Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kylig kväll på Skinnaråsen
2018-09-28 22:02
Kylig kväll på Skinnaråsen, slagsmål om filtarna...
Näst sista seriematchen för hösten men första "höstmatchen" slutade med frost. Tjejerna höll sig dock varma (ev. inte Jennie som nog fryser även på sommaren :)) då vi tog emot Enebyberg på Skinnaråsen. Vi får en oturlig start då Enebyberg får komma igenom lite lätt och Julia som var dagens inlåning från 04:orna räddar först men sen sätter de returen. Matchen slutar 0-5 och Julia kan inte klandras för målen då de snabba forwardsen hos gästerna kom i princip fria då de gjorde sina mål. Julia gör flera fina räddningar men fick frysa däremellan och fick ta på en extra tröja i halvlek. Vi spelar bra stundvis och får till bra spelkombinationer men det skiner igenom att  vi får rulla runt spelarna på många olika positioner vilket gör att kontinuiteten och tryggheten i att hitta varandra blir lidande. Vi lyckas inte göra mål på de chanser som vi skapar och det är synd för chanser har vi. Bra spelat idag tjejer, ta nu hand om alla onda fötter, knän och benhinnor så att ni är klara för fight nästa söndag igen. Jag är då bortrest men hoppas att få sms uppdateringar från bänken.
/Annelie
Oavgjort hade känts rättvist...
2018-09-23 20:18
Sista instruktionerna innan matchstart på Kungsängens fina anläggning
Solen sken och vi var i god tid på Kungsängens IP, bortastället med och det visar sig att vi kommit ihåg fel och hemmastället måste hämtas (Tack Peter för att du åkte fram och tillbaka och inte bara en gång, det var inte bara matchställ som behövde hämtas utan även spelare visade det sig). Hyffsat många spelare även om vi fått 3 bortfall samma dag, vilken tur att vi har 04:a-laget som tyvärr bara får ställa upp med en underårig spelare. Idag var det Angels tur och hon gör det superbra i sin damlagspremiär. Rätt kläder på plats, 20 minuter kvar till matchstart och bara ett frågetecken kvarstår, målvakt? Magda erbjuder sig att stå 1:a halvlek, gör det jättebra och fortsätter mellan stolparna även i andra halvlek TACK! Vad hände då på planen? Det blir en jämn match där vi tar ledningen efter att vår inte alls längsta spelare Rebecka gör 0-1 på hörna. Tyvärr så kvitterar Kungsängen nästan direkt. I början på andra halvlek gör Moa 1-2, Moa som är en av få spelare som verkligen kör ända in kaklet. Hon är nära fler gånger men blir tyvärr lite för ensam ibland. Kungsängen blir istället de som inte bara kvitterar utan även tar ledningen, de får sedan några mål extra då vi inte riktigt orkar hålla mitten och ger dem lite för stort utrymme. Dessutom får de det sista målet på övertid (domaren borde redan ha blåst av matchen).
Slutresultatet 5-2 speglar inte alls matchbilden utan oavgjort hade känts mer rättvist. Vi gör dock en bra match utifrån förutsättningarna.
/Annelie
Inte mycket att göra mot Vasastan...
2018-09-19 22:24
Stöd från 04-laget
När ska vi komma till match utan andan i halsen? Spelaråterbud in i det sista, det är dock toppen att vi får snabbt stöd från 04:a laget, som dessutom ikväll finns med på läktaren för att stötta "damerna". Mia kommer till match med 45 minuters varsel, Tack! och hon gör dessutom ett toppenjobb på planen. Vår vana trogen så har vi ingen målvakt och idag erbjuder sig Ida att ställa upp innan frågan ens ställs till laget om någon kan tänka sig att ta på orange tröja. Hilda känner av en ond fot och ställer sig i mål 2:a halvlek. Båda gör det bra och kan inte göra något åt de mål som Vasastan gör. Vasastan är ett mycket välspelande och ihopspelat lag, ett av de bättre i serien. De spelar runt våra spelare som mest får ägna sig åt att jaga och då är det svårt att få till något eget spel. Tjejerna från Vasastan håller också igång snacket mycket mer än Rotantjejerna vilket gör att vi inte heller ger varandra den hjälpen. Det står 0-3 efter första halvlek och vi håller emot ganska bra, orken tar slut lite i andra och vi släpper in 5 mål till varav ett är en ganska billig straff som Vasastan får. Nu slickar vi såren och laddar för söndagens match borta mot Kungsängen.
/Annelie
En förlust som kändes som en vinst...
