Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P08
Vi är ett stort gäng energiska killar som tränar två gånger i veckan på Skinnaråsens IP. 

Vi behöver fler föräldrar som vill ta tränarroller regelbundet för att kunna ta emot nybörjare för tillfället. Har du spelat i lag tidigare kan vi eventuellt bereda plats tidigare, välkomna att komma och provträna med oss så tar vi det därifrån! Vi behöver framför allt nån kille till som vill stå i mål, så känner du att stolparna är de du gärna hänger med så kom ner!

Alla tränare och ledare håller i all planering, träning, matchande och andra aktiviteter ideellt, vi är inte arvoderade på något sätt. Det är vår fritid vi investerar i våra och era barn, och vi gör vårt bästa för att få vårt övriga familjeliv och arbeten att fungera ihop med engagemanget i laget. Vi vill med det att de vi engagerar oss i kommer i tid till träningar, har rätt utrustning och bra inställning. En hög träningsnärvaro är en förutsättning för utveckling och matchspel. Föräldrar till spelare i Rotebro P08 förväntas bidra till de föreningsgemensamma uppgifter som föreningen beslutar om; café tjänst, bingolottoförsäljning, och vad det nu kan vara.

Välkomna att börja spela fotboll med oss!

Tufsiga. Rufsiga. Omtumlade. Men aldrig ur balans!
2019-04-13 22:59
Alex, ledare i P11 engagerade sig storartat och elegabelt i en miniturnering vi ordnade åt Rotans Young Boys på IP idag. Han gjorde det så jäkla bra att han i bara farten ordnade en miniturnering åt P08 också! Omedvetet i och för sig, då meningen var att Bro IK skulle komma med sina P11:or, men kom med P08 istället, alltså P11 i ålder. Snurrigt som cirkus, men cirkus är kul och alla hjul snurrar även om vi sällan allihop samtidigt har alla hästar hemma. 

P08 som ändå hade matcher mot Bele och Kallhäll på IP ställde naturligtvis upp så våra P11:or slapp spela mot Bros P08:or. Även till glädje för Bro såklart, som efter någon timmes extra väntan ändå fick matcher i rätt åldersklass både mot oss i två svängar och mot Bele. Jämnt. Tufft. Tuffare. Lite småfult på något enstaka håll tyvärr. Ett kul återseende med Kallhäll på plats som avslutning! Killarna drar fyra grymma matcher ur hatten bara lite sådär, trots att vi varken hade spelare eller ledare för tillfället, och utan längre vila mellan matcherna än att de emellan trean och fyran hann trycka i sig en hamburgare. I olika konstellationer och bara någon enstaka avbytare. Imponerande! 

Häng i grabbar, påsklov och vila runt hörnet, ni är alltigenom fantastiska! 

Ledarna P08 gm Åsa
Kanonhelg i Söderhamn!
2019-04-07 18:47
Vi har planerat, fixat, grejat och trixat sedan i slutet av februari för att få ihop ett läger som passade oss alla, och i fredags var det äntligen dags att lasta in oss i bilar och åka iväg norrut till Söderhamn. Det är en copy paste, ett väl beprövat hemmasnickrat koncept, men som alla år med variation. I år var det matchernas helg, miniturneringar både lördag och söndag mot lokala lag.

Hotellvistelse med plask i plurret i källaren, bastubad, rundpingis, gymmande, och nattmacka. Och en fantastisk hotellfrukost båda morgnarna! Konstgräs i Dina-hallen, dubbla träningspass, fem matcher, fem raka vinster med otroligt fint passningsspel där hela laget fungerade som ett väloljat maskineri, motståndare som välkomnade fantastiskt med grill och kiosköppning, tennishall med värme och fotbollsträning i form av fotbollstennis i pausen. Bad på Aquaarena. Relax, ångbastu, bubbelpool, hopptorn (kärringen slapp fem-metershoppet i år), toalett och kana, köttbullar och makaroner från mormor Kerstin. Med extravaganta nyttigheter som körsbärstomater och paprika. Bowling och tacobuffe. Vi åt och åt och åt. Och alla var så glada att vi var tillbaka i år igen! 

