Samling:13:45
Ett blankt set!
2024-04-29 10:45
Bäst för dagen, mister Pergeman

Förra året skiljde två divisioner lördagens kombattanter åt då Kista huserade i division fyra och hemmalaget som bekant i sexan. En ny säsong med nya givar visade på lördagen att förra året är historia och att Rotebro i nuläget är ett klart bättre lag än Kista. 6-0 var närmare större segersiffror än sprucken nolla efter en gedigen insats av de rödblåa.

Känslan var att det var ett gäng revanschsugna spelare som samlades i lördags för att ta emot gästande Kista. Fast beslutna om att studsa tillbaka efter den trevande insatsen i Rinkeby veckan innan och med vad det kändes som enighet kring hur vi skulle ta oss an de 90 minuterna. Ett gediget och koncentrerat försvarsspel, snabbt och effektivt anfallsspel och vaksamhet på matchens riktning för att snabbt kunna anpassa var egentligen de korta instruktionerna som föregick en fokuserad uppvärmning på en gräsplan vi får hoppas växt till sig lagom till höstsäsongen. Tur då att ett försiktigt duggregn gjort konstgräset snabbt vilket underlättade för oss att driva upp ett tempo motståndarna inte behärskade att stå emot. Vi ordnade tidigt en hörna som nickades ut av en försvarare innan Dani mycket skickligt pangade in en halvvolleyvänster i närmsta hörnet. Snyggt, skönt och välförtjänt (jag tycker nästan alltid vi är förtjänta av mål). Halvleken rullade vidare. Vet inte om ni noterat hur många prominenta fotbollstyckare som använder halvlek/halvtid fel, men nu när ni fått det i bakhuvudet är jag rädd att ni får svårt att tänka på annat vid framtida fotbollstittande, sorry för det. Nåväl. Halvleken rullade vidare i sakta mak. Vi var bättre men utan att fullt ut ta vara på övertaget stannade det ofta vid möjligheter till chanser i motståndarnas ihåliga försvar som en följd av nonchalans och slarv. När vi väl gjorde ”rätt” genom att koncentrerat ta fart, spela på rätt fot med rätt hårdhet skapade vi tydliga chanser och under en kvart mellan minut 20 till 35 avgjordes matchen genom tre gjorda mål från oss. Först Nikola efter ett fint anfall orkestrerat av Alex och Arnel på vänsterkanten, via Daniel och slutligen till Nikola som hade en smal sak kvar att göra från fem meter. Trean var ett delikat mål där vi efter fint etablerat spel till slut nådde Arnel som med ett väl avvägt inlägg prickade Daniel vars nick gav gåshud, lycka och välmående längs sidlinjen. Alex Pergeman, en av de bättre för dagen, gjorde fyran när han gasade på i den öppna vänsterfilen och Henrylikt rullade in bollen skickligt i bortre hörnet.

I paus gastade och gormade jag en stund om vikten av att inte slarva och vad vi skulle göra mer av innan jag kom på mig själv med att jag i själva verket var väldigt nöjd med prestationen och hoppades att spelarna förstod det. Jag förstod själv att de inte förstod det utifrån vad jag hade sagt precis och i mitt försök att förklara det började Ivar skratta, jag kände mig lite dum, men tror jag ändå kom tillbaka till nån klyscha om grunderna och fokus. Hur mycket jag än anstränger mig för att inte vara en karikatyr av en fotbollstränare häpnar jag ofta efteråt över hur banalt språket och riktningen tenderar att bli. En konsult som kunde analysera det där beteendet utifrån ett perspektiv inte präglat av 30 år i fotbollsvärlden hade varit något…

Efter fem minuter av den andra halvleken slog Martin en delikat djupledsboll i riktning mot Boei.. Bugatti Brehme som satt fart i djupled, vann duellen mot försvararen och avslutade hårt och högt i mål. 5-0, och runt om på och utanför Skinnaråsens IP jublade folk i varandras famnar. I det här skedet av matchen skiftade Kista fokus till att mest gnälla på domaren och försöka skada våra spelare. Det blev lite hetsigt och våra filbunkar till veteraner; Stefan och Mackan, kom in och lugnade ner med den äran. Det var också Mackan som i minut 84 vann boll, avancerade och slog bollen perfekt i djupled till Alex som återigen likt Thierry Henry rullade in bollen vid stolproten i målvaktens bortre hörn.

En helgjuten insats av ett starkt lag där våra mittbackar förtjänar beröm för sitt lugn, duellspel och vårdade passningsspel. Arnel precis som tidigare under säsongen stabil defensivt och ett hot framåt. Bugatti Brehmes idoga löpande skapar yta till övriga och med sitt tredje för säsongen mål visade han åter sin nyfunnna offensiva kvalitet. Alex var ständigt på språng och fick kröna en stark insats med två fina mål. Klang och jubel, belåtenhet, en luftad trupp och återigen en stark insats av de tre domarna. Trevligt bemötande, bra nivå på plan och en förmåga att kommunicera underlättar stämningen på och utanför plan och ska (tyvärr) inte tas för givet.

Väldigt glädjande också att pappa Ivars var på plats och knäppte lite bilder från matchen. Dessa kan ses på vår Instagram.

Nästa match är på lördag mot Stockholms tranor, förra säsongens stora konkurrent, som börjat säsongen med två segrar, en förlust och ett kryss. De har kvar sin stora målskytt, den oskyldige, och ett i övrigt starkt lag. Det är med andra ord en viktig match som väntar och där den som vill ge sitt stöd kan infinna sig på skinnaråsens södra läktare på lördag 15.00.

Väl mött och länge leve konungen (imorgon)!