2018-09-08 21:35
Full fart på spelet över hela plan idag
Och så var vi där igen, sjuka spelare ända in i sista stund och ingen målvakt men vi är ju vana. Lite på känn att vi behövde påfyllning till laget så frågade vi 04:a laget om påfyllning och det fick vi och vilken påfyllning sen. Linette och Alice kom och var lite nervösa, men bara utanför plan för väl inne i spelet kändes det som om de aldrig gjort annat än spelat i damlaget, TACK ni gjorde en toppeninsats. När vi ändå pratar om toppeninsats så kan vi bara säga Ida! som ombytt byter om, tar på sig målvaktskläderna och går ut och verkligen spelar målvakt. Första målet som Karlberg gör sker efter att Ida först gjort 2 räddningar och 3:e skottet blir ett för mycket. Karlberg är ju serieledare och visar att de kan spela runt och har ett vasst anfall men räknade inte med att Rotebro skulle sticka upp och visa att även vi kan spela. Fredrika och Jennie har fint samspel på kanten och får fint understöd av Annika, Linda, Elin, Lisa och Alice. Backlinjen bestående av Rebecka, Hilda, Malin och Linette gjorde ett fantastiskt jobb med att ta ner Karlbergs duktiga men bitvis instabila anfallare. Karlberg leder med 4-0 efter första halvlek och gör 2 mål till på slutet i den andra, vi hade också chanser bl.a. en boll i ribban men det ville sig inte riktigt. Andra halvlek var Rotans då vi fick dem att sluta spela sitt fina bolltrillande till att börja slå långbollar istället. Rotan gör en av sina bättre matcher idag trots att siffrorna säger något annat. Resultatet skiljer sig inte mycket från i våras (0-7 då) men matchbilden var en helt annan. Utifrån de förutsättningar som vi startade matchen så är det en positiv känsla jag bär med mig från dagens match. Inställningen, spelet och hur tjejerna spelar och hjälper varandra gör det spännande och se hur hösten fortsätter. Lycka till på fredag jag ska följa er i tankarna från fjällen och hoppas på en och annan sms-uppdatering.
/Annelie
Vinst i en upp och ner match
2018-09-04 22:52
Jessica vårt nya tillskott, målvakt dessutom :)
Kvällens match bjöd på det mesta, vi inleder målskyttet tidigt i matchen och det känns ju alltid bra. Rotantjejerna spelar bra, målen rullar in och det är snygga spelmål där hela laget bidrar ända från de bakre leden. Det fanns bud på flera mål men vi ledde med hela 5-0 i halvlek. Paus kan ibland vara förödande och ingen vet riktigt vad som hände på Rotans bänk för när andra halvlek inleds så bjuder vi in Tekniska Högskolan i matchen. Först ökar vi på till 6-0 för att sen sluta spela ihop som ett lag och Tekniska gör ganska raskt 3 mål, båda lagen gör sedan varsitt mål till och slutresultatet blir hela 7-4. En rättvis seger men i andra halvlek så spelar vi inte alls samma lagspel utan gör det svårt för varandra istället för att hjälpas åt och kämpa. Rotans mål görs av Moa och Tina med 3 mål vardera och Jennie gör ett. Vi får ta med oss spelet från 1:a halvlek och allt som vi gör rätt då. Vi får också hälsa Jessica välkommen till laget då hon idag står sin första match. Hon kan verkligen inte klandras för något av baklängesmålen, det känns bra att ha en "riktig" målvakt i målet och inte behöva att ställa en utespelare (de som ställt upp tidigare har alla gjort det bra men vi vill helst ha dem ute på planen). 
/Annelie
Trots allt en bra insats
2018-08-31 22:06
Tjejerna går ut på plan, tolv spelare och ingen målvakt. Den som hade mest skavanker fick äran att stå i mål, vilket för dagen var Nikki och hon gör det jättebra då regnet inte gjorde det lättare. Rotan kämpar och Stocksund trycker på men har svårt att komma igenom Rotans försvar. 0-2 efter en halvlek och det är Rotans förtjänst och Stocksund frustrerade med tanke på vårens resultat. Rotan var inte utan chanser, Vanessa var en hårsmån från att nicka in bollen i mål efter snyggt inlägg från Moa. Fredrika är också nära vi några tillfällen. Tjejerna ska vara nöjda med matchen trots att resultatet slutade 0-6 utifrån dagens förutsättningar med flera sjukdomsfall i sista stund och ingen målvakt.
/Annelie via whistleblowers
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 15/10 05:00 
Rotebro IS Fotbollsförening, 12/10 16:47 
Rotebro IS Fotbollsförening, 24/09 15:10 
Rotebro IS Fotbollsförening, 19/09 12:32 
Rotebro IS Fotbollsförening, 07/09 16:22 
Rotebro IS Fotbollsförening, 28/08 14:35 
 
SPONSORER