Vilken resa! Vilket gäng! Vilket häng och vilken fantastisk uppvisning på fotbollsplanen! 48 gjorda mål på fem matcher. Alla dom 48 föregicks av i snitt 6 passningar. Matematik på hög nivå får illustrera killarnas spel, you do the maths. Hinner man så här mycket på så kort tid? Var vi verkligen bara borta en helg?

Grymt kul killar, tack för insatsen, tack till pappa Christer också som hängde med och alltid håller ordning på ledarstab och annat :).

Ses på veckans träningar, onsdagar och fredagar på Skinnaråsen, håll koll på kalendern!

Ledarna P08 gm Åsa
Hektisk helg
2019-03-26 22:52
Vi kör på. Från fullt upp ökade vi i helgen och spelade på lördagen tre matcher, 3*20 minuters speltid per match, på nya planmåtten för 2019 mot i tur och ordning Kungsholmen, Järfälla, och Bele. Sen fortsatte vi på söndagen av bara farten med två matcher till, 3*20 minuter här också, men på stor plan mot Håbo och SFK Helenelund. Och usch vad jämnt och spännande det var!

Om någon trodde vi gick hem och vilade där emellan så tror ni rätt. Vi la upp fötterna en kvart. Sedan var det dags att dra till Friends och heja fram Sverige mot Rumänien i EM-kvalet. De blågula måste ha inspirerats av våra blå-rödas insatser senaste tiden, även vårt landslag spelade riktigt bra emellanåt! Spänningen in i det sista var ungefär i klass med vår nagelbitare förra veckan mot AIK, och denna söndags drabbningar med Håbo och SFK Helenelund. 

Tack alla för en grym helg i solen och blåsten! Tack till motståndare för att ni kom, tack ni som dömde, tack ni som satte på kaffet, och framför allt tack till killarna för att de håller oss på tårna; ni är grymma!

Väl mött nästa helg!
Ledarna P08
AIK på återbesök - Phu!
2019-03-17 21:59
Inte alltid lätt det här med nivåer i idrott. Ibland önskar man att de liksom inte fanns, för det kräver enorm planering, synk med motstånd, och ställer sjuka krav på fingertoppskänsla för att det ska fungera. Å andra sidan behövs de för att alla ska kunna utvecklas, individuellt och som delar i lagpusslet. Men det ställer tveklöst störst krav på synken med motståndare, samma filosofi i vad nivåerna innebär behövs i båda lägren för att kallelser och sedermera faktisk speltid därefter ska bli bra och rättvist. Idag i returmatch mot AIK, kändes det inte helt rätt. Motståndet idag kändes mer ihopsnickrat efter utgången av förra matchen, än efter den nivå vi enats om för dagen. Det kändes lite mer på gränsen i närkampsspelet än vad vi hade förväntat oss. Med resultatet att vi hade svårt att få med alla i spelet och se till att varje enskild spelare fick den bollkontakt vi varje match eftersträvar.

Matchen var jämn och spännande, stundtals välspelad även om den blöta planen och bollen i det ihållande regnet gjorde det svårt att rulla snabbt och precist. Vi insåg tidigt att det var ett revanschsuget AIK, och vikten av hög press och mod att våga var en förutsättning för att inte hamna i knä på vår keeper. 

