Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Rotebros damlag!
Vi är ett härligt gäng i blandade åldrar som tycker om att spela fotboll.

Om du är intresserad av att komma och provträna med oss hör av dig.

Annelie Sandgren, lagledare

annelie.sandgren@telia.com

tel 070-6811550Förlust efter tufft motstånd
2019-08-18 19:04
En av Rotans anfallsförsök och Angel får behandling av Lisa
Så var höstsäsongen igång!
Vi letar oss söder om stan för att möta Newroz FC på Bredängs BP.
Newroz är för oss ett helt okänt lag och vi blev snart varse om att de inte var några nykomlingar utan ett tufft motstånd, både fysiska och snabba. Vi får redan från start börja jaga och det dröjer en bra bit in i första halvlek innan vi lyckas lugna ner och kan spela lite eget spel. Newroz tar ledningen med både 1-0 och 2-0 i första halvlek. Vi lider lite av att vi måste flytta runt på olika positioner vilket gör att tjejerna inte riktigt hittar varandra och vårt spel. Det är dock inget fel på kämpa andan, den och att Sara gör flera riktigt högklassiga räddningar i målet gör att matchen slutar 3-0. 
Nu lämnar vi planen som vi alla trodde var utan omklädningsrum, dusch och toa enligt vad som gick att läsa på webben men faciliteterna fanns och vi blev glatt överraskade tills översvämningen startade i omklädningsrummet. Tråkigt också för Olofssons som extra drag i bilen på vägen hem efter att nån knackat rutan på dörren :(
Nog pratat om tråkigheter, tjejer vi tar med oss spelglöden och jobbar vidare på att få helheten på plats, match igen på fredag :)
/Annelie
Vinst i vårsäsongens sista match
2019-06-14 22:04
Laget för dagen, Ida gjordet äntligen, Minicaféet hade öppet
Solen skiner som vanligt på Skinnaråsens naturgräs när det är dags för dammatch, idag mot Solberga BK. Vi börjar redan från start med tryck mot deras mål och ganska tidigt i matchen blir det 1-0 på ett långskott från Hilda. Skönt att vi tar ledningen så att vi inte behöver bli stressade för det. Sen startar VM i missade chanser, vi spelar oss fram fint till lägen men stressar ibland iväg avslutet lite för fort, snett, ofokuserat eller så bara vill det sig inte. Ingen hänger dock med huvudet för det, utan tjejerna fortsätter att skapa chanser. Den snyggaste är Idas nästan perfekta cykelspark, det hade varit något att spräcka sin egen 0:a med. I slutet på 1:a halvlek kommer Saras första ingripande och hon fick göra en rejäl räddning på ett av de mycket få anfall från Solberga som nådde henne. Vi fortsätter att skapa chans på chans även i andra halvlek, många fina hörnor och framspel som inte kom på rätt sida stolparna eller rätt på Solbergas duktiga målvakt. Tillslut så kommer då Idas mål och Rotans 2-0 efter att hon m.fl. sparkar inte bara en gång på bollen innan den rullar över mållinjen. Nu lossnar det lite och Moa gör 3-0 på säkert 10:e försöket. 4-0 gör Ida på straff och Moa sätter 5-0 som blir slutresultatet. Solbergas målvakt går i backen efter en kollision med några Rotanspelare efter en frispark och fick bäras av planen med befarad hjärnskakning, tråkigt :(. Jag säger som jag sagt tidigare, vilket härlig gäng detta är och det ändrar sig inte även om laguppställningen skiljer sig åt mellan matcherna, många sköna tjejer som skapar en toppenstämning i laget och det ger resultat ända ut på planen. Tack idag också till Angel och Alice från 04:a laget som verkligen förstärkte oss.
Tråkigt att behöva vänta till i augusti innan det är match igen.
/Annelie
Förlust i spännande match på Skinnaråsen
2019-06-04 22:19
Laddade tjejer, Moa sätter straffen, tufft spel på planen
