Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Damlaget och damjuniorerna i gemensam träningsmatch
2019-11-24 22:23
Söndagkväll och efter lite kringelikrokar så landade även våran bil vid fotbollstältet i Nacka, där vi skulle möta Saltsjö-Boo´s 03-or. Kvällens Rotanlag bestod av 7 spelare från damlaget och 7 spelare från damjuniorerna, kul att  påbörja samarbetet över laggränserna. Tjejerna gör en bra match, framförallt i början på andra halvlek efter att Henke och Angelo fått möjlighet att korrigera lite så att tjejerna kommer närmare i positionerna och därmed stoppade upp Saltsjö-Boo tjejerna som var vassa när de fick spelrum och därmed kom till vassa avslut. Saltsjö-Boo vinner matchen med 5-1 men det säger inte mer än att de var mer samspelta. Det ska bli spännande längre fram i vår när vi fått mer speltid tillsammans och se vad det kan resultera i.
/Annelie
Stockholms schysstaste lag!!!
2019-10-14 19:53
Rotans damlag är det enda laget med 0-poäng av alla lagen i alla serier
Stff har utsett "Årets Fair play-lag" i damer div 3-5 och herrar div 4-7 och nu är det bevisat, vi är tveklöst det schysstaste laget i Stockholm.
Jättekul att det går att spela tufft utan att vara ful och det har det här laget verkligen gjort. 
Grattis tjejer det här gjorde ni bra!

1 poäng = Gult kort
2 poäng = Lindrig utvisning (målchans)
3 poäng = gult kort + ytterligare gult kort = lindrig utvisning
3 poäng = Gult kort + i senare skede lindrig utvisning (målchans)
4 poäng = Grov utvisning
5 poäng = Gult kort + i senare skede Grov utvisning
Vi gör en bra match mot ett tufft motstånd
2019-10-13 19:57
Glad tvåmålsskytt, Juhani som gärna hejar på Rotans damlag, laget som idag inte lägger ner trots mycket tufft motstånd
En fantastisk oktoberdag, solen skiner och Skinnaråsen kantas av alla de färger. Vi möter Karlbergs BK i Victoria cup, det börjar bra med att Hilda vinner lottningen och sen tar Sara och Alice över och sätter varsin straff. Eftersom Karlberg spelat division 3 denna säsong och vi division 5 så börjar matchen med att Rotan får slå två straffar och båda sitter som sagt säkert. Det dröjer dock inte länge förrän Karlberg reducerar och även sedan kvitterar. Vi möter ett lag som är storleken större i alla delar men det stoppar inte våra tjejer från att köra på och göra det vi kan och är bra på, dvs kämpa och spela vårt spel utifrån dagens förutsättningar. Vi tar också ledningen igen och nu på matchtid, Hilda slår en frispark, skriker Alice och Alice hoppar upp och nickar bollen i mål. Det står 3-6 i halvtid och det går halva 2:a halvlek innan Karlberg börjar sitt målgörande igen, men det saknas inte tillfällen då Rotan sticker upp och utmanar. Matchen slutar tillslut 3-10, men jag är djupt imponerad av tjejerna som aldrig ger upp att spela sitt eget spel trots att vi möter ett snabbt och avslutssäkert lag med en lagkapten som dessutom var nivån bättre än sina lagspelare. Kul att se utvecklingen på spelarna i vårt lag och jag ser verkligen fram emot nästa säsong med alla dessa härliga tjejer.
/Annelie
Storvinst i sista seriematchen!
2019-09-29 20:58
Glada spelare och tränare efter kvällens storvinst :)
Vilken avslutning på säsongen, vinst i de tre sista matcherna och så roligt att se hur tjejerna mer och mer hittar rätt i det egna spelet. Säsongen har kantats av att Henke har fått fixa och trixa med många olika spelaruppsättningar och tjejerna har fått spelar runt på många olika platser, det är nog nästan bara Sara som fått spela på samma plats och det har hon gjort med den äran. Till dagens match mot Långholmen FC så kom vi utan att egentligen veta vilket lag som vi skulle möta, de ligger före oss i serien och skulle med en vinst kunna bli uppflyttningsklara. Vi kan idag ställa upp med ett lag där vi inte behöver göra särskilt stora omflyttningar på positioner. Vi möte ett lag som spelar med hög backlinje och det gör även vi i första halvlek, det gör att spelytan blir väldigt smal och gynnar snabba spelare och vi har idag den snabbaste. Jennie gör 0-1 tidigt och fyller sen på med 0-2 och 0-3 ligger hon och Kia bakom då ett stressat försvar blir sist på bollen. I halvlek bestäms det att vi ska sjunka med vår backlinje och det är helt rätt beslut, den smala spelyta som funnits i 1:a halvlek  som gav chansbollar och möjlighet till de stickare som Långholmen haft i 1:a halvlek försvinner. Vi dominerar därmed matchen och alla vill in och spela även om de är trötta (brukar inte alltid vara så tydligt...). Jennie gör ytterligare ett mål och Hattricken är ett faktum. Kia sätter 0-5 och det är bud på flera mål från flera av tjejerna. Slutresultatet 0-6 fixar Sara som kliver upp och helt säkert sätter straffen vi får efter en hands. Vilket härligt gäng och vilka härliga spelare vi har i det här laget. Nu laddar vi för Victoria Cup och sen är det bara att förädla det som vi påbörjat i år för att komma än starkare nästa säsong.
/Annelie
Vinst i sista hemmamatchen :)
2019-09-24 21:54
Henke lägger upp taktiken i halvlek
Allt är lite upp och ner, tisdag brukar betyda träning och vita kläder bortamatch men ikväll är det match och dessutom hemmamatch. Domaren för kvällen Nike Sjögerås visade sig vara den bästa domaren vi haft den här säsongen hon visade upp en högre nivå än vad vi är bortskämda med både före och under match, kul.
Vi börjar matchen med att nästan parkera på Sicklas planhalva men utan att bli riktigt farliga. I 33:e minuten får vi en frispark ganska långt ut på kanten som Hilda drar på mål och målvakten orkar inte hålla emot och det står 1-0. Vi på sidan undrar om det verkligen är mål för domaren blåser inte men vi får sen veta att det ska man inte göra nu. De glada minerna kom fram om än lite sent. 2-0 i 37:e minuten är en delikatess, Sofia skjuter på volley efter pass från sig själv och vänder sig sen om hemåt och är själv helt ovetande om att det blir mål men jublet kommer även på detta mål lite sent ... :). Sickla är farliga när de kommer på djupet mellan våra backar men blir ofta avblåsta för offside då vår backlinje höll hög linje. Sickla reducerar i 49:e minuten men det hjälper inte för Jennie pigg på kanten idag sätter slutresultatet i 59:e och Rotan vinner med 3-1.
Idag var det Alice som gjorde debut i matchdressen och rörde om i anfallet.
Nu laddar vi för söndagens fight mot Långholmen FC borta.
/Annelie
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 24/01 13:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/10 08:04 
Rotebro IS Fotbollsförening, 14/08 11:59 
Rotebro IS Fotbollsförening, 20/06 08:47 
Rotebro IS Fotbollsförening, 26/04 10:09 
 
SPONSORER