SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS Fotbollsförening
Fotboll
Referat: Åkersberga BK - Rotebro IS FF
Seger mot Åkersberga
2022-06-14 10:29

Likt ett tåg av strävsamma myror rullade Rotebros decimerade manskap i en bilkaravan mot Åkersberga på torsdagskvällen. Studenternas glädje, men också frånvaro, skapade grubblerier och i Lukas, Rickards, Stefans, Asps, Antons, Eriks och Daniels frånvaro ställde vi en backlinje framför Janne i målet till start bestående av Tim, Mackan och Fredrik. Mattias fick chansen till höger, Abel centralt, Arnel till vänster och Niklas ackompanjerades av Hano och Tobbe längst fram. 

Matchen inleddes med att vi spelade ett aggressivt och bra försvarsspel och genom detta kom till flera kontringslägen, främst genom Arnel och Niklas på vänstersidan. Mattias hittade också fina ytor till höger utanför Hano och slog en handfull inlägg som sånär resulterade i mål under den första delen av matchen. Utöver sina fina inlägg slog Mattias genomgående högkvalitativa hörnor och på den andra i matchen tajmade Boeing Brehme sin löpning perfekt, steg till väders och skallade in en välförtjänt ledning. Efter en inledning som kanske gick lite för enkelt blev vi bekvöma och slutade springa i djupled. Möjligen var det värmen som tog ut sin rätt, även om ingen av oss på bänken förstod någonting när domaren efter halva första halvlek beordrade vattenpaus i den 18-gradiga försommarkvällen...

 

Halvleken fortlöpte utan några större farligheter åt något håll och vi pratade i paus om att eliminera deras enda hot och springa mer i djupled. 

 

Åkersberga tycktes också ha snackat ihop sig och kom ut med energi och tydlighet. De anföll konsekvent på sin vänsterkant, med relativ framgång och det var också därifrån de fick fast en längre boll, och sen spelade sig över på högerkanten där ett fint avslut borrades in i det bortre hörnet och matchen var utjämnad.

 

Mattias såg vartåt det barkade, sprang ur sina sista krafter ur kroppen innan han tog ett byte med Wandel som efter ett fåtal minuter på plan fick en magnifik passning av Jonas De Bruyne som han förvaltade på bästa sätt genom att rulla in 1-0, under den i sidled flygande målvakten...

 

Avslutningen av matchen var spänd men aldrig riktigt orolig för vår del. Visst hade Åkersberga ett gäng halvlägen men vi hade likväl flertalet kontringslägen som vi kunde förvaltat bättre med större skärpa.

 

Sammantaget inte en match vi minns för dess fina spelkvalitet, men en seger som smakar otroligt gott med tanke på omständigheterna. I ett lag som kämpade fantastiskt för varandra utmärkte sig Niklas genom inställning och attityd, Mackan med ett Beckenbauerskt lugn och Jonas som utöver en gedigen insats också stod för en matchavgörande sekvens genom sitt avancemang på mitten plus efterföljande assist.

 

Nya tag mot vårsäsongens sista match på lördag, då Dynamo Täby kommer på besök.

Referat: Rotebro IS FF - FC Baloch
Förlust...
2022-06-09 15:14

Så kom så säsongens första förlust.

Känslan är fortfarande dryga veckan senare att det var extremt orättvist och att vi inte borde lämnat matchen med noll poäng. En kavalkad av missade chanser och sekunder av slarv defensivt gav dock Baloch tre poäng.

 

Beröm för fina insatser utgår till Mackan och Jonas på mitten som var duktiga matchen igenom. Även Andreas och Abel stod för pigga inhopp som sånär gav oss ett oavgjort resultat.

 

Nya tag ikväll borta mot Åkersberga.

