Kallelser till Matcher, Cuper och Träningsmatcher
2020-01-30 08:36

Kallelser till match är av yttersta vikt att samtliga svarar på och att man gör som man svarat, oavsett om det är ett ”Ja” eller ”Nej”.

Om du svarar ”Ja” – då måste ni i familjen hitta ett sätt för att denna aktivitet hamnar i den gemensamma kalendern och aldrig missas. (Ett tips kan vara att installera Sportsadmin på telefonen och aktivera kalenderfunktionen så att alla kallelser automatiskt hamnar i kalendern)

Svara inte ”Ja” om ni inte är 100% säker på att kunna komma, då är det bättre att ni svarar ”Nej”, men med en kommentar om att ni kanske kan komma.

Om du svarat Nej, då kan man inte heller dyka upp oannonserat och tro att man får spela match. Ledarna har gjort lagindelning och planerat utifrån de barn som faktiskt tackat ja.

Om du måste lämna återbud till match

Om du tackat Ja till match förväntar vi oss att ditt barn kommer till samlingen. Den finns egentligen bara en enda godtagbara ursäkt för att man inte dyker upp, och det är att barnet blivit sjukt.

Det är inte OK att strunta i samlingen för att barnet ”inte känner för det” och vill spela Fortnite istället eller för att vädret är dåligt. Om barnet tävlar i ngn individuell sport som bara drabbar en själv, då kanske detta är ok? Men, i en lagsport så kommer man om man anmält sig, annars pajar man för alla sina lagkamrater och ledare. Det här är en viktig sak som barnen måste lära sig.

Skulle ditt barn bli sjukt – då måste ni höra av er i samma stund som ni fattar detta beslutet. Ju tidigare, desto bättre. Om ni redan dagarna innan match känner att matchen är i fara pga sjukdom. Hör av er. Om det många barn som är halvkrassliga och ledarna får reda på detta i tid, då kanske de kan hitta ersättare.

Sjukanmälan görs till den tränare som är ansvarig för laget som ditt barn ska spela i. Så – du kan mao inte höra av dig till valfri ledare och utgå ifrån att denna ska agera tfn växel. Hen kanske är mitt i en samling för ngt annat lag.

Du får höra av dig på vilket sätt du vill; röksignaler, fax, flaskpost, mail eller telefon. MEN, så länge du inte fått svar från den ledaren du försökt kontakta - så har du inte meddelat någon. Föräldern måste alltså ha fått ett ”ok” från ledaren att de faktiskt tagit emot ditt återbud. Anledningen till att det måste fungera så - beror på att ledaren kanske inte kollar av mailen, att du skickat flaskposten i fel sjö eller att ledaren har glömt sin telefon. Förslag är att först skicka ett sms, och har du inte fått svar på det inom några minuter så ringer du.

Om du inte får tag på den ansvariga tränaren, försök med ngn annan ledare eller förälder som du vet är på plats och som kan framföra återbudet till den ansvariga tränaren. Det är Ditt ansvar att ledaren nås av beskedet. Du måste försöka tills du lyckats

Om ditt barn blir sen till samlingen inför match

Det är viktigt att vi alla gör sitt yttersta för att komma i tid till samlingen inför en match.

Ibland händer det dock oförutsedda saker som gör att man blir några minuter sen till samling. Om det bara handlar om några få minuter behöver du inte göra ngt, men skulle det handla om att du blir 10 -15 min sen, då behöver du meddela detta.

Om ledarna tror att du inte kommer – då kanske de redan börjat dela om lagen och det skapar onödig stress. Om tränaren vet att du är på väg är mycket vunnet.

Oavsett om du meddelat sen ankomst eller inte så gäller följande. Kommer man till samlingen EFTER att laget haft matchens samling, då får man inleda första halvlek vid sidan av och titta på. Att detta sker är din uppgift som förälder att se till, så skicka inte in barnet på planen eller till tränaren.

Vi gissar att barnet själv ibland kan vara ”orsaken” till den sena ankomsten pga att de kanske ”ska bara”... då är det bra att de lär sig att tiden måste hållas, annars missar man en halvlek.

Vad händer om man missar att meddela återbud till match

Om du glömmer bort att höra av dig till ledarna när ditt barn blir sjukt, då kommer ditt barn inte bli kallat till nästkommande match. Om det är andra gången det händer kallar vi inte barnet till de två kommande matcherna osv.

Ett barn ska inte behöva straffas för att en förälder inte kan hålla koll på kalendern, så vänligen kom ihåg att höra av dig.

Anledningen till att vi måste göra så här är för att det hänt alltför ofta att barn helt enkelt inte dyker upp till matcher utan att ledarna fått information. Vi har under året skickat åtskilliga mail i samband med att detta skett. Vi har även tagit upp det vid föräldramötet. Trots detta så har det inte blivit någon större förbättring och vi ser därför denna åtgärd som enda möjliga utväg.