Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Rotebro IS FF P11
Detta är gänget som nyligen tog steget från knatteskola till lagbildning.

Rotebro IS FF är en ideell förening och i en sådan behöver alla föräldrar till spelare engagera sig. I P11 förväntas föräldrar frivilligt och glatt bemanna de funktioner som klubben kräver att varje lag i föreningen har. Dessa består av lagledare, tränare, kassör, lotteriansvarig och bemanningsansvarig.I dagsläget har vi en ledarstab av endast fem föräldrar, både med gedigna erfarenheter av olika roller inom idrottsverksamheter men även de som är helt nya i fotbollsvärlden men med ett stort engagemang. 

Alla ledare planerar och håller i träningar, roddar inför, under och efter matcher och cuper helt ideellt, ingen ledare är arvoderad på något sätt. Det är alltså vår fritid som vi investerar i laget. För att få vårt övriga familjeliv och arbeten att fungera ihop med engagemanget behövs förstärkning på alla funktioner, främst en lagledare och bemanningsansvarig. Ju fler vi blir desto mindre belastning på var och en av oss så tveka inte att höra av er så vi kan fortsätta med P11 laget.


Som föräldrar utan officiell ledarroll behöver alla stötta laget: 
  • Bistå tränare vid träningar med enklare sysslor som uppsättning/borttagning av koner och material. Samla in bollar. Hjälp till att bära in i förrådet efter avslutad träning.
  • Bemanna cafeteria m.m. vid lagets eller föreningens egna evenemang.
  • Allmänt hjälpa till när klubben behöver insatser, exempelvis administration kring lott- och Bingolottoaktiviteter.
  • Ta initiativ! Bidra med en lagaktivitet, en fika efter en cup, baka...

Välkomna att börja spela fotboll med oss!
Full fart framåt!
2019-04-01 23:32
De är många, de är lite överallt, och de sprider en sprudlande energi Rotans Young Boys. 

Vi har ju träningsmatchat lite på strötider efter nyår när vi lyckats knuffa bort ett par äldre årskullar från Fotbollshallen, Men det har varit relativt trångt och stressigt, vilket inte alltid är helt enkelt hanterat med så många, så små, stora lirare. Därför var 2,5 h ute i friska luften, på tre fjärdedels helplan en lyx idag. På fem planer spelades totalt 25 st 25-minutersmatcher, och så grymt kul det var! 

Tillsammans med våra gästande lag Knarrbacken, SFK Norrviken, Kallhäll, och Håbo hjälptes vi alla åt med domarpiporna, plankonandet, och målbursläpandet. Med P08 matchandes på den sista fjärdedelen fick vi hjälp med kaffeserveringen (tack!) så på ett nära nog soldränkt men isande kallt och blåsigt Skinnaråsen var stämningen och gemenskapen på topp! En hel del snygga mål, passningar, och målvaktsräddningar bjöds vi på, och den där glöden i alla killars ögon, både i våra grabbars och i motståndarlagens, gick inte att ta miste på... det här är bara början på allt kul vi kommer få uppleva ihop med de här killarna! 

Tack för underhållningen grabbar! Det här gör vi om! Snart!

Tack även till er föräldrar som hjälpte till idag på olika sätt, ni som coachade gjorde ett fantastiskt jobb! Tack till er som tog lottansvaret, nu hjälps vi alla åt att sälja och ser till att redovisa försäljningen i tid. 

På det temat; jag hoppas det är fler än jag som läst Alex andra utskick... 
- Laget behöver alltså som vi sa på avrundningen i cafet en lottansvarig. 
- Laget behöver också (akut) en bemanningsansvarig då Sollentuna5a ska anordnas på Skinnaråsen om inte alltför lång tid. 
- Och sist men inte minst behövs en lagledare. 
Går alldeles utmärkt att kombinera två av ovanstående roller, de är verkligen inte betungande när vi nu kommit igång ordentligt och mycket är väloljat.
Återkoppla till Alex är ni snälla så slipper vi tjata!

Träning utomhus nästa söndag, kalendern uppdaterad, väl mött då!

Ledarna P11
Kvällens mesta krigare - WOW!
2019-02-23 20:53
Efter ett par helger hängandes med Kallhäll, och flera jämna matcher med deras sportsliga och schyssta gäng, var det dags att träffa Håbo nu ikväll. 

Det blev lite manfall under den gångna natten och under dagen idag, jobbigt nära inpå avspark roddade vi ledare rätt frenetiskt för att lösa det. Vi trodde också vi lyckats, bara för att ett par timmar senare, på plats konstatera att förutom de sjukanmälda dök ytterligare ett par anmälda spelare inte upp, och där stod vi, trots två inlånade spelare från annan årskull med bara tio spelare. Vi hade alltså inga avbytare!... Skärpning hör ni! Har man anmält sig till match kommer man. Blir man sjuk så kontaktar man sina ledare.

