Samling:14:00
REVANSCH!
2023-08-13 13:22

Jag skriver om det här referatet då mitt första, rekordlånga, glädjesprudlande raderades när jag försökte hitta en bild som matchade med Nicos drömmål...

Sedan vi startade upp sommarträningen har vi haft matchen mot Täby i kikarsiktet och med en rejäl lust till revansch. Vi pratade innan matchen om att det var som en final om möjligheten att spela om serieseger och att vi skulle ge vårt allt och se hur långt det räcker. Från start till mål var det sammantaget den bästa laddningen jag upplevt som tränare i den här föreningen. Ingen var mer än två minuter försenad och bara det siade om något extraordinärt. Även handslagen när vi hälsade och med vilken uppsyn vi lyssnade på varandra under taktiksnacket vittnade om ett fokus utöver det vanliga.

Vi tog i matchinledningen tag i taktpinnen och rullade ut Täby efter noter, och kom framförallt fram på vänsterkanten genom Fredrik, Niklas och Alex. Tyvärr saknade vi skärpa i straffområdet och slarvade lite med vårt återerövringsspel vilket gav Täby energi till en handfull kontringar, som dock inte ledde till några farligheter. Efter ungefär 20 minuter föll vi ner i deras tempo och de kvävde vår anfallslust med konsekvensen av att halvleken spelades klart i ett lågt tempo utan klara målchanser. Känslan var likväl i paus att vi hade matchen under kontroll och med högre, hårdare press och större skärpa i fler avgörande moment skulle knyta ihop säcken.

Efter ungefär fem minuter spelade av den andra halvleken pangade Nico in årets, decenniets eller möjligen det här seklets hittills snyggaste mål i division 6 (möjligen partisk i sammanhanget). Varvat med eufori drogs också en lättnadens suck på bänken över att nollan var spräckt. Under fortsättningen av den andra halvleken hade vi bollen, styrde spelet och skapade en handfull chanser varav någon borde resulterat i mål. I den 70e matchminuten fick Nico betalt för sitt fina press-spel, norpade en svag passning från gästernas mittback, avancerade förbi honom in i straffområdet, gav sig läge att avsluta men blev då dragen i axeln. Solklar målchansutvisning och straff till oss. Syndaren försökte med tjuv- och rackartricks genom att så långsamt som möjligt gå (smyga..) av planen för att sen sätta sig i avbytarbåset en stund. Jag betvivlar att pojken inte känner till vad som gäller vid utvisning... Om Jonas, fältjägaren, Eltin skulle låta såna tramserier påverka hans kyla vid straffen? Nej, nej, nej. Iskallt rullade han in bollen längs backen till 2-0 och en känsla av kontroll. Vi borde under efterföljande minuter tryckt dit ett tredje och fjärde mål, men slarvade istället och gav Täby onödig energi att kontra på. Janne gjorde en frilägesräddning i minut 87 och i minut 89 satte Täby en frispark orsakad i ytterligare en slarvigt tillsläppt kontring. Vi red dock ut den lilla brisen av stress som följde och domaren blåste av matchen med en otroligt välförtjänst seger åt oss som resultat.

Bland många duktiga på plan stack Danis lugn med bollen ut tillsammans med Tobbes bollvinster och slit. Det går inte heller att blunda för att Nicolas två klassaktioner vid målet och straffen gav oss segern!

Vi tränar på måndag igen och jag längtar redan efter att få ösa beröm över lagets insats. Om en vecka spelar vårt reservlag match och nästa batalj för A-laget är om två veckor, då Stocksund kommer på besök på lördagen 26/8 klockan 15.00. Också det en match i revanschens tecken då vi i bortamötet stod för en rejält slätstruken insats.