Anmäl er till Knatteskolan 2024 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Rotan rockar Pilsbo 2.0
2015-06-15 12:26
Efter ett par veckors frenetisk planering var det äntligen dags att packa bilarna fulla och gasa ut till Pilsbo och sätta upp ett militärtält de luxe, som året till ära hade både kamin och skulle vara vattentätt. Ett par flaggor i storlek lagom var beställda och hann precis levereras för att kunna tryckas in bland den allra sista packningen, och hissas på plats. Vi var många som sett fram emot den här helgen; nostalgi för några av oss, ett spännande äventyr för alla. 

Tältet sattes raskt upp av pappa Timo, och natten till fredagen var vi tre vuxna och fem spelare som delade sovplats med myggorna, och fick förmånen att vakna upp till en strålande lördagsmorgon i ett soldränkt Pilsbo. Frukost på picnicfilt, och våra kompisar kom en efter en strosande med eller utan förälder. Efter en kopp kaffe kunde vi konstatera att livet som fotbollsförälder är fantastiskt, tidiga morgnar och nätter ihopknölade i diverse tält och bilar till trots; vem vill ligga och sova en solig morgon när man kan hänga i Pilsbo med Rotans bästa boys? 

Vi hade ett fantastiskt bra spelschema, inga okristligt tidiga morgnar, och inga längre pauser mellan matcherna för våra två lag än att vi hann äta gemensam lunch. Uppskattat! I gassande sol drog första laget på sig matchkläder och knatade iväg till plan för premiärmatch mot Alsike. Vi vet sedan förra året då vi fick rejält med stryk av ett av deras lag att de är ett riktigt bra motstånd, så killarna var på tårna och taggade redan från start. Efter riktigt, riktigt fint passningsspel och en strålande insats av Max i mål, vinner vi första matchen, och fler än en av våra killar kände nog att det var skönt att bli av med den värsta nervositeten och få första matchen avklarad. 

Nästa matchtid krockade för lagen, en spelare blev sen in till Pilsbo, så med bara en avbytare; lillebror Elliot född 2008, rusandes mellan planerna så att killarna skulle kunna ta en klunk vatten under pågående match, kändes Knivsta IKs två grymma lag som en övermäktig uppgift. Det var två stentuffa drabbningar, parallellt på planerna bredvid varandra, och de kunde gått hur som helst. Vi lyckades dock dra längsta strået i båda två den här gången, där det framför allt på ena sidan kändes som om vi hade marginalerna på vår sida hellre än att vi visade skönspelet från premiärmatchen. Sigge utmärkte sig som vanligt med sin speluppfattning, det finns ingen som kan sätta så många passningar på fötterna på sina lagkompisar som Sigge, vid exakt rätt tillfälle. Vi ser i de här matcherna prov på fantastisk individuell förmåga hos flera av våra spelare, inte bara hos de som alltid varit långt framme i utvecklingen, utan kanske framför allt hos de killar med mer tillbakadragen personlighet; nu tar de stora, raska, steg framåt. Vi ser också att nya spelare, som Ludwig som var med på lördagen, kommer in i gänget riktigt bra, riktigt fort, och presterar direkt de blir satta i match-situation. Härligt!

Vi äter lunch tillsammans med våra fina föräldrar. Några badar. Det är helt vindstilla och solen ligger på. Vi är många som förbannat regnet de senaste veckorna, och trots att det är varmt, varmt och varmt, så är det underbart att solen skiner ikapp med våra killar. Vår sista spelare kommer på plats och med det är vi tolv killar i två lag som kan ta oss an resten av matcherna. Vi lånar över två avbytare mellan lagen enligt ett rullande schema, rättvisan är total, speltiden är millimeterrättvist fördelade oavsett förmåga, inklusive lillebror Elliot, så att ingen skall få solsting eller rasa ihop i värmen. Våra killar skulle inte acceptera annat; det är en självklarhet att alla är med, lika mycket; vi är ett lag och lag gör inte på annat sätt.

Vi möter Håbo i fjärde matchen. Den blir turbulent och våra killar får visa att de kan uppträda föredömligt även i situationer man inte kan förbereda dom för. Vi visar att det lönar sig att spela finfin fotboll, rulla boll, och kämpa på oavsett vad som händer. Rickard visar sina fantastiska bollkonster och klipper, lirkar, vrider, vänder och dundrar in mål efter mål. Våra backar vågar stå upp ordentligt, vi håller ihop laget fint, och motståndarna har inget att sätta emot. Vi vinner stort och rättvist.