Vi tar emot Ursvik som ligger precis före i tabellen men de är det bästa laget vi mött hittills. Matchen börjar tyvärr som vanligt... Ursvik tar ledningen direkt på en väl slagen hörna och det visade sig att motståndarna var duktiga på huvudet. Det var ett samspelat och spelvändningsstarkt lag vi mötte och vi kan nog säga att de ägde första halvlek som slutade 1-3. Vi visade att vi inte heller är ofarliga när vi kliver in på deras planhalva bl.a. då Moa sätter vårt och hennes första mål efter ett starkt jobb av Hilda (som i andra halvlek sen agerade starkt på mittbackspositionen). Andra halvlek börjar tyvärr på samma sätt som första med ett mål i baken. Sen vänder spelbilden då Ursvik blir lite trötta, Rotantjejerna börjar pressa och ta för sig vilket sen leder till att Ursvik blir stressade. Vi gör 2-4 och får sen straff efter att Moa blivit fälld och helt plötsligt står det 3-4. Båda lagen har flera vassa lägen men det blir tyvärr Ursvik som sätter 3-5 i slutet, med lite flyt så hade det lika väl kunna slutat 4-4. Ursvik vann rättvist men Rotan stod upp och visade att vi kan kämpa och ge dem en match även om vi inte är lika samspelta ... än.
Alla tjejerna gör en bra match och det är skön stämning på bänken, riktigt roligt att få vara en del av detta härliga gäng.
/Annelie
KTH fortfarande obesegrade ...
2019-05-28 22:17
Vi var lite steget efter ...
Bortamatch mot KTH hemma på Skinnaråsen, lite förvirrande och det kändes inte som vi var hemma. KTH-tjejerna var lite snabbare till boll och till att stötta varandra i andra läget, i framförallt första halvlek. Vi var för tysta och hjälpte inte varandra ute på planen, det blev ju inte bättre av att vi bjöd dem på 1-0 målet, en för lös hempassning som stoppades upp i gräset och Sara hann inte riktigt utan rensade bollen som gick på motståndaren och studsade i mål. Efter att vi pratat i paus om att snacka mer, hjälpa varandra och vara mer bestämd i situationerna så kom vi in lite mer i matchen i andra halvlek. Partiskt eller inte så tyckte jag att domsluten föll lite väl lätt med hemmalaget dvs KTH, det blåstes frisparkar för saker som det inte blåstes för åt vårt håll. Både KTH och vi har lägen i ribban, stolpar och alldeles utanför utan att det blir mål. I slutet på matchen så måste Sara byta och Hilda ställer sig i mål. Tråkigt nog så gör KTH 2-0 efter en misstänkt offside där Hilda räddar i första läget, men bollen hamnar till slut i mål. KTH var idag det vassaste laget men mycket tack vare att vi gjorde dem bättre då vi hade svårt att lugna ner spelet och hålla bollen på marken. Det finns dock ljusglimtar i vårt spel och full avbytarbänk, det har vi inte alltid haft.
Träning imorgon och ny match nästa tisdag på Skinnaråsen men då är det hemmamatch på riktigt.
/Annelie
Storvinst med mersmak
2019-05-18 17:17
Sara tillbaka i mål och passar på att i halvlek berätta om vad hon ser kan förbättras
Massor av pollen i luften och många bollar i mål, så kan nog dagens match sammanfattas. Varmt och disigt på Kärrtorps IP och laget var lite lojt innan matchstart, om lugnet hade att göra med värmen eller det faktum att Sara var tillbaka i mål vet jag inte. Lugnet gick ganska snart över och idag började vi spela vårt spel från början, dvs rulla runt boll till varandra och det gav resultat ganska direkt. Vi ledde med 0-5 redan efter 20 minuter och 0-7 i halvlek. Kul idag var också att målgörandet delades på så många spelare (Moa, Jennie, Nicole, Lisa (vann nu sitt MAXmål), Jossan och Hilda). Jennie gjorde hela 6 mål och när hon inte hade bollen så var det dessutom nära för flera spelare till att näta. Spelet fram till målen var super och många av tjejerna var inblandade i framspel och returtagningar. Vi slappnar av lite och spelar BK Träsketspelarna rätt i famnen ibland och det resulterar i ett tröstmål för dem samt att Sara fick känna på bollen och göra några vassa ingrepp. Kul att se att vi kan föra en match och det ser riktigt bra ut när vi orkar göra jobbet och finnas där för varandra både framåt och bakåt. Hela 1-13 blev det tillslut :)
Ser fram emot nästa match.
/Annelie
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 14/08 11:59 
Rotebro IS Fotbollsförening, 20/06 08:47 
Rotebro IS Fotbollsförening, 26/04 10:09 
Rotebro IS Fotbollsförening, 08/04 18:11 
Rotebro IS Fotbollsförening, 25/03 17:05 
Rotebro IS Fotbollsförening, 21/03 13:10 
 
SPONSORER