Referat: Rotebro IS Fotbollsförening - IFK Bergshamra
Ny seger för de rödblåa!
2022-05-29 11:18

Strax innan onsdagkvällens matchstart öppnade sig himlen och spred ohyggliga mängder regn, hagel stora som vetepuffar samt blixtar och dunder. Detta fick till följd att uppvärmningen avbröts, att Rotebro Ultras fick sig en moralisk törn och att matchstart sköts upp några minuter. När det väl lugnat ner sig och planen var vit istället för grön blåste så domaren igång. Vi hade i omklädningsrummet slagit fast att inte låta de yttre faktorerna vara en ursäkt till en sämre prestation utan att istället utnyttja att mattan blev betydligt snabbare. Vår beslutsamhet visade sig på plan och första kvarten dominerades fullständigt av oss och det kändes oroväckande att vi inte lyckats göra mål på någon av våra klara målchanser. Rickard, avstängd för dagen, kom likt en alv i dimman efter en kvart och missade således Holminhos inledande femton, men också Rotebros bländande spel. Därefter samlade sig Bergshamra, gjorde det svårare för vårt mittfält och gnagde sig långsamt och tålmodigt in i matchen samtidigt som vi blev mer och mer frustrerade. Utan att det blev särskilt farligt åt något håll under resten av halvleken var vi i halvtid klart missnöjda med utvecklingen. 

 

I halvtid pratade vi (mest jag) således om våra mål för matchen och vad vi gjort bra kontra mindre bra under matchens inledning och senare i halvleken. Vi bestämde oss för att fortsätta springa i djupled och spela ett försvarsspel med hög koncentration. 

 

Vi inledde den andra halvleken likt den första med mycket spring i benen, beslutsamhet i spelet och skapade ytterligare ett par halvchanser. Efter tio minuter spelade slog Hano en väl avvägd hörna som Boeing Brehme majestätiskt skallade in. Efter målet tog vi tag i bollen bättre, spelade anfallsspel i längre sekvenser och hotade på många olika sätt. Alex, väldigt duktig för dagen, kom efter ett fint anfall på passning från Hano runt på vänsterkanten och spelade in till en Tim, också han otroligt duktig, som löpt sig fri och rakade in bollen i öppet mål. Ett vackert fotbollsmål och 2-0-ledning. Vi fortsatte rulla boll fint och ledningen kändes trygg och solklar fram till att Hano tappade huvudet i frustration, sparkade bort en avblåst boll och fick sitt andra gula. Därefter blev vi alldeles för djupa i försvarsspelet men genom hårt arbete och noggrannhet skapades inga farliga chanser för Bergshamra.

 

Sammantaget vår bästa prestation för året där laget stod för en gedigen, energisk prestation. Bland väldigt många fina insatser stack återigen Fredriks försvarsspel ut, Alex länk- och anfallsspel samt Tims insats med en kombination av slit och finlir.

 

Ny träningsvecka börjar imorgon med fokus mot lördagens hemmamatch mot FC Baloch!

Referat: Rotebro IS FF - IFK Vaxholm
Seger mot Vaxholm!
2022-05-23 10:25

Inför matchen höll vi andan i spänd förväntan över vilka färger waxholm skulle komma ut till spel i, då det var information de inte ville delge oss inför. I vita tröjor kom de så ut till matchstart med mycket spring i benen och en högerkant som vållade oss problem initialt. Inspel av blandad kvalitet kombinerat med fint försvarsarbete av våra centrala försvarare och hemåtlöpande mittfältare höll nollan intakt och ju längre halvleken fortskred desto bättre kom också vi in i spelet. Efter ett avbrott på grund av skada (krya på dig) fick vi en chans att prata ihop oss och efter det var det inte något snack om vilket lag som var det bättre. Abel hittade i slutet av halvleken ut med en spelvändning på en för dagen mycket duktig Tim som gjorde sin försvarare och hittade in till il capitano Brehme som med vänstern rakade in bollen i mål; 1-0.

