Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Pojkar 09
P09 är ett breddlag som fokuserar på att ha roligt och att utvecklas inom fotbollen tillsammans.   

Vi  är ca 25 spelare och välkomnar fortlöpande nya lagkamrater. Kom gärna förbi och provträna med oss på torsdagar på Skinnaråsens IP kl. 17.00 - 18.30 eller på lördagar i Sollentuna Fotbollshall kl. 16.00 - 17.00.  

Kontaktuppgifter till ledarna finns under Kontakt i menyn till vänster. 

Kontakta föreningens kansli om du vill bli medlem, kansli@risff.se
BSK Open avslutade matchsäsongen
2019-10-20 18:03
Ett av två P09- lag efter intensiva matcher i BSK Open.

Lördagen 19 oktober arrangerades BSK Open på Bollstanäs IP. P09 ställde upp med två lag som i härligt höstväder spelade fyra matcher vardera.


Det blev en kul dag med spännande och välspelade matcher. En extra bonus var att alla matcher blev förhållandevis jämna, även om några av motståndarlagen var riktigt duktiga. Några av lagen var verkligen samspelta, snabba och med en fysisk spelstil. Men efter flera matcher var det Rotebro- spelarnas leenden som var störst.

      

Även om matcherna inte var särskilt långa är det krävande att inom loppet av några timmar ladda om, spela och bearbeta fyra olika matcher. Inte minst kan det vara en utmaning för spelarna att inse att bara för att det gick riktigt bra i förra matchen är det en helt ny match och nytt motstånd som väntar i nästa. Det medförde att det under några samlingar inte var något direkt fokus på kommande match, vilket som vanligt visade sig på planen. Dock lärorikt för alla att se att matcher med bara någon timmes mellanrum kan se helt olika ut och att det ofta handlar mycket om inställningen.


Oavsett motstånd och hur matchen utvecklar sig gäller det som alltid att fokusera på det som spelaren och laget själva kan påverka. Domaren, underlaget, bollen och andra bortförklaringar funkar inte. Även om det säkert kan vara skönt att ha något att skylla på där och då.


Det är mot bra motstånd som spelarna utvecklas mest, både som lag och individuellt. Sammantaget var det flera riktigt bra matcher och det är som alltid kul att se hur spelarna allt som oftast håller ihop, stöttar och peppar varandra. Det bjöds också på flera riktigt fina prestationer från alla positioner. På tal om positioner var det också flera som med gott resultat tog för sig i positioner de inte spelat på så ofta innan.   


Tack alla som var med och bidrog till en kul fotbollslördag för P09 och tack Bollstanäs SK för en trevlig och välarrangerad fotbollscup!


I nuläget är det inga fler matcher inplanerade det här året. Tillsvidare fortsätter vi dock att träna som vanligt på måndagar och torsdagar. Framåt vintern kommer vi möjlighet till en träningstimme per vecka i Sollentuna fotbollshall.


/ Tränarna  

Kul och målrikt på Fotbollens dag
2019-10-12 21:11
P09 efter matcher mot Runby och Viggbyholm.

Idag arrangerades Fotbollens dag på Skinnaråsens IP. Det blev en som alltid mycket välbesökt och bra dag där föreningens alla lag fick möjlighet att umgås och spela match.


P09 spelade två parallella matcher. Hälften av laget spelade mot Viggbyholms IK FF och den andra hälften mötte Runby IF.  Det blev två jämna och välspelade matcher med många fina insatser. Stundtals var det lite väl lugnt och avvaktande i bägge matcherna, men när Rotebro fick upp farten och igång passningsspelet var det inte mycket som kunde stoppa dem. Rotebro gjorde gott om mål och ett tar spelare tog chansen att göra sitt första matchmål i Rotebro- tröjan, kul!


Kul också att 23 av lagets i nuläget 26 aktiva spelare hade möjlighet att delta idag. Många spelare innebär många avbytare. Även om alla var spelsugna hanterade spelarna som numera alltid tiden vid sidlinjen bra. De passar på att återhämta sig och vet och förstår att det snart är deras tur att komma in på planen igen.

         

Efter matcherna bjöds alla lag på fika. Ett trevligt och mysigt sätt att avrunda tillsammans. Alltid lika härligt att höra spelarna prata och resonera kring matcherna och allt annat som händer i deras liv.


Tack alla som var med och bidrog till en lyckad dag i fotbollens tecken!


/ Tränarna

Derbykänslor på Bollstanäs IP
2019-09-28 21:43
Trötta och blöta men glada spelare efter matchen mot Bollstanäs SK.

I eftermiddags gästade Rotebro IS FF P09 ett regnigt Bollstanäs IP för seriens sista match i S:t Eriks- cupen. Redan på samlingen märktes det återigen att spelarna tycker att det är lite speciellt att möta Bollstanäs SK vars spelare många känner via t.ex. skola och fritidsaktiviteter.


Hemmalaget satte full fart från start och fick in ett ledningsmål redan i första matchminuten. Det fick Rotebro att vakna till och det dröjde inte många minuter innan det var kvitterat. Därefter var det motståndarna som hade det mesta av spelet, medan Rotebro ägnade sig åt att försvara och en och annan kontring. Tack vare bra försvars- och målvaktsspel lyckades motståndarna bara göra ytterligare ett mål.

