SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Välkommen till Pojkar 09
P09 är ett breddlag som fokuserar på att ha roligt och att utvecklas inom fotbollen tillsammans.   
 
Vi är ca 20 spelare i truppen och välkomnar fortlöpande nya lagkamrater.
Kom gärna förbi och provträna med oss på Skinnaråsens IP, tisdagar kl. 18.30 - 20.00 eller på torsdagar kl. 18.30 - 20.00.  
 
Kontaktuppgifter till ledarna finns under Kontakt i menyn till vänster. 
 
Kontakta föreningens kansli om du vill bli medlem, kansli@risff.se
Målrik avslutningshelg i S:t Eriks- cupen
2020-09-27 17:07
Glada miner efter ännu en kul och fartfylld match på Skinnaråsens IP.

I helgen avslutades årets säsong av S;t Eriks- cupen. Det var IFK Vikjsö som stod för motståndet, borta under lördagen och hemma på Skinnaråsen under söndagen.  

Det blev två välspelade och målrika tillställningar där Rotebro var det klart bättre laget i bägge matcherna.

Om ett lag ligger under med fyra mål så får det laget enligt reglerna ta in en extra spelare. Det är toppen, för det brukar jämna ut matchbilden markant. Så även under helgens matcher. Men det stoppade inte Rotebro P09 som verkligen har lagt i en extra växel efter sommaren. Anfallen fortsatte med samma intensitet, även om det var en spelare till att spela sig förbi.  
 

Spelarna kämpar för varje boll och för varandra. Både på träningar och matcher är tempot genomgående på en högre nivå. Samtidigt har passningsspelet utvecklats ytterligare. Det ger resultat och det syns att de verkligen har kul på planen. Även om de oftast är bra trötta efteråt.
    

Alla spelare har utvecklats både tekniskt, mentalt och fysiskt. Samtidigt hittar de varandra ännu lättare och börjar verkligen agera som ett lag. Det är en härlig stämning i laget och det är riktigt roligt att följa deras utveckling som individer, fotbollsspelare och lag.

S:t Eriks- cupen är nu är slut för säsongen och det är långt till våren. Därför planerar vi för ytterligare några träningsmatcher under hösten, så att spelarna får fortsätta att utvecklas och ha roligt i matchtröjan.  

Hälsa och beröm spelarna för deras kämparinsatser och härliga inställning!


/ Tränarna

Imponerande laginsats på Kungsängens IP
2020-05-16 16:31
Trötta och stolta spelare som kämpat hårt på Kunsgängens IP.

Idag spelade P09 bortamatch i S.t Eriks- cupen mot Kungsängens IF. Redan under samlingen vid Rotebro Centrum började spelarna passa en fotboll mellan sig, så det märktes direkt att de var laddade inför matchen.


När domaren blåste igång matchen på Kungsängens IP satte motståndarna hög press direkt. De var snabba, ivriga och först på i princip varje boll. Det tog några minuter men sedan lyckades Rotebro formera laget, få stopp på den initiala pressen och jämna ut matchbilden. Halvvägs in i matchen var det dock Kungsängen som gjorde matchens första mål. Men spelarna lät sig inte nedslås. Tvärtom. De ökade tempot och bara ett par minuter senare kom kvitteringsmålet. Resten av halvleken blev en hård kamp om varje boll. Kungsängen spelade en schysst men fysisk fotboll och när det var dags för pausvila var det gäng trötta men glada spelare som gick mot sidlinjen.


Efter bra snack i pausen var det Rotebro som tog kommandot i den andra halvleken och efter bara några minuter kom ledningsmålet. Därefter blev det allt mer bollinnehav för Rotebro och spel på motståndarnas planhalva. Men motståndarna var riktigt duktiga och mer än en gång gjorde de målfarliga kontringar. Ett samspelat Rotebroförsvar lyckades dock hindra dem och innan halvleken var slut gjorde Rotebro ytterligare ett mål.    


Inför den tredje halvleken visste spelarna att de lyckats ändra matchbilden och att trots att motståndarna spelade bra, var snabba och hade flera individuellt riktigt skickliga spelare så var det Rotebro som presterat bäst som lag. Trötta, lite nervösa men fast bestämda om att fortsätta med det fina passningsspelet och verkligen kämpa för varje boll var det Rotebro som tog kommandot även i den tredje halvleken. Det gav utdelning och fem minuter in i halvleken kom ännu ett mål. Kungsängen reducerade dock kort därefter. Det gav dem ny energi och under några minuter radade de upp målchanser. Rotebro stod dock emot och kämpade sig verkligen till ytterligare ett mål framåt. Därefter hade Rotebro kontroll på matchen och lyckades ta sig igenom motståndarnas försvarslinje och göra ytterligare ett par välförtjänta mål innan domaren blåste av matchen och nöjda Rotebrospelare sträckte armarna i luften.


Det här var en av lagets absolut bästa matcher. Dessutom mot ett riktigt kvalificerat motstånd och i ett stundtals blåsigt, kyligt och regnigt väder. Sammantaget en riktigt imponerande laginsats. Tre spelare tog sig an målvaktsuppgiften, alla spelare kämpade matchen igenom, många långa löpningar både framåt och hemåt, mycket peppande ord till varandra på planen, ett fantastiskt fint passningsspel, många snygga avslut och en härlig stämning. 

 

Stort tack alla för en riktigt kul dag tillsammans med på fotbollsplanen!


/ Tränarna

Årets första hemmamatch för P09
2020-03-08 13:34
Nöjda spelare efter träningsmatch mot Runby IF.