I alla fall tog sig våra tio Rotan-killar an uppgiften föredömligt, taggade till tänderna kämpade båda femmorna fantastiskt väl! Emellanåt fick vi se briljanta passningssekvenser, och den härliga glädjen på planen hos alla killar, både Rotebros och Håbos, gick inte att ta miste på. Underbart att se hur alla hjälper varandra, och försöker få med alla i spelet. Killarna vill varandra väl, och gör varandra bra, grymt! Och med så få spelare blev det en blandad kompott på ena planen, och roligt att se hur väl det gänget direkt hittade varandra, på och utanför planen, trots att de inte spelade med sina vanliga skolkompisar. Det ska vi jobba på ännu mer när vi flyttar utomhus, och har en större yta att träna på.

Bra jobbat alla killar, vilka hjältar ni tio som spelade idag är! Ska bli jättekul att träffa Håbo igen nästa lördag, för fler jämna, schyssta och roliga matcher!

Väl mött på träningen i morgon!

Ledarna P11
Första vänskapsmatcherna - Glädjeyra!
2019-01-20 00:17
Rotans yngsta lag, P11, gjorde en strålande debut i matchsammanhang mot AIK och BSK i Sollentuna Fotbollshall för någon vecka sen!

Det var en stor kväll i våra yngsta lirares liv, Fotbollshallen ifrån minimänniskors synvinkel, dryga metern över marken, kan vara ganska överväldigande stor, och som en av dom uttryckte det: ”Det var läskigt först, allt var så stort, och så mycket publik. Jag gillade inte att det var så många där. Men sen såg jag mormor och morfar och er och då blev jag bara helt glad!”. Det är nog ungefär så det är med fotboll; läskigt och pirrigt, men mest av allt roligt, ofta allt på en gång. 

Det var ett rutinerat första motstånd vi hade på besök, så vi fick preppa killarna för uppgiften. Och som de tog den sig an! Imponerande krigaranda, de hjälpte varandra föredömligt, fantastiskt målvaktsspel, de letade (och hittade!) passningar som få, och nog såg vi ett gäng stjärnor födas den här kvällen! Inramad av stjärnglans, glädje, kamratskap, och godis (såklart!), är vi många som länge kommer minnas den här kvällen. Den kommer vi se tillbaka på om ett par år, småle åt, klia oss i huvudena och undra när de små stjärnorna blev stora... för det kommer de att bli, var så säkra.

Det ska bli enormt spännande och roligt att följa de här killarna framöver, ni som känner likadant; hojta till och häng med i ledarstaben så ni inte missar något! Det finns kul uppgifter för alla, fotbollskunniga eller inte, som kommer bidra till det här lagets framtida äventyr. Vem vill missa det liksom...

Väl mött på träningen i morgon, och glöm inte svara på kallelse som gått ut till nästa matchtillfälle mot Kallhäll. Svara gärna direkt, vänta inte till sista svarsdatum, så underlättar ni ledare-livet enormt!

Rock on!

Ledarna P11
Information från ledarmöte P11
2018-12-03 19:31

Hej,


Tack vare en storstilad insats av en knapp handfull föräldrar som ryckte in med kort varsel kunde vi ledare få till ett välbehövligt möte under söndagens träning. Tack för hjälpen!


Sammanfattningsvis var det ett väldigt bra och konstruktivt möte och ett viktigt steg för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra barn.


Här nedan kommer anteckningarna av vad vi diskuterade och beslutade om.


Kort presentation av de närvarande:


Jabier Mendoza - Pappa till Tobias och har spelat fotboll i hela sitt liv även professionellt. Vill gärna ta roll som tränare i laget


Emilie Liljegren - Mamma till Maximilian, har ingen fotbollserfarenhet men tränar mycket själv och har mycket kunskap om struktur för träning. Vill gärna hjälpa till som assisterande tränare.


Alexander Edén- Pappa till Melvin. Spelat fotboll i hela sitt liv och varit pojk-tränare i AIK i två år. Är även huvudtränare i RIS IBK P11. Vill gärna hjälpa till som assisterande tränare de gånger han är på plats (ca 50-60%)


Nicklas Rudehov - Pappa till Sixten. Har spelar fotboll i cirka 10 år. Tränar en del i olika konditionsidrotter och har med det erfarenhet av struktur i individuell träning och målsättning. Vill gärna hjälpa till som assisterande tränare de gånger han är på plats och tar just nu även en del administration i sportadmin, utskick, kallelser och liknande.


