Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P08
Vi är ett stort gäng energiska killar som tränar två gånger i veckan på Skinnaråsens IP. 

Vi behöver fler föräldrar som vill ta tränarroller regelbundet för att kunna ta emot nybörjare för tillfället. Har du spelat i lag tidigare kan vi eventuellt bereda plats tidigare, välkomna att komma och provträna med oss så tar vi det därifrån! Vi behöver framför allt nån kille till som vill stå i mål, så känner du att stolparna är de du gärna hänger med så kom ner!

Alla tränare och ledare håller i all planering, träning, matchande och andra aktiviteter ideellt, vi är inte arvoderade på något sätt. Det är vår fritid vi investerar i våra och era barn, och vi gör vårt bästa för att få vårt övriga familjeliv och arbeten att fungera ihop med engagemanget i laget. Vi vill med det att de vi engagerar oss i kommer i tid till träningar, har rätt utrustning och bra inställning. En hög träningsnärvaro är en förutsättning för utveckling och matchspel. Föräldrar till spelare i Rotebro P08 förväntas bidra till de föreningsgemensamma uppgifter som föreningen beslutar om; café tjänst, bingolottoförsäljning, och vad det nu kan vara.

Välkomna att börja spela fotboll med oss!

En fantastiskt välspelad och schysst match!
2019-01-26 20:12
Vi har haft en grymt kul vintersäsong hittills, trix och fix med allt från träningstider till matcher och kombination med the thing called jobb har gjort det till en intensiv och utvecklande period. Fredagsträningarna på halvplan, klockslaget innan killarna tappat orken för veckan, bra närvaro med fullt fokus och bra disciplin känns som om de tagit oss ett stort steg i rätt riktning. I de matcher vi spelat lördagkvällar har vi alltsom oftast sett ett mycket gott resultat spelmässigt. 

Ikväll spelade vi med Mälarhöjden, en enormt trevlig och schysst ny bekantskap. 2*25 minuters växelvis grymt bra fotboll bjöd båda lagen på! Roligt att se hur matchen tydligt svängde och spelet böljade fram och tillbaka. Första 10 minutrarna hade vi ett spelmässigt övertag, bara för att tappa det sista delen av första halvlek, och målmässigt har vi bara vår keeper att tacka för att vi klev av planen efter första halvlek med något måls ledning. Andra halvlek började som den första slutade, lite rörigt och vi glömde helt att bredda, och killarna hade svårt att hålla sina positioner, och då blir det svårt att få till det lugn som krävs för ett bra passningsspel. Tur som var fortsatte även vår målis i samma igenmurar-anda! Samtidigt spelade Mälarhöjden en härligt positiv och offensiv fotboll, där vi fick se några vindsnabba, sjukt tekniska spelare, trolla med bollen och leverera ett högklassigt passningsspel framåt. Det var så roligt, nästan som att se oss själva i spegeln! En bit in i andra fick vi ordning på pinalerna igen, kom tillbaka in i matchen och vi började känna igen våra killar. Vi började lägga ut på kanterna, vi spelade osjälviskt och fick med alla i spelet, vi började om när vi skulle och hjälpte varandra föredömligt. Timingen i allt fungerade, det var klapp-klapp-klapp spel antingen direkt eller med två touch. Det är tydligt (i alla fall från sidan) hur mycket enklare det är att spela (bra) fotboll när man håller positioner, per automatik gör man varandra bra då!

Det var under matchens sista del som den avgjordes, och tyvärr rann det iväg lite målmässigt trots den duktiga Mälarhöjden-keepern. Dock var matchen spelmässigt jämn, och härligt att se hur killarna i båda lagen klappade om varandra och bara spelade på. En domare hade inte behövts, men när han nu var där gjorde han ett gott jobb han också. 

Från kvällens match tar vi med oss tryggheten vi hittat i att våga hålla i bollen även i pressade lägen, att spela hem, börja om, och använda vår målvakt som spelvändare från kant till kant. Oftast är vi rättvända nu i de lägena när vi tar emot boll, oerhört bra! Skotten satt där dom skulle, och avlossades varierat med den sista passningen, också väldigt bra! Att tänka på är breddandet, funkade sådär stundtals, likaså hemjobbet där mittfältare SKA förbi våra egna backar i det defensiva jobbet när spelet vänder mot oss. Idag stannade ni någon meter INNAN ni var framme hos back-polaren. Ni ska förbi! Med det sagt, kanske är det lite orättvist att vara lite kritisk, men har man sett grabbarna på fredagsträningarna så förstår man att kraven ökat och ribban nu ligger lite, lite högre...

Bra jobbat idag killar, vi tackar ödmjukast för underhållning och gemenskap! Tack också till Mälarhöjden, välkomna tillbaka, hoppas vi kan ses snart igen!

Väl mött på fredagens träning, kallelse kommer snart.... eller nu faktiskt!

Ledarna P08


God Jul från Tomtarna på loftet!
2018-12-17 00:05
Efter två matcher i Fotbollshallen, mot Lidingö och Mälarhöjden, pallrade vi oss iväg med killarna till Scandic Star och uppdukat ulbord. Det var ett trött men glatt gäng som röjde runt bland skinka, köttbullar och sill och vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans!

