Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Kul att äntligen få spela match!
2020-06-23 23:07
Soligt och varmt på Lidingö när vi fick göra utomhusmatchpremiär ...
I 30 graders värme gör vi så säsongspremiär, träningsmatch mot IFK Lidingö BK på Breviks IP. Det kändes lite konstigt och ovanligt att samlas för match, rutinerna var ringrostiga och lite coronaanpassade. Så fort domaren blåste igång matchen så försvann den ovana känslan. Vi märkte snart att våra motståndare stod för mycket rutin, dom också... Ganska tidigt i matchen får vi en straff mot oss efter en hands men den passerade över ribban. Vi gör det bra och står emot bra, Lidingö leder med 2-0 i halvlek och vinner tillslut med 6-1 och deras nyckelspelare nr 8 ligger bakom mycket. Elsa gör sitt första mål i Rotandräkten, kul att få ytterligare ett namn i målgörarlistan. Vi är nöjda med vårt spel och känner att det högre tempot och den höga kvaliteten på träningarna i vår givit resultat. Det ska bli roligt att få spela några fler matcher i höst.
/Annelie
Söndagsträningarna igång...
2020-05-17 20:24
Full fart på Skinnaråsen när "damerna" är igång
Coronatider och inga matcher på våren, då får vi göra det bästa av den situationen :)
Vi kör träning på söndagar istället och inga sura miner här inte... inte ens när ösregnet kom.
/Annelie (som då hunnit hem)

Första träningsmatchen avklarad
2020-02-20 19:00
Mycket spel mot vårt mål men det gav inte så mycket resultat ...
Sen tisdagskväll och det kändes konstigt att dra till match när sängen kändes närmare ...
Kungsängen stod för motståndet, ett trevligt lag att möta. Vi var beredda på att det skulle bli tufft då det var vår första match dessutom mot ett div. 4-lag som satsar lite mer än vad vi gör. Vi står upp bra och lyckas ta lite udden av deras framfart vilket resulterar i att det dröjer ett tag innan de tar ledningen. En ledning som inte blir större än 0-2. Vi reducerar genom ett snyggt samarbete mellan Lisa som slår en perfekt passning till Sofia som springer mer än hon egentligen orkade och lobbar snyggt i mål. Hela laget överträffar sig själva och samarbetet fungerar riktigt bra med tanke på att vi är så i början på säsongen. Det snackades en hel del om den "uteblivna" konditionsträningen men det sprangs en hel del trots det, kanske var det till vår fördel att halltiden tog slut ca 20 minuter innan full matchtid. Slutresultat 1-2.
Kul att vi är igång och det ser lovande ut, kanske behov av en eller annan konditionshöjande aktivitet ...
/Annelie

Damlaget och damjuniorerna i gemensam träningsmatch
2019-11-24 22:23
Söndagkväll och efter lite kringelikrokar så landade även våran bil vid fotbollstältet i Nacka, där vi skulle möta Saltsjö-Boo´s 03-or. Kvällens Rotanlag bestod av 7 spelare från damlaget och 7 spelare från damjuniorerna, kul att  påbörja samarbetet över laggränserna. Tjejerna gör en bra match, framförallt i början på andra halvlek efter att Henke och Angelo fått möjlighet att korrigera lite så att tjejerna kommer närmare i positionerna och därmed stoppade upp Saltsjö-Boo tjejerna som var vassa när de fick spelrum och därmed kom till vassa avslut. Saltsjö-Boo vinner matchen med 5-1 men det säger inte mer än att de var mer samspelta. Det ska bli spännande längre fram i vår när vi fått mer speltid tillsammans och se vad det kan resultera i.
/Annelie
Stockholms schysstaste lag!!!
2019-10-14 19:53
Rotans damlag är det enda laget med 0-poäng av alla lagen i alla serier
Stff har utsett "Årets Fair play-lag" i damer div 3-5 och herrar div 4-7 och nu är det bevisat, vi är tveklöst det schysstaste laget i Stockholm.
Jättekul att det går att spela tufft utan att vara ful och det har det här laget verkligen gjort. 
Grattis tjejer det här gjorde ni bra!

1 poäng = Gult kort
2 poäng = Lindrig utvisning (målchans)
3 poäng = gult kort + ytterligare gult kort = lindrig utvisning
3 poäng = Gult kort + i senare skede lindrig utvisning (målchans)
4 poäng = Grov utvisning
5 poäng = Gult kort + i senare skede Grov utvisning
 
SPONSORER