Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550

Oavgjort i sista seriematchen
2021-09-30 22:06
Rotantjejerna i vitt

Tredje matchen på fem dagar, regnigt, mörkt och konstgräs, men vad gör det när kämpaglöden och energin inte verkar ta slut. Vi har dock haft fantastastisk hjälp av Caitlin och Novalie från 08-laget, som har energi som smittar av sig. Vi möter Viksjö, ett samspelat gäng som bjuder på bra motstånd och det blir en jämn match. Det är mållöst efter första halvlek det fanns lite chanser från båda håll men det var först i andra halvlek som båda lagen fick sina mål. Rotan tog ledningen när Hilda slog en hörna direkt i mål och lite som matchen i helhet så kvitterade Viksjö också på en hörna när det var 10 minuter kvar. Slutspelat i en jämn serie där alla lag kunde vinna eller förlora mot alla, det var mycket dagsform, tur och otur som ibland avgjort vilket slutresultatet skulle bli.

Tack tjejer för den här korta säsongen och vi hoppas på en hel säsong nästa år så att det blir dubbelt så spännande.

Idag vände det!
2021-09-28 21:58
Johannas sista match i Rotankläderna :( fast Mora ligger ju inte så långt bort

Taggade och revanschsugna tjejer dessutom en nykritad plan, då kan väl inget gå fel? Rotan kopplade greppet direkt och radade under första halvlek upp många chanser. Jennie gör en efterlängtade comeback på topp men vi fortsatte på söndagens inslagna väg, stolpe, ribba, mållinje... utan att bollen kom in i mål. Det tog ända till 41:a minuten innan 1-0 kom, ett trolleritrick av Sofia efter snyggt uppspel från Hilda och Linda. I andra halvlek fortsatte trycket mot Bromstens mål och Annika får tillskrivas 2-0 efter studsar både på målvakt och stolpe. 3-0 avslutas också av Sofia denna gång efter att Lisa och Linda spelat fram. Kul att se hur alla tjejer i laget verkligen jobbar för varandra, visar på samspel och fina spelkombinationer. Laget använde också Sara i målet effektivt som en extra utespelare för att på så sätt lugna ner och vända runt spelet. Vi vinner tillslut med 4-0 efter att Jennie får avsluta målgörandet. Vi tackar  Novalie från 08-laget som ställer upp med kort varsel och gör ytterligare ett bra inhopp i damlaget.

Nu laddar vi för säsongens sista seriematch som vi spelar redan på torsdag.

/Annelie

Inte mycket gick Rotans väg idag ...
2021-09-26 20:07
Damlaget har stor bredd och det blev idag tydligt med 35 år mellan äldsta och yngsta spelare.

Kvällens match på Skinnaråsen började bra, redan efter 4 minuter gör Johanna mål. Jag missade tyvärr det då mitt fokus var på att skriva en felanmälan till Sollentuna kommun som för tredje gången missat att krita planen m.m. Det var härlig känsla i laget som idag förstärktes med Caitlin och Novalie från 08-laget. Kallhäll kvitterar efter att domaren lät bli att blåsa i pipan som han satt i munnen då Johanna fälldes, missade in nästa läge en tydlig offside. Vårt spel fungerade inte idag, vi tappade 2:a och 3:dje bollarna och passningarna gick inte riktigt fram som tänkt. Tjejerna kämpade på och när det nu var en dag då bollen inte rullade vår väg så kryddade vi på med stolp och ribbträff, boll på mållinjen ... efter att vi lite bjudit Kallhäll på de två lägen som resulterade i 1-2 och 1-3. Vi tar nya tag på tisdagkväll och då hoppas vi på kritad plan och att bollen studsar vår väg.

En riktig laginsats ger 3 poäng
2021-09-05 21:04
11 glada tjejer och en tränare

Som vanligt har Henke det svettigt med laguttagningen/spelarinräkningen för in i det sista så kommer det återbud och avbytarbänken står tom (idag fanns det inte ens någon bänk på planen). Vi möter Erikslund som det brukar bli tajta matcher mot, två lag med mycket erfarenhet. Rotantjejerna gör idag en fantastisk laginsats och spelar bra även om orken säkert tröt på sina håll. Ida S fick en chockstart på sin återkomst till laget, ingen vila här inte. Mycket bra snack på planen där alla spelare verkligen hjälpte varandra, Sara styrde bra från sin målvaktsposition. En bit in i andra halvlek får vi först en hörna som Sussie slår snyggt in i straffområdet men vi lyckas inte få in den. En liten stund senare får vi ytterligare en hörna  och då finns Johanna där med huvudet och 0-1 är ett faktum. De sista 20 minuterna blir en nagelbitare för Henke och mig på kanten, helt onödigt för tjejerna fixar det. Bra spelat och dessutom med en god stämning i laget fast de fick slita hårt.

Tack för underhållningen!

/Annelie

Jämn match med ojämnt resultat
2021-08-29 19:21
Ida ägde på vänsterbacken

Tillslut kom våra motståndare ut ur omklädningsrummet så att matchen kunde blåsas igång. Det visade sig tidigt att det skulle bli en kamp på planden mellan två jämna lag med lite olika spelstil. Ganska tuffa närkamper både när bollen var i närheten och inte, helt ok om det bara är tufft spel men ibland lite mycket armar. I mitten på första halvlek gör Hässelby 0-1, kändes lite snopet då vi huserat mer på deras planhalva, men det är målen som räknas. Det blev lite meckigt för Henke när vi får 3 spelare med sträckning i lårets framsida med bara 2 avbytare... Tjejerna kämpar på och spelet är stundvis mycket kul att följa från sidan. Vi har tyvärr inte det sista vassa framför mål men fick ändå några chanser som kunde gått in med lite flax. Hässelby gör i slutet på andra halvlek även 0-2 på ett långskott som snyggt går in under ribban men det kändes inte helt rättvist i en match som mer andades oavgjort.

Men åter igen det är kul att se hur vårt spel utvecklas när vi får matcha och sköt nu om era sträckningar och skador så kör vi nästa helg igen.

/Annelie :)

Tor 30/9 19:00