Fotboll
Referat: FC Baloch  - Rotebro IS FF
Seger 3-0 mot Baloch!
2023-09-01 18:01

På onsdagen, på ett mygg- och slyngelhärjat Ärvinge, stod vi för en fokuserad och stark insats och vann med 3-0!

Balochs lagkapten satte tidigt an tonen för aftonen när han utanför spel gav Fredrik en örfil. Domaren såg givetvis ingenting men avbröt lite senare matchen när en av slynglarna i publiken (som betedde sig rakt igenom vidrigt matchen igenom) kastade en flaska på Nico. Jag skriver om de här två händelserna då det är två av oändligt många exempel på ett osportsligt beteende från hemmalaget och dess publik, något vi förväntade oss och hade pratat om. Jag är därför så otroligt stolt över hur hela truppen stod emot psykningarna och rävspelet matchen igenom.

På plan visade vi i den första halvleken att vi var ett bättre lag, men utan tillräckligt jävlar-anamma framåt och med lite för hafsig speluppbyggnad. Vi tog helt enkelt inte de chanser som bjöds och slarvade lite med vår defensiva instinkt vilket kunde straffat oss med lite otur.

Andra halvlek började även den rörigt för oss men i samband med att Niklas slog ett inlägg på en täckande arm tilldelades vi en straff efter ca tio minuter spelade (i ärlighetens namn en gåva som jag hade blivit galen över om den dömdes emot oss). En straff som Daniel "Luca Toni" Nestorovic säkert exekuterade. Några minuter senare bröt Arnel ett uppspel från gästerna och bollen hittade återigen fram till vår bomber som med ett underbart skott borrade in bollen vid stolproten och en 2-0-ledning för oss. Lättnaden där och då visste inga gränser.

Vi ändrade till 4-3-3, tog ut en varnad Arnel, satte in Rickard och stod emot ett Baloch med mycket boll men utan att skapa några farligheter sånär som på ett skott som Janne gjorde en fin räddning på. Våra inhoppare stod samtliga för stabila insatser och dessa kröntes av ett fint anfall där bollen gick som på ett snöre ut till Linus till höger som därifrån frispelade Martín som påpassligt kunde rulla bollen in i mål och säkra våra tre poäng. Bland många fina insatser stack Daniels två mål ut, Jannes säkra spel där bak, Arnels bollvinster, Tobbes slit och Fredriks fenomenala försvarsspel.

Vi firar långhelg med tre välsmakande poäng och hälsar Väsby och den som vill beskåda spektaklet välkomna till Skinnaråsen nästa lördag, 9/9 klockan 15.00.

Ett blankt set!2024-04-29 10:45
Synd.2024-04-18 09:25
Sami-simsalabim!2024-04-13 22:27
10-3 och 20-4-12023-10-29 11:45
4-1 i sista hemmamatchen2023-09-30 20:55
Seger 3-0 mot Baloch!2023-09-01 18:01
REVANSCH!2023-08-13 13:22
Not the result we wanted2023-06-04 10:17