Anmäl er till Knatteskolan 2023 här →
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Vilken insats och självklar vinst även om siffrorna säger annat
2023-09-16 17:23
Coach för dagen undrar vad som händer... två målvakter i utespelarkläder... men tur att A-K vilar låret i målet

Henke har kämpat hela veckan för att få till en 11:a och fick till en 11,5:a. Tack Clara för att du ställde upp, kunde byta matchställ mot festkläder efter en halvlek och drog på bröllop. Henke som också jobbade missade årets kämparinsats från laget som är bäst när det gäller. Lite snabba rokader innan start, Sara som kommit hem från västkusten för att spela (dock lite skadad i händerna) fick vara utespelare och det var bra då A-Ks framsida lår inte passade för utespel så målvaktssysslan fick bli hennes. Femtonspel med nästan mindre än 11 spelare verkar vara Rotans bästa gren. Utmaningarna för coachandet när Henkes instruktioner inte riktigt kunde följas gjorde att min nervositet inte fick utrymme, men det här laget coachar sig så bra själva. Tjejerna hjälps åt och finns gång på gång där för varandra, men nu till matchen :)

Redan från start så visar vi att vi vill och ska vinna, vi tar ledningen genom Madde en bit in i 1:a halvlek efter fint spel mellan lagdelarna. Det saknades inte chanser och både ribba och stolpe stoppade för fler mål. Sommarvarmt så här i september men tjejerna kämpade i hettan, fyllde på med vatten när tillfälle gavs och sprang glatt vidare. Madde utökade till 0-2 i andra halvlek, även denna gång efter fint spel från flera lagkompisar. Rydbo reducerar till 1-2 men det är bara att köra vidare för vi känner att vi kan mer och ingen i laget lägger ner för att det är jobbigt och varmt. Vi utökar ledningen till 1-3 då Sara får näta återigen efter fint förspel från laget. Det är skönt då Rydbo får sitt 2:a mål godkänt efter en tydlig (tyckte vi på sidan) dubbeloffside. Efter en sån här kämparmatch där hela laget gör sitt allra bästa, spelar bra fotboll trots att de är mycket trötta vill jag verkligen hylla alla både för inställningen och insatsen. Vill ge några exempel från matchen, Madde som finns överallt och med sin teknik och kämparanda gör att vi orkar, Josina som idag vågar kliva fram och visa vad hon kan efter bra stöttning av bl.a. Sussi och sist och minst Rebecka som inte på något sätt låter det stoppa henne utan är överlägset tuffast i närkamperna... Men, det är LAGET som gör det!

Tack tjejer ni är bäst

Nästa match är jag bortrest, så lycka till :)

/Annelie

Inte den bästa fredagskvällen
2023-09-09 09:57

Fredagskväll och bortamatch mot FK Bromma blev ingen lyckad kombination. 

Vi startade matchen så som vi hade pratat om under genomgången. Håll boll på marken och rulla runt den med ett snabbt passningsspel. Detta medförde att den första kvarten tillhörde oss. Sedan följde tyvärr 20 minuter där Bromma tog över tack vare 3 snabba mål på fasta situationer. Slutet av första fick vi lite bättre grepp om spelet igen . I pausen pratade vi om att komma tillbaka i vårt spel på marken istället för att falla in i långa höga bollar på djup såsom Bromma spelar. Det gav resultat och vi höll 0-0 i andra fram till sista 15-20 då det tyvärr trillade in 3 mål till mycket beroende på bl.a huvudskada i moment före där domaren låter spelet fortsätta  i stället för att blåsa. (Hände även vid ett av målen i första)

En stor eloge till alla spelare som håller humöret uppe och ställer upp på för många i ovana positioner då det blev lite stressigt med skador under matchens gång. Nu blickar vi framåt mot träningen på tisdag och match på lördag med förhoppning att alla har hunnit återhämta sig tills dess.

Bra spel gav resultat till slut
2023-08-27 22:42
Clara S laddar, Vera ofta ensam på sin planhalva, hela laget var på tå idag!

Matchkväll på Östermalms IP och lediga parkeringsplatser stod för första motståndet - men efter att alla lyckats hitta parkering var vi mer än redo. Stockholmsatleterna i sin tur stod för nästa motstånd och bjöd på en kul match. Vi började direkt rulla boll och höll spelet på deras planhalva. Fint passningsspel ledde till flera chanser och tjejerna höll trycket uppe, men vi nådde inte helt igenom. Efter halvtidspaus fick försvaret och kvällens målvakt, Vera, jobba än mer. Stockholmsatleterna hade mest boll och det var deras tur att skapa lägen. Men, våra tjejer tog tag i spelet och började avancera igen. Ett mönsteranfall gav matchens första mål och ledning Rotan var ett faktum. Det startade med ett bra ingripande och snabbt utkast av Vera och bollen spelades riktigt fint mellan våra lagdelar, innan Clara S snyggt slog den i mål. Äntligen! 2-0 slogs in av Micha bara någon minut senare, och när hon sen satte även 3-0 var både matchresultatet och vinsten spikad.

Tack för en kul kväll i stan, vi plockar med oss samma goa känsla till Viksjövallen på onsdag.

/Annelie

Tung början på hösten
2023-08-20 22:09
Nya tröjorna invigda

Hösten började med regn, lite trevande med mycket vilja. Att börja matchhösten mot Erikslund, laget som det alltid blir tuffa matcher mot bidrog nog till att vi blev lite spända och fick inte till vårt eget spel. Vi fick också flytta runt lite på positionerna, men alla kliver in där de behöver och gör det bra, inget fel på inställningen och det är något som vi ledare verkligen uppskattar med det här laget. Det var som det brukar mot Erikslund, många hårda kamper och tufft spel helt enkelt. Det var som vanligt jämt men det som skilde denna match mot övriga mot Erikslund var att idag gjorde de målen och  var effektivare, medan våra något färre chanser blev mer stolpe ut eller som bland annat Lindas avslut som gick precis utanför stolpen. Tjejerna var lite frustrerade och kände att de inte kom in i spelet men bortsett från frånvaron av nätande, fanns det flera spelsekvenser som vi ska ta med oss framåt och lägga det andra bakom oss. Vi välkomnar idag A-K och Vera som gjorde debut i laget, välkomna!

Nya tag på söndag borta på Östermalms IP mot Stockholmsatleterna.

Nu är vi igång :)

/Annelie

Vi välkomnar våra nya målvakter
2023-08-08 21:51
A-K till vänster och Vera till höger

I dag drog höstsäsongen igång. Vi välkomnar både A-K och Vera till laget och konstaterar att vi är lyckligt lottade med 3 målvakter i träning i div 5.

Träning igen nästa tisdag och sedan första matchen på söndag 20/8. 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/9 17:00
Lör 16/9 13:00
2 - 3  
Fre 8/9 20:00
7 - 0  
Sön 27/8 20:00
0 - 3  
Sön 20/8 17:00
0 - 4  
Tor 15/6 19:30
0 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 19/09 09:42 
Rotebro IS Fotbollsförening, 18/09 08:47 
Rotebro IS Fotbollsförening, 01/09 10:10 
Rotebro IS Fotbollsförening, 29/08 17:33 
Rotebro IS Fotbollsförening, 27/08 07:39 
Rotebro IS Fotbollsförening, 24/08 12:31 
 
SPONSORER