Knivsta IK står för motståndet även i femte matchen så vi vet att det blir tufft, men vi har fortfarande krut i benen, framför allt Grim som banne mig sprang fyra midnattslopp eller liknande under helgen, och lyckas knipa den vinsten också. Grim blev mycket mycket välförtjänt även målgörare, och det är så roligt när de som behöver det som mest får göra det! 

Match mot Alsike avslutar lördagens spelande, och med ångan uppe är det svårt att stoppa våra killar. Ibland är det en fördel, trots 40-gradig värme, att inte ha en paus att sätta sig ner och fundera så mycket på, utan bara köra på när gasen ändå är i botten. Lillebror Elliot får med underbar hjälp av Martin göra sitt första mål med sina tillfälliga två år äldre lagkamrater! Viktor tangerar Willes säsongens mål från förra helgens Sollentuna5a och smäller in en fantastisk volley. 6-0 i matcher till Rotans bästa boys första speldagen, efter fantastiskt spel stundtals! 

Vi samlar ihop oss för middag och bad. Man hinner sätta sig en stund, undertecknad kan konstatera att hacka grönsaker i skugga kan vara den bästa terapin av dom alla. Myggorna vill också vara med, vi eldar i kaminen och vill tro att vi jagar bort några stycken in alla fall. Vi lämnar några småbröder i Rotebro, handlar lite chips och annat gott, och bara njuter av att umgås. Killarna lirar lite boll med några tjejer från Knivsta, några badar och andra är i skogen och kollar pinnar att elda. Vi har en så sjukt bra stomme i vårt lag; små spelare som är stora människor redan nu. De flesta föräldrarna i laget ställer upp när som helst, och kramar om och hejar inte bara på sina egna barn utan de som behöver det allra mest. Vi har småbröder som rycker in och spelar, storebröder som dömer när vi behöver, och systrar som är med och brer smörgåsar när de inte har annat. Och så är också Mattias numer med oss som permanent tränare. Bara en sån sak! Vi kryper ner i sovsäckarna, tio spelare och tre vuxna i tältet, två vuxna till knölar in sig i varsin bil. Morgondagen blir spännande, rock on Rotan! Regnet vräker ner under natten, men tältet är faktiskt vattentätt. Rinner in lite under bara, så det blir något fuktigt, men det klarar vi. Såklart.

Söndag. Upp. Var är benskydden? Och andra strumpan? Hallå, ingen får byta nummer på tröjan i smyg, sådana är reglerna. Mamma Mia får ta smällen när häxan Surtant ber om att få tillbaka tröjan. Häxan Surtant och berörda spelarkanoner blir sams som vanligt, de vet att regler gäller alla och de följer vi. Var är regnet? Hm. Inget regn! Underbart! Det droppar lite, men det är vindstilla och alldeles ljummet i luften. Vi hittar prylar och äter lite frukost innan det är dags igen; Håbo och Alsike på matchschemat för ena laget, och Håbo och Knivsta IK för det andra. Fanbärare Timo tar täten på vägen till planerna.

Matchen mot Håbo blir jämn. Vi verkar inte riktigt vakna. Vi ser att gårdagens värme och matcher sitter mer i benen och huvudet på våra killar än motståndarna. De är dock betydligt fler, så märkligt vore det om de inte vore lite piggare. Vi åker på ett baklängesmål direkt, och det är trögt. Precis innan halvtidsvilan kvitterar vi, men vi hinner inte riktigt fortsätta det positiva det för med sig, då halvleken är slut. Andra halvlek fortsätter i samma stil; det är trött, stillastående, och initiativfattigt. Det fina passningsspelet hittar vi inte, och Håbo får till ett ledningsmål lite tursamt. Med tio sekunder till slutsignal kliver Anton resolut fram och trycker till bollen. Det bara visslar till, och där är vår kvittering. Den hade vi kämpat oss till, den förtjänade vi, och framför allt Anton som haft ett par ribbträffar tidigare! En stabil laginsats, trots lite stillastående och ofokuserat.

Vårt andra lag tar sig an ett annat Håbolag därefter. Lite piggare på den här planen, och framför allt Wille börjar riktigt alert och får till ett par tre jättefina skott på mål. En dunkar han in, och blir ordentligt omkramad av sina lagkamrater. Pontus dominerar varhelst han kliver in; vilken utveckling vi sett för honom den här säsongen! Vi rullar boll riktigt bra, fick vi önska något skulle det vara att vi släpper bollen till varandra lite tidigare, efter första finten hellre än efter den tredje och fjärde. Vi vinner med ganska stora siffror, välförtjänt.

