Information från ledarmöte P11
2018-12-03 19:31

Hej,

Tack vare en storstilad insats av en knapp handfull föräldrar som ryckte in med kort varsel kunde vi ledare få till ett välbehövligt möte under söndagens träning. Tack för hjälpen!

Sammanfattningsvis var det ett väldigt bra och konstruktivt möte och ett viktigt steg för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra barn.

Här nedan kommer anteckningarna av vad vi diskuterade och beslutade om.

Kort presentation av de närvarande:

Jabier Mendoza - Pappa till Tobias och har spelat fotboll i hela sitt liv även professionellt. Vill gärna ta roll som tränare i laget

Emilie Liljegren - Mamma till Maximilian, har ingen fotbollserfarenhet men tränar mycket själv och har mycket kunskap om struktur för träning. Vill gärna hjälpa till som assisterande tränare.

Alexander Edén- Pappa till Melvin. Spelat fotboll i hela sitt liv och varit pojk-tränare i AIK i två år. Är även huvudtränare i RIS IBK P11. Vill gärna hjälpa till som assisterande tränare de gånger han är på plats (ca 50-60%)

Nicklas Rudehov - Pappa till Sixten. Har spelar fotboll i cirka 10 år. Tränar en del i olika konditionsidrotter och har med det erfarenhet av struktur i individuell träning och målsättning. Vill gärna hjälpa till som assisterande tränare de gånger han är på plats och tar just nu även en del administration i sportadmin, utskick, kallelser och liknande.

Francisco Leal - Pappa till Maxwell. Har spelat mycket fotboll och på olika nivåer, vill gärna ta roll som tränare i laget.

Saman Sheko - Erfarenhet från P08 hjälper till på träningar om vi beror hjälp.

Åsa Bergstedt - Mamma till Emil. Tränare/allt-i-allo i P08, och tränare/lagledare i P06. Har spelat fotboll på skaplig nivå när hon var yngre (i distriktslag förutom hennes dåvarande klubblag och varit med på flera elitflickläger). Kan med sin erfarenhet hjälpa till med det som behövs när vi ber om det.

Saknades på mötet men som tidigare uttryck intresse att ta en assisterande roll var Roger Östergren, pappa till Svante och tränare för herrlaget i RIS IBK. Finns även fler som visar intresse som vi får försöka fånga upp framöver då det kommer behövas.

På mötet bestämde vi dessa roller för laget:

Francisco - Huvudtränare

Jabier - Tränare

Alex - Ass tränare

Emilie - Ass tränare och Lagledare

Nicklas - Ass tränare och Lagledare

Roger - Ass tränare

Saknade roller just nu

-Lotteriansvarig

-bemanningsansvarig

-Lagledare, om det behövs ytterligare stöd (tiden får utvisa)

Dessa roller får tillsvidare lösas vid behov med hjälp av i första hand föräldrar som inte tagit ledarroller.

Träningsstruktur

-Minst 4 ledare på träningen

-Vattenflaskor på ett ställe (samla vid bollarna) plats som kanske även kan användas som samling innan efter träning.

- Alla ledare får kallelse och ska svara kommer/kommer ej så snart som möjligt så huvudtränare/lagledare har koll på förutsättningarna för träningen. Saknas tränare kommer andra föräldrar uppmanas hjälpa till.

-I förväg bestämda övningar, och ex. dela upp i tre stationer och rotera.

-Huvudtränare bestämmer vilka övningar vi ska köra och testar dem några veckor.

-Visselpipa till tränare för att enklare samla ihop barnen och få deras uppmärksamhet.

-Ledarjackor ska skaffas till alla ledare, Åsa ber om det från Juhani

-Skaffa pipa till tränarna

-Se till att fotbollsreglerna används på träningarna vid exempelvis matchspel. Alla ledare ska känna till de nya reglerna och vi ska planera för att gå igenom dem med barnen.

-Varje barn ska röra bollen 400-500ggr under varje träning så fokus på övningar med lite väntan/köer och att ha med boll även under uppvärmning.

-Det finns presentkort som kan användas till exempelvis visselpipa och annat stöd för ledarna. Se över vad som saknas mer, koner eller andra hjälpmedel för träningarna

-Informera föräldrar/tränare att inte skrika skjuta/passa osv till barnen (för tränarna så klart beroende på övningens syfte) utan låta barnen själva bestämma vad de ska göra med bollen. Självklart ok att heja och pusha killarna.

-Sätta kulturen att det är laget som det handlar om och att passning eller räddning är lika viktigt och bra som att göra mål.

Slut anteckningar från mötet.

11-orna trotsar snön2018-11-01 12:00