Francisco Leal - Pappa till Maxwell. Har spelat mycket fotboll och på olika nivåer, vill gärna ta roll som tränare i laget.


Saman Sheko - Erfarenhet från P08 hjälper till på träningar om vi beror hjälp.


Åsa Bergstedt - Mamma till Emil. Tränare/allt-i-allo i P08, och tränare/lagledare i P06. Har spelat fotboll på skaplig nivå när hon var yngre (i distriktslag förutom hennes dåvarande klubblag och varit med på flera elitflickläger). Kan med sin erfarenhet hjälpa till med det som behövs när vi ber om det.


Saknades på mötet men som tidigare uttryck intresse att ta en assisterande roll var Roger Östergren, pappa till Svante och tränare för herrlaget i RIS IBK. Finns även fler som visar intresse som vi får försöka fånga upp framöver då det kommer behövas.

 

På mötet bestämde vi dessa roller för laget:

Francisco - Huvudtränare

Jabier - Tränare

Alex - Ass tränare

Emilie - Ass tränare och Lagledare 

Nicklas - Ass tränare och Lagledare

Roger - Ass tränare

 

Saknade roller just nu

-Lotteriansvarig

-bemanningsansvarig

-Lagledare, om det behövs ytterligare stöd (tiden får utvisa)


Dessa roller får tillsvidare lösas vid behov med hjälp av i första hand föräldrar som inte tagit ledarroller.

 

Träningsstruktur

-Minst 4 ledare på träningen

-Vattenflaskor på ett ställe (samla vid bollarna) plats som kanske även kan användas som samling innan efter träning.

- Alla ledare får kallelse och ska svara kommer/kommer ej så snart som möjligt så huvudtränare/lagledare har koll på förutsättningarna för träningen. Saknas tränare kommer andra föräldrar uppmanas hjälpa till.

-I förväg bestämda övningar, och ex. dela upp i tre stationer och rotera.

-Huvudtränare bestämmer vilka övningar vi ska köra och testar dem några veckor.

-Visselpipa till tränare för att enklare samla ihop barnen och få deras uppmärksamhet.


  

Övrigt

-Ledarjackor ska skaffas till alla ledare, Åsa ber om det från Juhani

-Skaffa pipa till tränarna

-Se till att fotbollsreglerna används på träningarna vid exempelvis matchspel. Alla ledare ska känna till de nya reglerna och vi ska planera för att gå igenom dem med barnen.

-Varje barn ska röra bollen 400-500ggr under varje träning så fokus på övningar med lite väntan/köer och att ha med boll även under uppvärmning.

-Det finns presentkort som kan användas till exempelvis visselpipa och annat stöd för ledarna. Se över vad som saknas mer, koner eller andra hjälpmedel för träningarna

-Informera föräldrar/tränare att inte skrika skjuta/passa osv till barnen (för tränarna så klart beroende på övningens syfte) utan låta barnen själva bestämma vad de ska göra med bollen. Självklart ok att heja och pusha killarna.

-Sätta kulturen att det är laget som det handlar om och att passning eller räddning är lika viktigt och bra som att göra mål.


Slut anteckningar från mötet.


Vänliga hälsningar

Ledarna P11


11-orna trotsar snön
2018-11-01 12:00

Ett tappert gäng med killar och tjejer från P/F11 med respektive tränare körde på med träning som vanligt på Skinnaråsens IP även om denna söndagsmorgonen bjöd på iskalla vindar och snö som virvlade i vinden. Träningen rullade på i full fart på samma sätt som veckan innan och vädret till trots var det inga sura miner. Det känns ändå skönt att det var den sista ute träningen för säsongen då vi från och med vecka 46 kommer vi köra inomhus i Sollentuna Fotbollshall i Norrviken. Preliminärt är det söndagar klockan 9-10 som blir den nya träningstiden men det kan fortfarande komma att ske sista minuten ändringar.

 

Kommande söndag 4/11 (vecka 44) tar vi träningsfritt på grund av höstlov men vi planerar att träna den 11/11 (vecka 45) det är dock inte klart vart vi tränar ännu så mer information kommer lite senare.

 

Tills dess hoppas vi att ni får ett fortsatt fint höstlov och allhelgonahelg.

Vänliga hälsningar Ledarna P11

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 24/01 13:41 
Rotebro IS Fotbollsförening, 22/10 08:04 
Rotebro IS Fotbollsförening, 14/08 11:59 
Rotebro IS Fotbollsförening, 20/06 08:47 
Rotebro IS Fotbollsförening, 26/04 10:09 
 
SPONSORER