vi plocka ur tvåan ur eget mål. Surt, men så är det; mot så pass bra motstånd blir man straffad direkt, och det är sånt vi ska lära oss av. I tredje perioden följer en imponerande, konstant press mot Täbys mål. Vi trodde nog att den stora 7-mannaplanen, nivån på motståndet, och dagens tidigare matcher som flera av spelarna redan hade i benen, skulle ta ut sin rätt och att killarna inte riktigt skulle orka. Men vi har nog aldrig varit så glada att ha fel. Det var en fantastisk laginsats, en frenetisk forcering i tjugo minuter, där vi träffar stolpe, ribba och målvakt. Vi har frilägen, farliga hörnor, och vi får en straff. Täby är samtidigt fortsatt lugna i uppspelen, och deras kontringar, främst utspelen på deras vänsterkant, var hela tiden livsfarliga. Vindsnabba i både fötter och huvud, men ingen, INGEN, sprang ifrån oss under hela perioden ändå. Det blir inga fler mål trots alla chanser vi hade, och vi förlorar med uddamålet. Men det bryr vi oss verkligen inte om utan vi får banka skiten ur Fru Fortuna nästa gång vi träffas bara då det kändes som det var hon och tillfälligheter som avgjorde det hela till Täbys favör. Men så stolta vi är över er killar, ni var alltigenom överallt helt grymma i den här matchen!

Vi pustar ut. Och så var det det där med lite mer än halvvägs genom helgen. Nya äventyr i morgon. Vi besöker ett nytt AIK för ny batalj. Måste sova nu så man orkar med mer anspänning. Har inte riktigt smält alla intryck än från idag... Phu.

Väl krigat som vanligt, bättre spel än snittet trots att ni sedan tidigare lagt ribban väldigt högt för er själva :).

Rallarbollen 20192019-08-09 09:36
UNT Cupen 2019 2019-06-08 18:51