Fotboll
Referat: Österåker United BK (7) - Rotebro IS FF (6)
10-3 och 20-4-1
2023-10-29 11:45

Så avslutades till slut den ljuvliga, alldeles underbara, glädje- och ärofyllda, njutbara, minnesvärda och tyvärr för korta fotbollssäsongen 2023 genom en avgörande match om en plats i Stockholm Cups gruppspel. För våra två seniorlag slutade tävlingssäsongens matcher med 20 segrar, 4 oavgjorda och 1 (extremt orättvis) förlust. Motståndet i säsongens sista batalj bestod av Österåker United som slutade femma i sin division 7-serie och det hela skulle således börja med en straff för gästerna.

Undertecknad gick för att hälsa på motståndarnas ledare och missade att Janne sånär nöp 11-metaren. Domaren blåste igång matchen med underläge 0-1. Tidigt visade det sig att Österåker backade hem och överlät initiativet åt oss att försöka driva upp tempo och styra spel. En matchbild vi väntade oss och som vi hade förberett oss väl på. Vi rullade relativt metodiskt boll och med varierat anfallsspel skapade vi också en hel del chanser i början av matchen. Efter ca 10 minuter spelade kvitterade vi genom ett självmål (även om Arnel nog borde tilldelas det) men jag minns tyvärr inte om det var det eller ledningsmålet efter en kvart spelad som föranleddes av Mackans fina boll upp på Hugo som skickligt vände bort sin försvarare, hittade ut på Alex som tajmade sitt löp väl och slog in bollen där den knackades i mål. Efter att vi tog ledningen gick vi ner oss en aning i nivå men utan att släppa till några farligheter. Christian som startat matchen bra tvingades tyvärr byta och i röran av positionsförändringar precis efter bytet kunde gästerna sticka upp i en kontring, utnyttja läget och kvittera matchen igen. Daniel som byttes in i samband med Christians skada visade varför han vann skytteligan i serien och hann på 10 minuters speltid innan paus med att göra 1,5 mål. Första nickade han in via en försvarare mycket skickligt framspelad av Samuel och andra slog han fint in längs backen.

I paus kunde vi berömma varandra för insatsen och påminna oss om att vi gjort 4-1 med mersmak, utan att ha gjort en perfekt insats. Vi gick igenom lite detaljer i hur vi skulle ta oss an återstoden av matchen och som killarna sen gick ut och visade klass!

Efter 10 minuter spelade av den andra halvleken hade vi gjort ytterligare tre mål genom Daniel, Arnel och Samuel och detta efter att knappt lånat ut bollen till Österåker. In kom i tur och ordning Jonas, Hano, Linus och Adam och spelet fortsatte flyta på. Arnel fullbordade sitt hat-trick och en fin insats, Hano sköt mycket skickligt in ett snyggt mål och även Daniel såg till att göra tre mål för dagen.

Bland alla fina insatser och gjorda poäng förtjänar Mackan extra beröm för sitt spel på mittfältet. Även Erdal och Dani spelade ett mycket säkert försvarsspel som bäddade för en frejdig offensiv.

Vi tränar en gång i veckan november ut innan vi tar välförtjänt ledighet i december och laddar batterierna för ett ännu starkare 2024. Det här året har varit otroligt roligt som ledare och jag gläds extra mycket åt att många av spelarna uttrycker att sammanhållningen och stämningen är fantastisk och ändå stigande.

Ett blankt set!2024-04-29 10:45
Synd.2024-04-18 09:25
Sami-simsalabim!2024-04-13 22:27
10-3 och 20-4-12023-10-29 11:45
4-1 i sista hemmamatchen2023-09-30 20:55
Seger 3-0 mot Baloch!2023-09-01 18:01
REVANSCH!2023-08-13 13:22
Not the result we wanted2023-06-04 10:17