    

I den andra halvleken var motståndarna det klart bättre laget och de gjorde flera mål. Rotebro blev passiva, lät motståndarna spela sitt spel och gick på deras finter. Mot lag som är snabba och springer på varje boll gäller det att våga tro, vara fokuserad och i rörelse. Det var dock riktigt nära framåt vid några tillfällen och Rotebro hade mycket väl kunnat göra något mål.


Det tredje halvleken blev jämnast. Rotebro fick igång sitt passningsspel och kämpade för varje boll. Nervositeten var borta, spelarna vågade pressa på ett helt annat sätt än tidigare och de tog för sig i närkamperna. Spelet böljade fram över planhalvorna och bägge lagen gjorde varsitt mål.


Det var ett riktigt bra motstånd idag, de var snabba, spelade fysiskt och var det bättre laget. Men det är sådana matcher som är lärorika. Rotebro stod dock upp bra och framförallt i den tredje halvleken spelade de riktigt bra. Trots tufft motstånd, regn och en och annan smäll var humöret och spelglädjen hela tiden på topp. Härligt!


/ Tränarna

Jämnt och bra mot IFK Vaxholm
2019-09-22 20:07
Glada och lite trötta P09- spelare efter en jämn och schysst match mot IFK Vaxholm.

Idag gästade IFK Vaxholm Skinnaråsens IP för att möta P09 i S:t Eriks- cupen.


Hela tolv Rotebrospelare deltog i dagens match med stor hemmapublik. Kul! Det märktes att alla var spelsugna och på samlingen var det var bra fokus från start.


Det blev en jämn match från start och motståndarna gjorde det första målen efter cirka fem minuters spel. Därefter blev det en period där Rotebro fick fart på passningsspelet, flyttade upp spelet och gjorde några mål. Mot slutet av halvleken pressade dock motståndarna på ordentligt och de lyckades göra ett par mål precis innan pausvilan.


I den andra halvleken höll Rotebro ett betydligt högre temo från start och var oftast först på bollen. Det resulterade bl.a. i ett mål redan i den första minuten. Det blev ytterligare ett par mål framåt samtidigt som bra försvarsspel bidrog till att det hölls tätt bakåt.


Till den tredje halvleken var det motståndarna som lagt i en högre växel. De pressade på bra och gjorde ett par tidiga mål. Matchens sista tio minuter blev riktigt jämna och det var verkligen kämparanda från bägge lagen som fick in varsitt mål.


Att vara många spelare till en match har sina för- och nackdelar. Bl.a. blir det ovanligt många minuter som avbytare. Men även om alla fullt förståeligt ville ha mycket speltid hanterade de tiden vid sidlinjen fint och tillbringade tiden med att heja på lagkamraterna. Väl på planen var det generellt högt tempo, bra målvaktsräddningar, fina passningar och härlig inställning. Många provade också på att spela på andra än de vanligaste positionerna.   


Tack spelare, publik och Stefan som hjälpte till att coacha för ännu en schysst och bra P09- match!

 

Imorgon börjar en ny fotbollsvecka och till helgen är det dags för säsongens sista matcher i S:t Eriks-cupen.

 

/ Tränarna

Målrikt på Danderydsvallen
2019-09-21 20:42
Glada och nöjda spelare efter bortamatchen mot Danderyds SK.

I strålande septemberväder gästade P09 i eftermiddag Danderydsvallen för en match mot Danderyds SK i S:t Eriks- cupen.


Det började jämt och lite trevande från bägge lagen innan motståndarna gjorde matchens första efter cirka fem minuters spel. Därefter fick Rotebro igång passningsspelet och flyttade upp positionerna, vilket resulterade i flera mål innan pausvilan.


I den andra halvleken blev det mest spel på motståndarnas planhalva och Rotebro öste in mål framåt. Efter ett tag tog motståndarna in ytterligare en spelare, helt i enlighet med regelboken och i syfte att jämna ut spelet. Det förändrade matchbilden något och motståndarna hade några välförtjänta målchanser. Rotebro var dock ett klart bättre lag idag gjorde ytterligare ett par mål.


Till den tredje halvleken instruerades spelarna att undvika långskott, hålla ihop lagdelarna och att träna ännu mer på passningsspelet hela vägen fram till mållinjen. De tog uppgiften på allvar och visade upp flera riktigt fina passningskombinationer. Motståndarna fortsatte dock att kämpa och tog tillvara på möjligheterna som en och annan missad passning innebar. Utöver ett par skott i stolparna gjorde de ett välförtjänt reduceringsmål och fick även chans till ännu ett på straff, men vår målvakt räddade! Spelglädjen och passningsspelet medförde att det var Rotebro som gjorde flest mål även i den här halvleken.


Sammantaget en schysst och väl genomförd match med bra prestationer både individuellt och som lag. Flera spelare ropade om att få byta och vila några minuter, ett gott tecken på att det kämpades ordentligt på plan.


Tack spelare, publik och Ingela som hjälpte till att coacha för en kul fotbollseftermiddag!


/ Tränarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 12/02 15:14 
Rotebro IS Fotbollsförening, 03/02 17:45 
Rotebro IS Fotbollsförening, 24/01 13:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/10 08:04 
Rotebro IS Fotbollsförening, 14/08 11:59 
 
SPONSORER