Första vänskapsmatcherna - Glädjeyra!
2019-01-20 00:17
Rotans yngsta lag, P11, gjorde en strålande debut i matchsammanhang mot AIK och BSK i Sollentuna Fotbollshall för någon vecka sen!

Det var en stor kväll i våra yngsta lirares liv, Fotbollshallen ifrån minimänniskors synvinkel, dryga metern över marken, kan vara ganska överväldigande stor, och som en av dom uttryckte det: ”Det var läskigt först, allt var så stort, och så mycket publik. Jag gillade inte att det var så många där. Men sen såg jag mormor och morfar och er och då blev jag bara helt glad!”. Det är nog ungefär så det är med fotboll; läskigt och pirrigt, men mest av allt roligt, ofta allt på en gång.

Det var ett rutinerat första motstånd vi hade på besök, så vi fick preppa killarna för uppgiften. Och som de tog den sig an! Imponerande krigaranda, de hjälpte varandra föredömligt, fantastiskt målvaktsspel, de letade (och hittade!) passningar som få, och nog såg vi ett gäng stjärnor födas den här kvällen! Inramad av stjärnglans, glädje, kamratskap, och godis (såklart!), är vi många som länge kommer minnas den här kvällen. Den kommer vi se tillbaka på om ett par år, småle åt, klia oss i huvudena och undra när de små stjärnorna blev stora... för det kommer de att bli, var så säkra.

Det ska bli enormt spännande och roligt att följa de här killarna framöver, ni som känner likadant; hojta till och häng med i ledarstaben så ni inte missar något! Det finns kul uppgifter för alla, fotbollskunniga eller inte, som kommer bidra till det här lagets framtida äventyr. Vem vill missa det liksom...

Väl mött på träningen i morgon, och glöm inte svara på kallelse som gått ut till nästa matchtillfälle mot Kallhäll. Svara gärna direkt, vänta inte till sista svarsdatum, så underlättar ni ledare-livet enormt!

Rock on!