Rotebro IS Fotbollsförening
Vinst i vårsäsongens sista match
2019-06-14 22:04
Laget för dagen, Ida gjordet äntligen, Minicaféet hade öppet
Solen skiner som vanligt på Skinnaråsens naturgräs när det är dags för dammatch, idag mot Solberga BK. Vi börjar redan från start med tryck mot deras mål och ganska tidigt i matchen blir det 1-0 på ett långskott från Hilda. Skönt att vi tar ledningen så att vi inte behöver bli stressade för det. Sen startar VM i missade chanser, vi spelar oss fram fint till lägen men stressar ibland iväg avslutet lite för fort, snett, ofokuserat eller så bara vill det sig inte. Ingen hänger dock med huvudet för det, utan tjejerna fortsätter att skapa chanser. Den snyggaste är Idas nästan perfekta cykelspark, det hade varit något att spräcka sin egen 0:a med. I slutet på 1:a halvlek kommer Saras första ingripande och hon fick göra en rejäl räddning på ett av de mycket få anfall från Solberga som nådde henne. Vi fortsätter att skapa chans på chans även i andra halvlek, många fina hörnor och framspel som inte kom på rätt sida stolparna eller rätt på Solbergas duktiga målvakt. Tillslut så kommer då Idas mål och Rotans 2-0 efter att hon m.fl. sparkar inte bara en gång på bollen innan den rullar över mållinjen. Nu lossnar det lite och Moa gör 3-0 på säkert 10:e försöket. 4-0 gör Ida på straff och Moa sätter 5-0 som blir slutresultatet. Solbergas målvakt går i backen efter en kollision med några Rotanspelare efter en frispark och fick bäras av planen med befarad hjärnskakning, tråkigt :(. Jag säger som jag sagt tidigare, vilket härlig gäng detta är och det ändrar sig inte även om laguppställningen skiljer sig åt mellan matcherna, många sköna tjejer som skapar en toppenstämning i laget och det ger resultat ända ut på planen. Tack idag också till Angel och Alice från 04:a laget som verkligen förstärkte oss.
Tråkigt att behöva vänta till i augusti innan det är match igen.