Alla goda ting äro åtta
2023-09-23 21:33

I höstsolen, på Rydbos lilla, lilla, lilla konstgräsplan långt, långt, långt inne i Roslagens mörka skogar stred en tapper skara män från Rotebro med lyckat resultat under september månads nästa sista lördag.

"Det bästa sättet att försvara sig på är att behålla bollen"

"Undvik onödiga fasta då inkast på offensiv planhalva blir som en hörna på den här lilla planen"

"Var noga med touchen, säkra bollen innan vi spelar den vidare".

Ovan citat är ordagranna exempel från undertecknads matchförberedande snack. Tji fick sig mina tränarambitioners självförtroende när vi efter tio spelade minuter till en följd av oinspirerat uppträdande, slarviga touch och otaliga felpass åkt på en handfull inkast och ett par hörnor. Att det dessutom osade katt på några av dessa fasta situationer fick mig att undra om jag pratat ett annat språk i omklädningsrummet inför. Ljuset på min pessimistiska himmel bestod av att det var vårt ganska enkelt korrigerade slarv som skapade farligheterna, och att vi relativt enkelt skapade chanser när vi gjorde "rätt" offensivt. Alex sköt tidigt i insida stolpe med en aktion värd ett bättre öde. Samuel kom till ett par skottlägen, Jonas dunkade en halvvolley tätt utanför efter hörna, Linus hade halvlägen på inlägg och Daniel fick sånär ner en djupledsboll för ett farligt avslut. Ju längre halvleken fortlöpte desto mer lugn kände jag mig, men med en ihållande oro över att nollan inte var spräckt. Att nollan bakåt höll sig intakt får vi tacka vår målvakt (som i dagarna blir förälder för första gången - STORT GRATTIS) Fredrik för, som sträckte ut sin fulla längd och petade ett kanonskott strax utanför precis innan halvtid.

Klyschorna i paus bestod av att vara noga med touchen för att kunna spela, hota mer i djupled och göra allting lite lite bättre. Linus kom ut till den andra halvleken, hittade helt rätt i defensiven och fick betalt genom att komma först på boll i straffområdet och med en vänster insida som Dybala varit stolt över smekte in bollen i målvaktens bortre hörn. Efter målet hade Rydbo ett gäng anfall där det kändes lite svajigt för oss så lättnaden var enorm när Daniel Batistuta Nestorovic lättade upp bollen med sin högerdoja, patenterat för sin vänster med vilken han dunkade in bollen otagbart i nätet. Mycket skickligt och väldigt skönt. Kort därefter blev Nico fint framspelad av Niklas (bra inhopp) utanför straffområdet och sköt skickligt och snyggt bollen i bortre krysset (där det alltid är ledigt). 3-0 och känslan av att matchen var klar. Ett självmål ytterligare en kort stund efter innebar 4-0 och in kom Hano, Martín och Patrik. Martín och Hano hade mycket spring i benen och utnyttjade skickligt att Rydbo var trötta och uppgivna. Hano rullade in ett mål själv och spelade fram till ett eller två. Martín pangade in två mål. Nånstans där nickade också Niklas snyggt in ett mål. Skönt med många mål och ett kvitto på att vi är starka över 90 minuter.

Från dagens match förtjänar alla beröm men dagens Totti (notera Roma-temat på referenserna) utgår till Hugo Wandel som visade att formen från träningarna höll i sig. Han sprang oförtrutet, vann mycket dueller och fördelade boll på ett fint sätt.

På lördag 30/9 klockan 15 spelar vi säsongens sista hemmamatch på Skinnaråsens konstgräs. Kilimanjaro står för motståndet och vi hälsar dig varmt välkommen!