Flickor födda 2011 tränar:

Måndagar 17:30--18:30 på Skinnaråsens IP

Onsdagar 17:30--19:00 på konstgräsplanen vid Rotebrohallen

Kul om fler elvor vill börja träna med oss!

Kontaktinfo till lagledare Rosalee Hansen

rosalee.hansen@hotmail.com

Annorlunda Sollentuna5a
2020-05-16 20:47

Annorlunda tider vi upplever just nu vilket resulterar i annorlunda Sollentuna5a. Istället för sedvanlig cup så har vi fått möjlighet att spela matcher mot ett lag på samma tider som cupen skulle ägt rum.

Förra helgan hade vi 2 dagar av spel, både lördag och söndag på Edsbergsfältet. På lördagen fick vi möta Silverdal i 2 matcher med 2 lag och det märktes att vi hade tränat bra i vinter och senaste träningarna. De visade upp ett strålande spel och vi vann båda matcherna med många mål.

På söndagen så fick vi möta Helenelund 2 lag var och 4 matcher totalt. Det märktes att de hade spelat dagen innan och startade lite segt men spelade in sig mycket bra i de 2 sista matcherna. 4 mycket jämna matcher där vi vann 2 matcher var.

I dag lördag fick vi möta Vallen, ett lag som vi alltid spelar mycket jämt med och roliga matcher. Så blev det även denna gång - 2 lag var och 4 matcher spelade totalt. Vi började spelet lite trevande och tog lite längre tid att komma in i matcherna. Men sen fick vi se många fina mål med stenhårda skott från båda lagen. Märktes att vi hade tränat passningsspel på träningen i veckan  - många fina passningar mellan tjejerna. Vi behöver träna lite mer på mottagning och vända upp och ytterligare försvarsspel och försöka att tuffa på oss ännu mer.

Vi ledare är så stolta över alla duktiga tjejer.

John/Linda/Robert/Robel/Yassin

Vänskapsmatch mot Runby på Annandag Påsk!
2020-04-14 18:50
Som vi hade längtat efter att få spela match igen och i våra nya matchtröjor också.

Runby bjöd in oss till en vänskapsmatch på Runbyplanen i Upplands Väsby. Vi hade 2 lag var som mötte varandra i 2x15 minuters matcher. Det blev 4 roliga och varierade matcher på en mycket fin plan hos Runby.Vi lyckades göra flest mål i 3 av 4 matcher och alla tjejer var glada och nöjda när de åkte därifrån. Tjejerna bjöd på många fina mål, både genom bra skott och fint passninsgspel och Runby hade en spelare som stack ut i mängden som vi fick jobba hårt för att hålla undan. Vi bjöd även på mycket fint målvaktssepl. Ställa om spel och försvar har vi mycket att träna på och står på schemat för träningen på onsdag.

Trots allt som pågår runt om oss så hoppas vi att vi kan få fortsätta med träningar och matcher under bra förutsättningar.

Fotbollensdag!
2019-10-16 11:32
I lördags arrangerades Fotbollens Dag av klubben och en härlig dag fick vi trots regn.
Alla 19 tjejer var med så det gör det extra roligt och vi kunde ta en lagbild med alla.

Vi hade bjudit in Viby/Norrviken - så att det skulle kännas som riktigt derby. De kom med 2 lag och som i Sollentuna5an så blev det två mycket jämna matcher - Vi spelade 2x20 min.

Lag 1: En välspelad match med fina passningar och bra jobb hem av anfallarna. Mycket jämt mellan de 2 lagen, som också slutade med lika många gjorda mål.

Lag 2: Lika här en mycket jämn match som började med att motståndarna gjorde mål. Men vi jobbade oss in i matchen och kunde kvittera och sen ökade vi på med flera bra målchanser som vi tillslut började göra mål på - en riktig kämparinsats i regnet gjorde att vi lyckade göra några fler mål än motståndarna.

ETT STORT TACK till Viby/Norrviken som gästade oss.

Vi avslutade med gemensam fika som snabbt blev avbruten av klubbens arrangerade godisregn som tydligen var mer poppis...konstigt!

TACK TILL ALLA FINA SPELARE OCH FÖRÄLDRAR!

hälsar Ledarteamet
En kylig sista Sollentuan5a för denna säsong
2019-10-07 13:41
Vilken fin men kylig avslutning vi fick på Sollentuna5an igår. Vi ställde upp med 3 lag denna gång så att vi skulle maxa speltiden för alla. Vi startade upp morgonen med 2 fina matcher och det märktes att tjejerna var taggade och målen sprutade in. Sen fortsatte vi med flera jämna matcher och under de avslutande matcherna så tittade solen fram också och vi från sidan kunde njuta av spelet från tjejerna.
Vi vill framhäva det fina passningsspelet och hur de nya tjejerna i laget har gått framåt i utvecklingen. Vi tar med oss att vi måste öva mer på skott, vi hade otroligt många målchanser som vi kunde gjort mål men som vi inte fick till.
Stort tack till alla som kom och tittade och hejade på och trotsade kylan.

/Ledarteamet
Kämparinsatser på Sollentuna5an
2019-09-22 20:27
Återigen hade vi en fin Sollentuna5a på Edsbergsfältet. Vi ställde upp med 2 lag och med många nya tillskott i laget så hade vi flera avbytare än vanligt till varje lag.
Både lagen började lite knackigt i matcherna då vi hade lite svårt att hitta vår position på planen men slutade aldrig att kämpa vilket resulterade i att matcherna oftast slutade med mycket bra spel. Kämparglöden när man ligger under och vinner tillbaka matchen det den bästa känslan.
Det bjöds på många fina avslut och bra målvaktsinsatser. Lite mer träning på försvar och snabbare omställningar och hitta sin position i spelet kommer förmodligen vara fokus på kommande träningar.

Tack alla föräldrar som alltid kommer och tittar och hejar!