SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Nära i Victoria Cup...
2022-10-23 18:47
Sara sätter säkert straffen, många tuffa kamper blev det.

Victoria cups första omgång och vi möter Reymersholms IK som spelar i div 4. Det ger oss en straffs försprång och vi leder redan från start, snyggt Sara :).

Det visar sig tidigt i matchen att det är kamp och att vi inte tänker vika ner oss. Spelet går fram och tillbaka och en bit in i första halvlek kvitterar Reymers med ett långskott välplacerat precis under ribban. Tidigt in i andra halvlek tar Reymers ledningen på ett friläge, vi spelar bra men saknar kanske det där allra sista. Fajten på planen fortsätter och även fast vi blir lite tröttare så vägrar vi slå av på tempot. Inte heller när Reymers utökar sin ledning vid en hörna sackar vi ihop. Det tar inte lång tid förrän vi reducerar när Lisa slår en kalaspassning till Madde som snyggt sätter bollen i nät. Det här ger energi och våra motståndare blir mer stressade, vilket märks både på plan och bänk. Men deras rutin visar sig och de pressar på med farliga lägen, och alldeles på slutet gör Sara minst 3 fantomräddningar i rad. Matchen slutar 2-3, vilket tyvärr betyder att cupen för oss är färdigspelad.

Men! Vi ska vara stolta över det vi presterar idag på planen och som lag, nästa år så...

Speciellt tack till våra super08:or Malva och Novalie som helt klart förstärker laget.

Tack alla tjejer för denna säsong, mycket bra fotboll, utveckling, härlig stämning och framförallt spänning. 

Henke och jag längtar redan efter att se vad vi kan åstadkomma nästa år.

/Annelie

Vinst i blöt träningsmatch
2022-10-16 18:54
Vattenpolo när åskregnet drog förbi, taggade tjejer!

Äntligen ska vi få spela match igen, inställt tre helger i rad och abstinensen var på topp.

Det gick knappt att köra upp till Skinnaråsen när jag lite sent var påväg till samlingen då regnet vräkte ner. Regnet upphörde och träningsmatchen mot Långholmen kunde starta. Vi hann precis få fullt lag då Jennie ankom minuten innan domaren blåste igång matchen (köer! trolien pga regnet) och när Lisa sen kom var vi dessutom hela en avbytare. Vi gör en mycket bra match, spelet fanns helt klart där och värt att poängtera är att flera spelare inte spelat tillsammans förut och många fick prova på nya platser. Regnet gör att planen blir mycket blötare, bollen går bitvis snabbare framåt men framförallt fastnar den i de pölar som bildas. Långholmen tar ledningen men inte långt efter gör vi rättvist 1-1 då Hilda skjuter ett långskott i nättaket och strax därefter får vi en straff som Sara sätter. Vi har stora delar av spelet men Långholmen har en mycket snabb och bollsäker forward som de spelar mycket bollar på och de gör både 2-2 och 2-3 innan halvtid. Vi tränger ihop oss i båset i paus då åskregnet drar igång igen. Det blir en blöt 2:a halvlek som domaren och spelarna på planen bestämmer sig för att korta ned till 35 minuter. Detta som följd av att bollen slutat rulla, vattenpölarna var fler och större än gräsytorna och halkan ökat markant. Vi har många fina chanser, Lisa i stolpen, Hilda slår många fina hörnor, Ida S har några skott men tillslut så sätter Madde 3-3 och inte långt därefter Linda 4-3 precis innan slutsignal. Välkommen Clara Svahn i Rotandressen och Hilda som är hemma och gör gästspel. Skönt med match igen och inställningen hos tjejerna är så kul att få uppleva, det och den nya fina ledarjackan som håller bra i regnet lovar gott inför framtiden. 

Nu laddar vi för Victoria cup nästa helg 16.00 på Skinnaråsen.

/Annelie 

Oavgjort i rysare...
2022-09-18 22:23
Glad 2 målsskytt, Elin i tuff kamp med både större och äldre motståndare

Vi visste redan innan att det skulle bli en tuff fight mot Erikslund och det blev det men inte som man kan tro. Vi börjar matchen riktigt bra och spelar vårt spel men det ger inget resultat i form av mål. Det är först en bra bit in i 1:a halvlek då Sussi snyggt sätter 0-1 på frispark och varför inte göra det igen inte långt efter dvs det blir 0-2 och det känns riktigt skönt. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan. Om det är att vi slappnar av eller om det är Erikslund som vaknar till och börjar ta över vet jag inte men de gör 1-2 och får energi och vi tappar lite av tilltron till vår kapacitet och blir mer 2:a på bollen. Om första halvlek var vår så är drygt halva andra halvlek Erikslunds som då både kvitterar och tar ledningen. Det är dock härligt att se att tjejerna inte ger. Idag var det Nora som visade vägen under hela matchen med sitt direkta och snabba spel. Elin och Tove från 08-laget var en stor tillgång då de kliver in utan någon som helst respekt för de mer erfarna motståndarna. Det är kul att vår kvittering kommer till på ett fint uppspel där Lisa m.fl. spelar fram till Madde som klipper in 3-3, skjuta är något som vi bör göra oftare. Summan av kvällens match är att vi mötte lite olika motstånd i halvlekarna och klarade av att bemöta det olika, vi ska tro mer på vår förmåga och kapacitet. Tack också till Malva som spelade sin första match i Rotankläderna. Spännande in i det sista som vanligt :)

/Annelie

Fartfylld träningsmatch med 08-laget
2022-09-13 21:40
Spöklikt spel :)

Häftigt i dubbel bemärkelse när damlaget och 08-laget körde match med mixade lag.

Tisdagens ösregn hade lugnat sig och bara dimman var kvar och blev en extra inramning till matchen. Mycket energi, glädje, bra spel och tuffa fighter kan nog beskriva det vi fick uppleva. Det var mer snack än det brukar vara och det kanske beror på att alla inte känner varandra och därför informerar mer än vanligt. Matchen slutar 1-1 och det var ett rättvist resultat. Ett mycket bra initiativ av lagens tränare som nog gärna får upprepas fler gånger.

/Annelie

Oavgjort i en halvtråkig match
2022-09-04 19:10
Kul att se Nicki tillbaka i Rotandressen :-)

Viksjö borta och bortastället på, tror inte att matchstället gör så stor skillnad men tanken föresvävade mig idag då vi hittills har spelat så mycket bättre i det blåa.

Matchbilden var lite som det brukar bli mot Viksjö, mycket tjongande och inkast, lite stressigt och chansartat. Vi hade dock de vassaste chanserna, däribland Maddes skott i undersidan ribban tidigt i matchen efter riktigt snyggt framspel. I slutet på matchen, efter en fin slagen frispark strax innanför hörnflaggan, hittade bollen nätet - något domaren tråkigt nog dömde bort för offside. Hela laget, både tjejer och tränare, enades om att Lisa var dagens förebild med grymt slit och bra inställning - snyggt jobbat! 

Det var mycket energi idag, men den kom ut på fel ställen, vi hade för bråttom i situationerna och matchen konstaterades halvdan av oss alla. Vi tar med oss en poäng och laddar för nästa match. 

/Annelie

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/11 17:55 
Rotebro IS Fotbollsförening, 17/11 15:44 
Rotebro IS Fotbollsförening, 11/11 16:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 08/10 15:09 
Rotebro IS Fotbollsförening, 07/10 14:27 
Rotebro IS Fotbollsförening, 20/07 22:51 
 
SPONSORER