SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550En riktig laginsats ger 3 poäng
2021-09-05 21:04
11 glada tjejer och en tränare

Som vanligt har Henke det svettigt med laguttagningen/spelarinräkningen för in i det sista så kommer det återbud och avbytarbänken står tom (idag fanns det inte ens någon bänk på planen). Vi möter Erikslund som det brukar bli tajta matcher mot, två lag med mycket erfarenhet. Rotantjejerna gör idag en fantastisk laginsats och spelar bra även om orken säkert tröt på sina håll. Ida S fick en chockstart på sin återkomst till laget, ingen vila här inte. Mycket bra snack på planen där alla spelare verkligen hjälpte varandra, Sara styrde bra från sin målvaktsposition. En bit in i andra halvlek får vi först en hörna som Sussie slår snyggt in i straffområdet men vi lyckas inte få in den. En liten stund senare får vi ytterligare en hörna  och då finns Johanna där med huvudet och 0-1 är ett faktum. De sista 20 minuterna blir en nagelbitare för Henke och mig på kanten, helt onödigt för tjejerna fixar det. Bra spelat och dessutom med en god stämning i laget fast de fick slita hårt.

Tack för underhållningen!

/Annelie

Jämn match med ojämnt resultat
2021-08-29 19:21
Ida ägde på vänsterbacken

Tillslut kom våra motståndare ut ur omklädningsrummet så att matchen kunde blåsas igång. Det visade sig tidigt att det skulle bli en kamp på planden mellan två jämna lag med lite olika spelstil. Ganska tuffa närkamper både när bollen var i närheten och inte, helt ok om det bara är tufft spel men ibland lite mycket armar. I mitten på första halvlek gör Hässelby 0-1, kändes lite snopet då vi huserat mer på deras planhalva, men det är målen som räknas. Det blev lite meckigt för Henke när vi får 3 spelare med sträckning i lårets framsida med bara 2 avbytare... Tjejerna kämpar på och spelet är stundvis mycket kul att följa från sidan. Vi har tyvärr inte det sista vassa framför mål men fick ändå några chanser som kunde gått in med lite flax. Hässelby gör i slutet på andra halvlek även 0-2 på ett långskott som snyggt går in under ribban men det kändes inte helt rättvist i en match som mer andades oavgjort.

Men åter igen det är kul att se hur vårt spel utvecklas när vi får matcha och sköt nu om era sträckningar och skador så kör vi nästa helg igen.

/Annelie :)

Oavgjort men vi var värda vinsten ...
2021-08-22 19:17
Laddade tjejer - äntligen seriematch!

Så kul med match igen, ett laddat gäng kom till Stocksund för bortamatch med hela 2 avbytare. Vi möter ett lag med unga tjejer som precis lämnat juniorserien för seniorserien, ung och snabb möter äldre och erfarenhet. Det var ett nöje att från sidan se hur Rotantjejerna spelar, hela laget hjälper varandra och de spelar runt. En extra eloge till backlinjen med Amanda, Sussi, Rebecka och Johanna K som gör ett fantastiskt bra jobb. Lisa gör vårt mål i slutet av första halvlek och det känns rättvist även om matchen känns jämn. I andra halvlek försöker Stocksund att vänta lite med att slå sina långbollar för att komma förbi, det lyckas inte helt. Många trötta ben i båda lagen och gör att chanserna ökar, vi har snudd på flera mål men det är antingen precis utanför eller i stolpen. Stocksund är kanske lite piggare än oss i slutet och får många hörnor men resultatlösa. Kvitteringen kommer olyckligt i 88-minuten, känns lite surt men vi är glada för 1 poäng och ett bra spel. Alla tjejerna i laget gjorde sitt  bästa och lite till, det är laganda det :).

Ser fram emot nästa helg då vi möter Hässelby hemma på Skinnaråsen 17.00.

/Annelie

Bra spelad match...
2021-06-18 21:45
Damlaget tackar Juhani för allt stöd till Rotans tjejer under alla år :)

Fredagkväll på Skinnaråsen i solsken, sista matchen i Viktoriacup gruppspelet och vi möter Vasalund, det laget som nu klart vann gruppen.

När matchen börjar står det fortfarande 0-0 efter att Rotans extrastraff inte resulterade i mål. Det blir en relativt jämn match mellan två lite olika lag. Vasalund ett lite yngre lag som är bollsäkra och samspelade, Rotan som har mycket erfarenhet och är tuffa i närkamperna men saknar matchspel innan dessa tre matcher. Vasalund tar ledningen i mitten på första halvlek. Sara och försvaret storspelar och ser till att de inte får näta igen förrän i sista minuten på andra halvlek då en riktig höjdare smiter in under ribban. Det är en riktigt bra match tjejerna gör ikväll och vi ser nu fram emot fler matcher i höst.

/Annelie

Spännande match som slutade oavgjort
2021-06-14 13:06
Rotan i sitt vita bortaställ i solen på Aspuddens IP

Grym match av tjejerna. 1:halvleken klockrent spel från vår sida. Startade med att Sara säkert satte straffen som vi får som div. 5-lag som möter ett div. 4-lag.  I andra började vi krokna och Kransen United började ta över men det dröjde till ca 10 min kvar innan de fick in kvitteringen 😥 Då hade vi bytt till 4 1 4 1 uppställning  med Sussi som stöd framför mittbackarna. 

Tyvärr fick vi återbud från Annika samt Mathilda R under dagen. Moa hade ett friläge i första där hon rullade bollen ca 1 dm utanför stolpen. Annars vill jag nog påstå att vi hade fler målchanser än våra motståndare. En juste välspelad match mellan 2 ganska så jämna lag.
/Henke

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 16/09 17:42 
Rotebro IS Fotbollsförening, 12/09 15:07 
Rotebro IS Fotbollsförening, 07/09 21:12 
Rotebro IS Fotbollsförening, 07/09 07:55 
Rotebro IS Fotbollsförening, 30/08 21:30 
Rotebro IS Fotbollsförening, 25/08 14:15 
 
SPONSORER