En halvtimmes glasspaus, så är det dags att kavla upp ärmarna igen och matcha mot Knivsta. Båda lagen spelar bra, det brukar vara jämna kamper oss emellan, och tillfälligheterna avgör. Knivsta tar ledningen, vi kommer ikapp, och så växeldrar vi matcherna igenom. Vi ligger under när Martin visar hur sportslig han är; bollen går ut över mållinjen, skulle vara Knivstas målvakts boll, men domaren ser inte det och Martin drar in en finfin passning till Rickard som sätter sitt femtioelfte mål eller nåt för helgen. Då kryper samvetet fram, de vet vad som är rätt och fel, och Martin påkallar domarens uppmärksamhet och säger att bollen var ute, målet gills inte. Underbart! Man blir så otroligt stolt! Applåder från motståndarens ledare, precis så skall det vara i Pilsbo! Jämn match, men vi ror det mesta i hamn den här helgen, och vi stoppar en till vinst under bältet.

Avslutningsmatchen mot Alsike började ganska jämnt, men sen drog det iväg i mål. Viktor i mål lyckas dunka in ett mål ända från egen mållinje, och målen avlöser varandra. Daniel snurrade upp motståndarna ordentligt, och en lite för stor vinst målmässigt får avsluta matcherna, men vi är rätt säkra på att Alsike kommer igen, större, starkare och mer revansch-sugna än någonsin. 

Vi summerar spelet till att vi börjar få till det riktigt bra; alla är med, alla är på. Tio matcher, obesegrade, tolv killar, sju olika stod i mål, och tio målgörare. Det är klass. Världsklass. Vi samlar ihop oss, pratar lite med killarna, och de är för första gången under hela helgen knäpptysta när vi pratar. Det känns väldigt väldigt högtidligt när vi pratar om hur de uppträtt mot varandra och motspelare, på och utanför planen. Killarna får välförtjänta medaljer och diplom till rungande applåder från föräldraskaran. 

Några av oss går tillbaka till tältet sista gången för att plocka ihop. Matcherna pågår för fullt på 7-mannaplanerna. Det känns lite vemodigt att packa in allt och åka hem, men samtidigt skall det bli skönt att få sova i en riktig säng. Det är sjukt mycket prylar som ska tillbaka, det lastas, lastas och lastas. Och några ungar hinner somna rakt upp och ner medans fotbollsfesten fortsätter runtomkring. Hur det är möjligt lär vi aldrig få veta. Till slut rullar Touran och Polo tillbaka till Rotebro. Var ungarna gick när vi kom hem? Till Skinnaråsens IP för att spela fotboll.. 

Till arrangören av Pilsbocupen, Knivsta IK, vill vi rikta ett stort tack. Vi bockar, bugar, och hoppas vi hinner sno åt oss en plats i nästa års Pilsbocup, premiär för 7-manna, blir riktigt roligt!

Helgens foton:
http://sportadmin.se/hemsida/galleri/?ID=16098

Rock on Rotans bästa boys!

Ledarna P06



Nyhetsarkiv
Spännande och jämnt!2019-04-27 15:16
Premiärhelg2019-04-07 21:46
Kul med ny motståndare2019-04-01 11:13
Från oss alla...2018-12-09 12:25
Rallarbollen 20182018-08-06 10:22
One down. Two to go.2018-05-25 23:47
Stabil helg2018-04-29 19:48
Grym upp- och cupstart!2017-08-17 18:52
Pilsbocupen 20172017-06-19 16:43
UNT-cupen 20172017-06-07 10:31
Två helger - fyra raka!2017-05-21 23:23
Stockan cup 20162016-08-20 20:52
3:a i Pilsbocupen2016-06-20 14:43
2:a i Rimbo Junior Cup2016-06-11 21:54
Intersport Indoor Cup2016-03-12 07:28
Vi hann med en till!2015-11-29 19:42
Sturpen Cup 20152015-10-18 16:39
Fredagshäng med Runby2015-10-09 19:19
Sollentuna5an2015-09-27 20:11
SAIF-cupen 2015-08-22 21:47
Rotan rockar Pilsbo 2.02015-06-15 12:26
S5 på hemmaplan2015-06-07 22:37
Årets första S5:a2015-04-25 13:54
Trångt men kul inomhus!2015-03-10 22:27
Kamratcupen Vinter2015-01-04 17:38
Säsongens sista S5:a2014-10-10 16:21
Rotan rockar Pilsbo!2014-06-16 16:05
I alla väder...2014-03-23 16:01
 
SPONSORER