En hade ju trott att vi skulle sova lite nu, ungefär som att gå in i vinterdvala eller i ide, men nedröstade blev vi, så träning på fredag som vanligt planerades gårdagens avslutning till trots, och den träningen blev under kvällen idag utvecklad till match mot SFK Helenelund... Det blir som vanligt inte alltid som man tänkt, det blir väldigt ofta väldigt mycket bättre.

Så; vi ses på fredag, och till er som inte kommer önskar vi en fantastiskt härlig, vit och God Jul!

Ledarna P08
Värmande i kylan - DIF på besök
2018-11-25 19:45
Del av bilden ärligt stulen från FB.
En isande kall dag, och två inplanerade matcher mot ett av de trevligaste lag vi träffat på hittills stod på schemat. Djurgårdens IF stod för motståndet under årets två sista utomhusjobb, och det skulle bli jämnt, spännande och mycket, mycket välspelat! Den frostiga planen spelade oss alla några spratt, men emellanåt brann det ändå under skorna på killarna, och glöden i ögonen gick inte att ta miste på.

Första matchen hade vi lite oflyt, ett olyckligt mål i baken efter en Bambi på hal is, och sedan ett till där bolluslingen studsade alla vägar utom vår, och uppförsbacke med 0-2 att kämpa mot. Men som de krigade! Vi skapade några riktigt fina chanser, men lyckades inte trycka dit den, nån ribba stod i vägen när inte någon Djurgårdsspelare hann emellan. Vi hade flera klara chanser, killarna spelade jättebra; letade (rätt!) passningar och de gick allt som oftast fram. DIF lyckades måla en gång till (eller två?) i andra halvlek och vi förlorade med lite oförtjänt stora siffror, 0-3 (4?), spelet var jämnare än så även om DIF hade ett litet spelmässigt övertag och var lite starkare och komplettare på något sätt än vi var i den här matchen. Men väldigt, väldigt bra spelat killar!

Andra matchen föll det mesta på plats, och tillfälligheterna och marginalerna var på vår sida de här 2*25 minutrarna. Det var löpvilja, krigaranda, hemjobb, väggspel, och allt i ett. DIF var fantastiskt duktiga och spelade bra dom också, men det gick inte att stå emot trots att deras keeper gjorde ett par fantomräddningar. Vi smäller in tre fina mål, bra avslutade efter fina passningssekvenser och löjligt fina uppspel. På varje position, oavsett vem som hade den, togs jobbet fullt ut, och när det behövdes fanns alltid uppbackning av medspelare. Grymt! Match nummer två slutar i Rotans favör med 3-0, härligt!

Två jämna, bra matcher av två olika gäng. Mycket, mycket bra spelat, sträck på er och var stolta allihop!

Vi hoppas Djurgården med Sandra i spetsen kommer tillbaka och vill spela fler matcher, på varmare breddgrader i Fotbollshallen efter jul, kul att spela med er!

Vi ser hur det blir med tisdagsträningen, möjligt det blir för kallt framåt kvällen, ställer vi in mailar vi ut det måndag kväll så håll utkik i mailen. Hör ni inget är det träning som vanligt på Skinnaråsen på tisdag, och fotbollshallen på fredag (se separat kallelse).

Ledarna P08
Hej då från Alicante! Tack, ni är BÄST!
2018-11-03 20:35
Tack killar! Tack för all underhållning! Tack för allt slit! Tack för alla upp och nedgångar ni tar oss igenom, ibland med nära nog hjärtstopp och alltför hög puls för att det ska vara nyttigt! Tack för era smågnabb som visar att ni är underbara barn! Tack! På riktigt det största TACK som finns för att vi får vara med er på er utvecklingsresa! Vi är så löjligt stolta, man spricker nästan ibland, och ibland lider man med er och skäller för att ni banne mig inte gör er själva rättvisa! 

Ni kan bli hur bra som helst! Det är bara ni själva som sätter gränserna. Lita på att vi finns  med er i bakgrunden, men framför allt; fortsätt lita på er själva och varandra. Fortsätt göra varandra bra och vilja varandra väl. 

Tack till alla föräldrar också som gjorde resan till Alicante möjlig! 

Till allas glädje fick vi med oss Leo hem oskadd. Det ryktas om att mailen går varm med kontakterna han smattrade till sig där nere... Någon annans hjärna går nu på högvarv. Svårt att sitta still. När kan vi åka nästa gång? 

Tack!
Ledarna P08
Sista kvällen i Alicante!
2018-10-28 23:03
Några dagar inramade av stjärnglans. Vi har solat oss mer i ljuset av de strålande killarna och det bländande spel de stundtals visat upp än solen it self. För den har lyst med sin frånvaro idag. Har dock inte hindrat några havsbadare, men den ruggiga, kalla kvällen påminde oss efter kvällspasset på planen om att vi snart är tillbaka i verkligheten igen. Det ryktas om både kyla och snö hemma. Tur att vi kommer ha minnen av dagarna här nere som garanterat kommer hålla oss varma i vinter. En väldigt bra dag med bad, ett par träningspass och nu en härlig middag på fin resturang, utan slammer och slask, får runda av det här äventyret även om vi innan hemresan i morgon eftermiddag säkert plaskar i nåt vatten eller övar stegisättning i lobbyn. 

Materalväskan glömd i bakluckan på taxin. Eller Shahab var den verkligen glömd och vad innehöll den egentligen? Nån som sett Leo?
 
SPONSORER