Kallelse till Bemanning
2020-01-30 12:49

För att en ideéll förening ska fungera måste samtliga föräldrar ställa upp på de uppgifter och roller som dyker upp kring laget.

Om man har fått ett pass att bemanna i cafét eller att sälja lotter så måste man bemanna det. Simple as that.

Om tiden/dagen inte passar...

Självklart kan det finnas lägen då man är bortrest eller inte kan just den speciella tiden man fått. Då är man själv ansvarig för att hitta en ersättare. Bara för att vi har en bemanningsansvarig i laget innebär inte det att hen ska ringa runt till alla för att hitta ngn som kan ta en tid som du inte har möjlighet att ta. (Om du tycker denna ”regel” är konstig är du välkommen att ta över bemanningsansvaret och ändra på regeln)

Så – i korthet:

• Om du fått en tid och du har ngt annat bokat under den dagen à Försök att i första hand byta med ngn annan som har en annan tid under dagen som passar dig bättre.
  • Om du är bortrest, försök byta med ngn som inte blivit tillägnad ett pass.

När du lyckats byta. Meddela bemanningsansvarig om ändringen.

Om du har gjort allt i din makt för att försökt byta ditt pass men inte lyckats, meddela då bemanningsansvarig och förse hen med lista över vilka du försökt byta pass med så hon vet vilka som finns kvar att kolla med. Det här behöver självklart göras i så god tid som möjligt.

Om ditt barn blir sjukt

Om du är uppsatt på en tid att bemanna men ditt barn blir sjukt, då förväntas Du ändå ta ditt pass. (Om barnet är för sjukt för att spela fotboll men inte smittar kanske det ändå kan följa med?)

Anledningen till att det måste fungera så är för att om ngn förälder inte dyker upp – måste någon annan stackars förälder ta ett dubbelpass.

Om inte ngn annan förälder har möjlighet att ta detta dubbelpass så kan det självklart få dryga konsekvenser. Vi har alla sett att det kan bli enorma köer på Sollentuna femman i cafét eller grillen. Med en man kort så kan det bli kaos. Om ngn inte dyker upp drabbar det alltså inte bara de andra föräldrarna som får slita extra utan även alla besökande lag.

Om hela familjen är dödligt sjuka och verkligen inte kan dyka upp. Då ringer man bemanningsansvarig och meddelar detta i god tid. (... Men, det ska till en väldigt allvarlig sjukdom för att man exempelvis inte ska kunna stå parkeringsvakt i ngn timme)