Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550

Tisdag och träning :)
2021-04-27 21:05
Instruktioner innan träningen sätter igång...

Härligt att se så många taggade för att få träna trots att kvällen är kylig. Lätt att förstå när man kliver ut på Skinnaråsens nya fina konstrgräs.

Vi längtar bara tills pandemin låter matchandet starta.

Äntligen!
2021-02-23 22:07
Peppade tjejer som fick börja träna
Så kul att vi äntligen är igång med träningen, snabba ryck och det blev träning av redan denna vecka.

Vi kommer att fortsätta träna tisdagar 20.00-21.30 på Skinnaråsens nya konstgräs, så länge vädret tillåter och det ser det ju ut att göra :)

Hoppas att fler får möjlighet att komma redan nästa vecka.

Ledarna
Slut på 2020 års korta matchsäsong!
2020-09-28 18:08
Kul att se Sandra tillbaka på planen efter 2,5 års skadefrånvaro :)
Söndagens match hemma mot Hässelby slutar tyvärr med förlust, Henke hälsar dock att det finns flera "vinster" i gårdagens match. Vi har ett gäng tjejer som verkligen ställer upp så att det blir match och ger järnet. Vi tackar er alla men framförallt ni tjejer som kom till match inte helt återställda från skada och sjukdom, ni som tagit paus och till Isabelle från 06-laget som med mycket kort varsel kliver in i laget. Nu tar vi paus i oktober för att läka skador och ladda för inomhusträningarna som drar igång någon gång i november (separat information kommer om när).
Tack för allt engagemang denna konstiga säsong och vi laddar för nästa säsong då vi hoppas på att få spela betydligt fler matcher.

Henke och Annelie
Tråkig förlust med tunn trupp :(
2020-09-20 22:50
Vi kom taggade till match och det syntes direkt i början på då Rotantjejerna tog tag i spelet och började pressa. Lite oturligt bjöds Erikslund in i matchen då de tog ledningen genom ett slumpmål. Vi kvitterade lite senare återigen genom en väl slagen hörna som Elsa satte i mål. Planen i Erikslund är mycket liten och Erikslund spelar mycket på lyftningar till forwards att agera på. Vi faller tyvärr in i det spelet också och det blir mycket jagande istället för att spela bollen till varandra på marken. Erikslund visar sig vassa även de i hörnsituationer och gör 2 mål på just hörna. 4-1 gör de med ca 15 minuter kvar av matchen. Henke stuvar då om, vi går ner på 3 backar och det gör att vi spelar mer eget spel och kommer högre upp på planen, tyvärr saknar vi udden framåt. Resultatet ger inte rättvisa åt matchen, men det är svårt då vi idag endast har 11 spelare att tillgå och dessutom är inte alla helt skadefria. Synd att vi drabbades av förkylningar och att det inte var möjligt att få hjälp från övriga lag, annars hade resultatet säkert varit ett annat. Alla tjejer ska ha en eloge för att ni verkligen gav allt ni hade på planen idag.
Jag missar tyvärr sista matchen nästa helg så lycka till tjejer.
Tufft motstånd
2020-09-14 09:54
Lagkapten Hilda pratar ihop laget för dagen :)

Idag bestod inte manfallet bara av spelare utan även av Henke som insjuknade i sista stund, lite stressande för undertecknad som hastigt och lustigt blev coach. Tack till Sussi som avstod spel på plan för att vara hjälpande hand till "coachen" samt till tjejerna som tog stort ansvar på planen för att få till spelet. Det är ju inte bara att gå in och få flyt i spelet när vi inte är helt samspelade, men tjejerna gjorde ett bra jobb med att försöka få till spelet. Vi mötte dessutom IK Frej Täby FF ett lag som var synnerligen samspelade och de spelade ett snabbt, rörligt och tekniskt spel där alla tjejer höll en mycket hög nivå, det är nog det bästa laget vi mött på länge. Täby tog ledningen redan efter 10 minuter och de ledde med 6-0 efter första halvlek men även Täbytjejerna kände av det höga tempot och andra halvlek blev jämnare och matchen slutade 8-0. Rotantjejerna jobbade på och mycket av spelet gick ut på försvar och att hjälpa varandra, men några chanser skapades varav en borde ha varit inne. Sara i målet storspelade och fick verkligen visa vad hon är kapabel till. Tack till tjejerna från 04:a laget som verkligen förstärkte i dag och inte bara de på planen utan även till Emma som stöttade oss coacher.