Idag välkomnade vi Runby IF till Skinnaråsens IP för en träningsmatch!


Årets första hemmamatch blev en trevlig tillställning med många mål och en positiv anda.   


Det märktes att spelarna var sugna på matchspel och som oftast mot Runby IF blev det en förhållandevis jämn och välspelad match. Även om det idag var Rotebro som hade mest bollinnehav och gjorde flest mål.


Utöver fint passningsspel visade spelarna upp både kämparinstinkt och ett starkt försvarsspel. Vi fick också se flera tidiga avslut, vilket vi tränat på de senaste veckorna.


Flera av spelarna fick chans att prova att spela på för dem nya eller ovana positioner, vilket är lärorikt och utvecklande på många sätt.


Efter de första halvlekarna med bra tempo och många omställningar började orken ta ut sin rätt mot slutet av matchen. Då är det jobbigare att både springa och tänka vilket bl.a. medför att det blir lite rörigare, att positionerna tappas och passningar inte når fram samtidigt som det blir fler chanser för motståndarna. Nu är det i början på säsongen och flera har haft begränsat med fotbollsträningar under vintermånaderna, men att orka spela en hel match är något vi kommer jobba med under våren.


Idag var det en härlig inställning och det märktes att spelarna var fokuserade. Extra kul att se hur det pratas och peppas bland spelarna på planen.


Tack Runby, spelare, domare och publik för en trevlig förmiddag, nu är utomhussäsongen äntligen igång!  


/ Tränarna

BSK Open avslutade matchsäsongen
2019-10-20 18:03
Ett av två P09- lag efter intensiva matcher i BSK Open.

Lördagen 19 oktober arrangerades BSK Open på Bollstanäs IP. P09 ställde upp med två lag som i härligt höstväder spelade fyra matcher vardera.


Det blev en kul dag med spännande och välspelade matcher. En extra bonus var att alla matcher blev förhållandevis jämna, även om några av motståndarlagen var riktigt duktiga. Några av lagen var verkligen samspelta, snabba och med en fysisk spelstil. Men efter flera matcher var det Rotebro- spelarnas leenden som var störst.

      

Även om matcherna inte var särskilt långa är det krävande att inom loppet av några timmar ladda om, spela och bearbeta fyra olika matcher. Inte minst kan det vara en utmaning för spelarna att inse att bara för att det gick riktigt bra i förra matchen är det en helt ny match och nytt motstånd som väntar i nästa. Det medförde att det under några samlingar inte var något direkt fokus på kommande match, vilket som vanligt visade sig på planen. Dock lärorikt för alla att se att matcher med bara någon timmes mellanrum kan se helt olika ut och att det ofta handlar mycket om inställningen.


Oavsett motstånd och hur matchen utvecklar sig gäller det som alltid att fokusera på det som spelaren och laget själva kan påverka. Domaren, underlaget, bollen och andra bortförklaringar funkar inte. Även om det säkert kan vara skönt att ha något att skylla på där och då.


Det är mot bra motstånd som spelarna utvecklas mest, både som lag och individuellt. Sammantaget var det flera riktigt bra matcher och det är som alltid kul att se hur spelarna allt som oftast håller ihop, stöttar och peppar varandra. Det bjöds också på flera riktigt fina prestationer från alla positioner. På tal om positioner var det också flera som med gott resultat tog för sig i positioner de inte spelat på så ofta innan.   


Tack alla som var med och bidrog till en kul fotbollslördag för P09 och tack Bollstanäs SK för en trevlig och välarrangerad fotbollscup!


I nuläget är det inga fler matcher inplanerade det här året. Tillsvidare fortsätter vi dock att träna som vanligt på måndagar och torsdagar. Framåt vintern kommer vi möjlighet till en träningstimme per vecka i Sollentuna fotbollshall.


/ Tränarna  

Kul och målrikt på Fotbollens dag
2019-10-12 21:11
P09 efter matcher mot Runby och Viggbyholm.

Idag arrangerades Fotbollens dag på Skinnaråsens IP. Det blev en som alltid mycket välbesökt och bra dag där föreningens alla lag fick möjlighet att umgås och spela match.


P09 spelade två parallella matcher. Hälften av laget spelade mot Viggbyholms IK FF och den andra hälften mötte Runby IF.  Det blev två jämna och välspelade matcher med många fina insatser. Stundtals var det lite väl lugnt och avvaktande i bägge matcherna, men när Rotebro fick upp farten och igång passningsspelet var det inte mycket som kunde stoppa dem. Rotebro gjorde gott om mål och ett tar spelare tog chansen att göra sitt första matchmål i Rotebro- tröjan, kul!


Kul också att 23 av lagets i nuläget 26 aktiva spelare hade möjlighet att delta idag. Många spelare innebär många avbytare. Även om alla var spelsugna hanterade spelarna som numera alltid tiden vid sidlinjen bra. De passar på att återhämta sig och vet och förstår att det snart är deras tur att komma in på planen igen.

         

Efter matcherna bjöds alla lag på fika. Ett trevligt och mysigt sätt att avrunda tillsammans. Alltid lika härligt att höra spelarna prata och resonera kring matcherna och allt annat som händer i deras liv.


Tack alla som var med och bidrog till en lyckad dag i fotbollens tecken!


/ Tränarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 20/07 22:51 
Rotebro IS Fotbollsförening, 06/07 19:20 
Rotebro IS Fotbollsförening, 30/04 11:54 
Rotebro IS Fotbollsförening, 29/04 17:36 
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/04 17:14 
Rotebro IS Fotbollsförening, 01/04 13:40 
 
SPONSORER