Vi tar ledningen i första tjugan, och vi har nog spelmässigt ett litet övertag. Andra tredjedelen blir det rörigt. Stor plan, hård matchning senaste veckorna, blötan och begränsat antal avbytare tog nog ut sin rätt. Vi har svårt att hålla positioner, vi breddar inte, och vi är lite överallt. AIK har stuvat om, och tydligt är att tre fyra av deras tyngre spelare får och tar ett stort ansvar. Det är rätt tufft, och vi får jaga boll en del, men vi står upp och krigar otroligt väl! AIK smäller in kvitteringen vansinnigt snyggt, sen ramlar ledningsmålet in av bara farten, och trots kampviljan är vi spelmässigt och då även målmässigt i underläge. Tredje och avslutande delen kliver vi på framåt igen och hittar tillbaka till vårt spel. Många fina kombinationer, trianglar, och korta följt av långa lyftningar. Spelet böljar fram och tillbaka, chanser för båda lagen, och till slut nätar vi välförtjänt och kvitteringen är ett faktum. Matchen slutar tio nervkittlande minuter senare, och ett rättvist oavgjort resultat till handlingarna.

Vi tar med oss styrkan i killarnas inställning, vilka jäkla pannben de har! När kroppen säger att orken är slut, säger huvudet annat. De kan gå på ångor länge, mot väldigt bra motstånd. Och målvaktsspelet. Tre perioder - tre olika målvakter. Utan målvaktshandskar! F. A. N. T. A. S. T. I. S. K. T! Att tänka på är tålamodet. Kantspelet är centralt i att komma framåt fort så vi måste ha tålamod att hålla kanterna även i stridens hetta. 

Tack för underhållningen killar! Ni är väl värda all framgång ni har! Väl mött på fredagsträningen, den blir lugn och ni bestämmer vad vi gör på den, så kom och häng även om skavanker i fötter, ben och höfter kan kännas jobbiga.

Rock on!

Enormt stolta Ledare P08Med en tår i ögat - det bästa ni gjort!
2019-03-09 20:47
Kort varsel. Sol. Snö. Blåst. Snöröjd Skinnarås, följt av snötäckt Skinnarås. Snöskottande ledare. Uppe i ottan en lördagmorgon. Utlån av plan-plätt till SFK och AIK under pågående snöröjning så de kunde spela sin match. AIK på besök. Och mitt i allt... det bästa vi har. Det bästa som finns. Ett P08 lag som utvecklats något enormt de senaste månaderna. Mot ett bra, bollskickligt, och passningssäkert AIK.Ryser fortfarande av det helt vansinnigt bra, skarpa, och precisa passningsspel de levererade i ett alldeles för högt tempo, på stor 7-mannaplan. Är fortfarande stum faktiskt. Och vilka avslut det spelet ledde fram till! Den bästa match ni gjort någonsin. Någonsin. Sträck på er, vi på sidan hade svårt att inte bli berörda. Alla med i spelet på planen. ALLA. Det är så de här killarna fungerar bäst; tillsammans. Vårt motto; vi gör varandra bra, vi vill varandra väl, genomsyrade hela matchen. En rad snygga spelmål, resulterade i en välförtjänt vinst, mot ett väldigt, väldigt duktigt AIK. Har på känn de kommer vara extra taggade i returen. Grym coachning av Roger och Leo. En tår i ögat. Otroligt stolt!

Det snöade inte lika mycket i Fotbollshallen ett par timmar senare. Tack och lov. Skyfflarna fick stå kvar på uppfarten när vi tog emot Sandra och härliga Djurgården. Liten plan, nya regler enligt Sanktan 2019. Som vanligt en schysst tillställning där DIF hade lite manfall och vi således (såklart) anpassade oss. Killarna gör en stabil insats, och avslutar dagens matchning med dagens andra vinst på lika många matcher. Fantastiskt. Finns inte något bättre ord att sammanfatta lördagens bravader, hatten av!

Ses på fredag killar, det är det jobbet ni lagt ner där senaste tiden som gett resultatet vi såg idag!

Ledarna P08
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 08/04 18:11 
Rotebro IS Fotbollsförening, 31/03 21:01 
Rotebro IS Fotbollsförening, 25/03 17:05 
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/03 13:10 
Rotebro IS Fotbollsförening, 13/03 10:06 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/02 15:27 
 
SPONSORER