Kallelser till Träningar
2020-01-30 08:48

I de fall vi skickar kallelse till en träning ser vi gärna att Du lägger ngn sekund på att tacka "Ja"/"Nej". Ditt svar är inte bindande på något sätt utan gå på ”magkänslan” ifall du tror att barnet kommer. Det ger oss tränare en bra indikation om hur många som har för ”ambition” att komma. Om du vet att du inte kan – svara hellre NEJ än att strunta i att svara.

Ju fler som svarat "Ja"/"Nej" – desto lättare blir det att planera och lägga upp en bra träning.

• Är det exempelvis många barn och få ledare så lämpar sig vissa övningar bättre än andra.
  • Är det få barn och många ledare kan man dela upp gruppen på ett annat sätt och öva mer på enskilda detaljer.

Om vi 5 svarat ja och resterande 15 inte svarat alls, så är det fortfarande svårt att planera. Kommer 5 eller kommer 20?

Om ditt svar blev fel...

Om du har tackat "Ja" till en träning och sedan får förhinder, eller det omvända att du tackat "Nej", men sedan inser att du kan komma. Då behöver du inte göra någonting. Du behöver inte meddela någon och det är fritt fram att komma till träningen även om du svarat Nej i kallelsen

Om ditt barn anländer sent till träningen.

Vi vet att våra träningstider kan vara svåra att hinna till. Om det skulle hända att man kommer till träningen efter att den satt igång vill vi att ni hjälper till att fasa in barnet i träningen utan att det ”stör”.

• Sitter vi exempelvis ner i ringen och har den första samlingen, då kan ett inramlande barn störa väldigt mycket... Och om det då ramlar in 5 barn under en sådan samling, då pajar det ännu mer. Så – i dessa fall, då får man stå vid sidan och hålla kvar barnet tills dess att samlingen är klar eller att ngn ledare kommer och hämtar barnet och försiktigt ”smyger” in med det till samlingen.
  • Har vi redan satt igång med övningar och ditt barn kan dessa – då kan du skicka in barnet direkt
  • Är du osäker – håll kvar barnet vid sidan och vänta på att någon ledare kommer och hämtar ditt barn

Träningsnärvaro

Vi tar närvaro vid träningar och denna ligger till grund för ifall man blir kallad till match eller ej. Minst 50% träningsnärvaro leder till att man blir kallad till matcher.