Välkommen!

Rotebro fotboll är en ideell förening som tränar och spelar match på vår fina anläggning Skinnaråsens IP, ledorden är utveckling, glädje och sammanhållning.  Vår vision är att engagera merparten av upptagningsområdets ungdomar och föräldrar i ett livslångt fotbollsintresse inom Rotebro IS FF.

Rotebro IS FF har lag i de flesta åldrar, är du intresserad att prova på är det bara att kontakta någon av ledarna i respektive lag.

Damlaget/damjuniorerna söker målvakt.

Intresserad, hör av dig till Annelie Sandgren annelie.sandgren@telia.com

Rotebro IS FF värdegrund

Bredd ger topp, alla ska få spela

Vill-gör-kan är klubbens spelarutvecklingsmodell

Respekt för ALLA vi möter inom fotbollen

Föreningen och spelarens intressen är överordnade de olika lagens idrottsliga framgångar och andra intressen

Klubben informerar om läget (2/4 -20)
2020-04-02 14:25

Hej!

Jag skulle ljuga om jag sa att jag blev överraskad över den senaste rekommendationen (2 april) från Folkhälsomyndigheten och Stockholms Fotbollsförbund (STFF), men den är inte desto mindre tråkig.

Alla tävlingsmatcher och cuper i alla åldrar är uppskjutna till och med den 12 april, detta på grund av coronaviruset (covid 19).

Alltså, ingen S:t Erikscupen för alla våra knatte- och ungdomslag tills vidare, och troligen ingen seriepremiär för dam- och herrlag.

Men - och det här är viktigt - FHM och Riksidrottsförbundet (RF) tillåter och till och med uppmuntrar fortsatt träning utomhus. Man anser även att träningsmatcher kan fortgå, och skriver så här:

“Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.”

Så här ser vi i Rotebro IS FF:s styrelse på läget:

• Alla som kommer på träningar & matcher är helt friska, vid minsta symptom, så stanna man hemma
  • Träningar fortsätter som vanligt utomhus
  • Vi tillåter träningsmatcher inom Rotebro FF där motståndare finns i närområdet (max 30 minuters enkelresa)
  • Håller oss under 50 personer totalt per 11-manna plan, publik sprids ut / begränsas. Vi förbehåller oss rätten att avisa publik vid behov
  • Dela inte vattenflaskor med varandra, ha med en egen vattenflaska
  • Kom ombytta, och använd inte omklädningsrummen

Jag kan känna att fotbollen sällan varit så viktig som den är nu.

Det är en orolig tid och det finns ett behov hos alla åldrar att få känna gemenskap och köra slut på sig under en fotbollsträning. Tänka på något annat än vardagen för en stund.

Vi kommer fortsätta att följa FHM:s och STFF:s rekommendationer, men så länge är detta styrelsens råd till våra spelare och ledare i RIS.

Ta hand om er!

Mvh,

Mathias Lühr

Ordförande RIS FF

Uppdatering angående StFF:s tävlingsverksamhet
2020-04-01 19:14
Hej

Här kommer en ändring av "Tidigare information från STff om att all tävlingsverksamhet skjuts upp med omedelbar verkan.."

Den uppdaterade informationen är följande

"

Efter dagens presskonferens och den rekommendation som Folkhälsomyndigheten då gav, valde StFF att ta direktkontakt med FHM för att diskutera vår verksamhet och hur vi har valt att bedriva den efter de beslut och rekommendationer som tidigare funnits. Efter en mycket bra dialog med FHM:s generaldirektör Johan Carlson som i samtalet ansåg att vår verksamhet kunde fortsätta att bedrivas, har nu även FHM publicerat nya förtydligande rekommendationer:

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning."

StFF kommer torsdag förmiddag 2 april, att uppdatera vårt beslut angående tävlingsverksamheten efter dessa nya förutsättningar och rekommendationer.

"

Uppdatering gällande covid-19
2020-03-26 13:00

Svenska Fotbollförbundet har publicerat en krisplan för den nationella fotbollen, där finns bl.a. att läsa hur varje enskild nationell serie behandlas. Förbundsstyrelsen har enats om rekommendationer till distrikten, som vägledning för den regionala och lokala tävlingsverksamheten. Tills vidare så innebär detta för oss inom Rotebro FF att vi kör på som vanligt och enligt tidigare rekommendationer och att planerna inför Sankt Eriks cupen och Sollentuna 5:an ligger kvar.

Vi fortsätter att bevaka Corona utvecklingen och meddelar så snart någon rekommendation ändras.

Styrelsen Rotebro Fotboll

Årsmötet skjuts upp till prel. 28 april
2020-03-14 19:27
Årsmötet skjuts upp
Med hänsyn till den extraordinära situation som råder till följd av coronavirus covid-19 och för att undvika smittspridning kommer vi att skjuta upp vårt årsmöte (tidigare planerat till måndag 16/3). Nytt preliminärt datum är 28 april klockan 19.00 på Skinnaråsen.
MVH
Styrelsen Rotebro Fotboll
Knatteskolan 2020
2020-03-11 18:17
Kom till oss och spela fotboll, lek och träffa en massa kompisar. Hos oss finns det plats för alla små lirare. I år väder vi oss till Flickor och Pojkar födda 2013 och 2014

Knattefotbollsskolans innehåll ska vara lekfullt men med fokus på bollen. Enkla lekar/övningar med så mycket boll som möjligt är målsättningen. Barnen ska stimuleras till att vilja ha bollen, och fortsätta leka fotboll även efter träningarna på sin fritid. Eftersom Knattefotbollsskolan är en prova-på-verksamhet för många av kräver vi inte några specifika materialinköp.

650:- per barn
Fotboll, Tröja och en vattenflaska till alla små lirare ingår i anmälningsavgiften.

Idrottsplats och dagar
Vi kommer att vara på Skinnaråsens IP (Konstgräs) och träna på söndagar kl.09:00 - 10:00, Det blir sammanlagt 12 knatteträningar (6 på våren och 6 på hösten)

Vår terminen: 3 maj, 10 maj, 17 maj, 24 maj, 31 maj,  14 juni

Höst terminen: 23 augusti, 6 september, 13 september, 20 september 27 september 4 oktober