 

I halvtid berömde killarna varandra för det som varit bra och var överens om att fortsätta bidra med positiv energi, vara noggranna med boll och göra ett gediget försvarsarbete. Holm bytte med Arnel efter att ha mått illa under första halvleken men trots allt kämpat på bra.

 

Alex gick ner som kantspelare och genom honom fick vi i den andra halvleken längre anfall och lyckades etablera spel på vaxholms planhalva i längre, sammanhållande sekvenser. Hano visade prov på de kvaliteter han visat på träning men haft svårare att få ut på match och Tobbe fick fast boll. Efter en fin djupledsboll kom vår kapten före försvararen i straffområdet och ordnade straff. Rickard, mycket duktig mittback för dagen, fick inte chansen att åter sikta mot krysset utan Jonas fick och tog förtroendet från elva meter genom att lugnt och behärskat lura målvakten åt fel håll och rulla in 2-0. Tio minuter senare kom Arnel fri från halva plan, rundade målvakten, skickade in 3-0 och firade målet framför våra fanatiska, underbara supportrar som också ska berömmas för sitt stöd. Från matchens avslutande kvart kan rapporteras att motståndarna fick in ett tröstmål, drog på sig en solklar målchansutvisning och inte så mycket mer.

 

Fint att se att vi studsade tillbaka efter två sämre prestationer och bland många som gjorde det bra utgår extra beröm för lördagens insatser till Fredrik som var en bjässe i backlinjen, till Jonas på mitten och till Tobbe för matchavgörande insatser.

 

På onsdag möter vi Bergshamra hemma, väl mött!

Referat: Wäsby FC - Rotebro IS FF
Ytterligare en poäng till de rödblåa
2022-05-17 11:47

Söndagskvällen spenderade Rotebros herrlag på Söderviks IP genom att genomföra vad som får beskrivas som en oinspirerad, slarvig, sömnig och dålig prestation till fotbollsmatch. 

 

På samlingen inför matchen pratade vi om att ta revansch på förra veckans loja, röriga insats genom att med energi spela den fotboll vi tränar på i veckorna. I princip samma killar fick chansen att visa att förra matchens bottennapp var ett hack i skivan, men efter de första 45 minuterna stod det klart att inget av det vi pratat om införlivats i prestationen. Filip, målvakt för dagen, höll oss kvar i matchen genom att göra flera fina räddningar i den första halvleken som tyvärr för vår del bestod av extremt lågt tempo, slarviga passningar, röriga anfall och avsaknad av vilja att göra något extra. Alex Pergeman får stå som undantaget genom att han konstant visade sig spelbar antingen långt ner för korta alternativ för att i nästa sekvens vara högt upp och hota Wäsbys högerback. Det var på Alex kant vi lyckades såra våra motståndare, när vi väl skapade något, och det var också därifrån som Arnel genom en fin soloprestation ordnade en straff efter ca 40 minuter spelade. Rickard gick för krysset, som en mittback bör, men var en aning felkalibrerad och dunkade bollen i fel sida av ribban. Strax därefter blixtrade Tobbe till med en inte så patenterad tvåfotare och slog en passning som skar straffområdet likt en varm kniv genom smör fram till en fint löpande Tim som rakade in 0-1. Vi hade trots vår sämre prestation skrapat ihop till ett mål, men får i ärlighetens namn medge att vi nog inte gick till halvtidsvila med en välförtjänt ledning.

 

I halvtid pratade vi om att inte gå ner i Wäsbys låga tempo, att hålla ordning försvarsmässigt på mittfältet och att fånga upp deras diagonala bollar. Som så ofta i fotboll ändrades matchbilden och vi började förlora dueller vilket ledde till halvchanser för våra motståndare. Vi slarvade något kopiöst med boll, stressade med för snabba anfall genom tidiga avgörande bollar, och hamnade i onödiga man-man-dueller defensivt. Efter två liknande röriga situationer i den 50e och 65e minuter gjorde Wäsbys skickliga kapten två fina mål, men där vi borde försvarat oss betydligt bättre. Underläge 2-1 och inte mycket i spelet som tydde på en vändning.

