Knatteskolan
Föreningens syfte med knatteskolan är att på ett lekfullt och roligt sätt ge barnen en introduktion till sporten.

Sommarfotbollskolan
Varje år inbjuder vi till Sommerfotbollskolan i augusti innan skolorna startar sin höst termin. Under 4 dagar spelas och tränas fotboll Skinnaråsens IP.

Sollentuna 5:an
Sedan våren 2005 har föreningarna i Sollentuna kommit överens om att låta sina yngsta spelare (8 och 9 år) under 8 helger spela 5:an, Alla matcher spelas i Sollentuna, Sollentuna FK arrangera 6 tillfällen och Rotebro IS FF 2 tillfällen. En fotbollsfest för familjerna.

Rotebroloppet
Föreningen Rotebro IS arrangerar varje år en löpartävling för barn, unga och vuxna och tävlingen arrangeras alltid den 1:a maj varje år. Tävlingsområdet är i Rotebro och en möjlighet för barn och vuxna att vara del av en härlig gemenskap i området.