UNT Cupen 2019
2019-06-08 18:51
Glöd i ögonen. Eld i baken. En brinnande passion. En strävan att alltid göra sitt bästa, oavsett väderförhållanden och andra omständigheter. Den här helgen, i smällhetta, överträffar nio Rotebrokillar sig själva. Inte i fem matcher som spelschemat från början sa, utan i sju. På mindre än tjugofyra timmar.
I temperaturer som närmade sig friteringsnivå, drog vi på fredag förmiddag i väg i fullastade bilar till Storvreta för årets UNT-cup. Premiärmatch mot Danmarks IF och det var ett Rotebro i högform som levererade fotboll i världsklass. Passningarna satt, alla med i spelet, vi gör varandra bra och vill varandra väl. Det spelas kort, kort, kort med självförtroende, följt av långt, och efter någon vägg avslutar vi kliniskt. Skarpt och riktigt bra på det glödheta konstgräset på Vretavallen.

Extramatch direkt därefter. På maskrosor och stampad, torkad lera som underlag, på samma Vretavall. Inte lika välspelat, och UNIK som stod för motståndet tar ledningen. Men det löser sig med lite extra Dextrosol och kampvilja. Ingen kliver över oss och vi tar sakta men säkert över spelet och går ikapp och förbi. En grymt skön match där killarna själva fick bestämma var och hur de skulle spela. Härligt att som ledare vara helt överflödig, vi fyllde hinkar för dopp, sen skötte de sig själva föredömligt!

Från Vretavall till Skogsvallen och nästa drabbning mot ett annat UNIK-lag. Och de var riktigt, riktigt bra. Naturgräs är skönt men ovant underlag för oss, men när killarna inser att de bara behöver gå på bollen med lite mer driv i steg och passningar, rullar de upp sitt fina passningsspel återigen. Den andra halvleken här är felfri. Hög press, snabbt, kvickt, tekniskt, och vackra avslut. Inte ens den vansinnigt duktiga UNIK-keepern kunde stoppa alla frilägen och fräckisar

Avslutningsmatch fredag. Arrangörsklubben Storvreta stod på andra sidan. Där stod frustrerande nog domaren också, vilket resulterar i en turbulent match. Det är småfult med en del fula sparkar på hälar, efterslängar, och det känns som vi konstant springer i uppförsbacke. Vi spelar rätt bra ändå, är det bättre laget, och ja, en sån där match som kan gå hur som helst. Målmässigt jämnt, vi leder med någon boll. Då springer en motståndare rakt in i vår målvakt. Det borde om något varit en frispark till oss, men det döms straff. Pricken över i:et i en vad som kändes som en rad blåsningar som gick motståndarnas väg. Upprörda, ledsna, förbannade var både vi ledare och killarna. Men kom ihåg grabbar att de ändå inte lyckades klå er! Och sånt är fotbollslivet, i stridens hetta är det mycket känslor. Men vi ska stå upp för er själva och säga ifrån. De få gånger vi gör det och protesterar finns alltid en poäng. Och ja; domaren dömer och bestämmer.

Samling. Transport till hotell och abonnerad relax med bubbelpool, bastu och tv rum. Sverige mot Malta på TV. Smoothie, frukt, chips och kakor. I morgonrockar som var alldeles för stora. Och fluffiga tofflor. Alldeles för sent i säng, men upp kom vi morgonen efter för det som skulle bli tre i stället för två avslutningsmatcher. Och vilka matcher sen, nämnde jag att de här nio ihop är i världsklass när de är i den här formen?

Sirius först ut. Tufft. Varmt så in i bängen. Sirius är duktiga men vi spelar vårt spel och fokuserar på det. Vi vinner de flesta matcherna i matchen. Matchen står och väger, och med relativt tidig morgon brukar det oftast resultera i för oss bryska uppvaknanden. Men inte idag, det var piggt, vaket, kreativt och bestämt. Flytta på er, vi ska fram här. En riktigt bra Sirius-keeper höll dom kvar i matchen länge, men det blir svårt att stå emot ett massivt Rotebro-tryck i längden. En av de bästa morgonmatcher ni gjort, fler sådana tack!

Nästa Sirius-lag på tur direkt där efter i extramatch igen. Ett mycket trevligt, schysst och glatt gäng, som också verkligen fokuserade på att passa bollen och få med alla i spelet. Vi håller bollen på backen i den här matchen och spelar fram till läge efter läge, det första sätter vi bara ett par minuter in i matchen. Hettan är i full gas, och det är tydliga tecken i avsluten på att vi spelat en del, mot bra motstånd på kort tid, vi missar ett par lägen vi normalt sätter. Och tuvorna i den väldigt fina naturgräsplanen spelar oss spratt emellanåt. Men vad gör det, vi trummar på och vinner med en hel hög mål och fick beröm av en förälder från Sirius som var riktigt imponerad av hur bra, men schysst, vi spelade.

Sista drabbningen mot ny motståndare i Fyris, åter tillbaka på konstgräset på Vretavallen. Och vilken uppvisning! Det trillas, crossas, kortpassas, spelas hem, claimas mitt, rörelsen är imponerande, positionsspelet perfektion. De fick tillåtelse att skjuta bäst de ville, trots att vi enträget övar upp spelförståelse via passningsspel med boll på backen normalt, men grabbarna började se lite mosiga ut så vi släppte dom lös. Det ska vi göra fler gånger! Vilka jäkla mål från distans vi fick se! Löjligt snyggt, och inte blev passningsspelet och speluppbyggnad som föregick lidande för det. Grabbarna går av planen till välförtjänta applåder, vilken prestation de här två dagarna är! Sättet de genomför de här sju matcherna på ger en blödig rysningar. Obesegrade. Mot mycket, mycket bra motstånd!

Vi samlas i skuggan. Struntar i summering, den tar vi på onsdag. En sista applåd, vi borde hurrat! Firat våra storartade killar ordentligt! Det får vi ta på avslutningen om ett par veckor.

In i bilarna. Hem. Lite lugnet efter stormen.

Väl krigat som vanligt killar, vi är så otroligt stolta över det ni åstadkommit tillsammans de här åren vi spelat ihop! Vi ses på veckans onsdagsträning!

Samling vid pumpen 2019-10-13 22:49
Rallarbollen 20192019-08-09 09:36