 

Ett byte med Mattias in på högerkanten i förhoppningen om att få nytta av hans fina inläggsfot visade sig omgående ge resultat då Jonas tog sig igenom fint, hittade ut på kanten med en diagonal djupledspassning, perfekt avvägd löpning och inlägg av Mattias, väl tajmad löpning av Tobbe och en Alex som precis som vi tränat på sprang i den bakre ytan, tog ner en studsande boll skickligt med bröstet och med teknik inte värdig den här divisionen på halvvolley dundrade in kvitteringen. 

 

Avslutningen av matchen präglades av halv- och helchanser för Wäsby och vi ska vara glada över poängen vi tog med oss från Södervik, men fast beslutna om att vi ska prestera betydligt bättre än såhär framöver.

 

Beröm för dagens insats till Filip i målet, till Alex som oförtrutet sprang på matchen igenom och till slut fick utdelning samt till Jonas på mitten som genomgående sög in boll och fördelade den vidare med kvalitet.

Referat: Rotebro IS FF - Kilimanjaro FF
En poäng trots sämre prestation
2022-05-08 10:21

I säsongens tredje match startade vi virrigt och ofokuserat. Vi hamnade snett i positioner och därav kom vi också fel in i dueller och var konstant steget efter under matchens inledande 15-20 minuter. Janne håller oss kvar resultatmässigt genom flertalet räddningar innan motståndarna slår in en lös inläggsfrispark som en av våra egna tyvärr skarvar i egen bur. 0-1. Trots att vi prestationsmässigt inte kommer upp i nivå skapar vi flertalet chanser genom att vi stressar motståndarna till slarv, men vi saknar skärpa och beslutsamhet framför målet och går till halvtid i 0-1-underläge. 

 

I halvtid pratade vi om att höja det för att kunna se oss i spegeln efter matchen och vi kommer också ut i andra med betydligt mer beslutsamhet och skärpa. Arnel som kom in i halvtid får fast boll och länkar ihop mittfält med yttrar och anfallare på ett sätt som gör att vi lyckas få längre anfall. Det är också Arnel som slår en hörna direkt in i mål; 1-1. Här känns det som att vi har tagit över matchen och att vi ska kunna fortsätta trycka på. Då slarvar vi i ett uppspel, motståndarna utnyttjar sitt kontringsläge och vi är återigen i ett oförtjänt underläge. Arnel, återigen, står för en fin prestation och dribblar sig fri i straffområdet, blir fälld och på den solklara straffen är Hugo Holm återigen iskall från 11 meter och vi har kvitterat. Matchens slutskede präglas av kamp och slump. Vi har absolut chanser till att sätta ett tredje mål, men kan mycket väl också släppa in ett bakåt.

 

Vi borde kanske vara tacksamma över poängen och stolta över att vi trots allt hämtar upp två underlägen, men vår prestation är så långt under vad vi faktiskt kan att det trots allt ger en väldigt besk eftersmak.

 

Extra beröm från dagens match till Fredrik som återigen gör en väldigt fin insats i backlinjen, till Alex som skapar många chanser med sitt löpande och till inhopparna Arnel, Abel, Erik och Lukas som kommer in med energi och kvalitet.

 

Nya tag i veckan så vi kommer förberedda och på tå till matchen mot Wäsby FC på söndagkväll.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS Fotbollsförening, 19/03 16:48 
Rotebro IS Fotbollsförening, 17/03 15:36 
Rotebro IS Fotbollsförening, 16/03 16:28 
Rotebro IS Fotbollsförening, 15/03 21:10 
Rotebro IS Fotbollsförening, 02/03 16:34 
Rotebro IS Fotbollsförening, 20/02 15:20 
 
SPONSORER