Anmäl er till Sommarfotbollsskolan 2024 här →
Rotebro IS Fotbollsförening
Vilken insats och självklar vinst även om siffrorna säger annat
2023-09-16 17:23
Coach för dagen undrar vad som händer... två målvakter i utespelarkläder... men tur att A-K vilar låret i målet

Henke har kämpat hela veckan för att få till en 11:a och fick till en 11,5:a. Tack Clara för att du ställde upp, kunde byta matchställ mot festkläder efter en halvlek och drog på bröllop. Henke som också jobbade missade årets kämparinsats från laget som är bäst när det gäller. Lite snabba rokader innan start, Sara som kommit hem från västkusten för att spela (dock lite skadad i händerna) fick vara utespelare och det var bra då A-Ks framsida lår inte passade för utespel så målvaktssysslan fick bli hennes. Femtonspel med nästan mindre än 11 spelare verkar vara Rotans bästa gren. Utmaningarna för coachandet när Henkes instruktioner inte riktigt kunde följas gjorde att min nervositet inte fick utrymme, men det här laget coachar sig så bra själva. Tjejerna hjälps åt och finns gång på gång där för varandra, men nu till matchen :)

Redan från start så visar vi att vi vill och ska vinna, vi tar ledningen genom Madde en bit in i 1:a halvlek efter fint spel mellan lagdelarna. Det saknades inte chanser och både ribba och stolpe stoppade för fler mål. Sommarvarmt så här i september men tjejerna kämpade i hettan, fyllde på med vatten när tillfälle gavs och sprang glatt vidare. Madde utökade till 0-2 i andra halvlek, även denna gång efter fint spel från flera lagkompisar. Rydbo reducerar till 1-2 men det är bara att köra vidare för vi känner att vi kan mer och ingen i laget lägger ner för att det är jobbigt och varmt. Vi utökar ledningen till 1-3 då Sara får näta återigen efter fint förspel från laget. Det är skönt då Rydbo får sitt 2:a mål godkänt efter en tydlig (tyckte vi på sidan) dubbeloffside. Efter en sån här kämparmatch där hela laget gör sitt allra bästa, spelar bra fotboll trots att de är mycket trötta vill jag verkligen hylla alla både för inställningen och insatsen. Vill ge några exempel från matchen, Madde som finns överallt och med sin teknik och kämparanda gör att vi orkar, Josina som idag vågar kliva fram och visa vad hon kan efter bra stöttning av bl.a. Sussi och sist och minst Rebecka som inte på något sätt låter det stoppa henne utan är överlägset tuffast i närkamperna... Men, det är LAGET som gör det!